LIVE

Κορωνοϊός

«Καλπάζει» ο ιός στην Αττική: Όλα κρίνονται τις επόμενες 10 ημέρες

maskes-athina23

Με 210 από τα 346 νέα κρούσματα οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται «επί ποδός» για την κατάσταση στο λεκανοπέδιο - Η καθολική χρήση μάσκας και οι περιορισμοί των μετακινήσεων για τους άνω των 65 είναι τα επόμενα μέτρα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί - Κριτήριο για την εφαρμογή τους οι νέες διαγνώσεις αλλά και οι διασωληνώσεις

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη ημέρα - μετά από το επιδημιολογικό δελτίο των κρουσμάτων κορωνοϊού - ο συναγερμός των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών για την Αττική. Με το λεκανοπέδιο  να μετρά και σήμερα 210 κρούσματα - είναι η δεύτερη φορά μέσα στον Σεπτέμβριο που ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ξεπερνά τα 200- η περαιτέρω κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων παραμένει στον άμεσο επιχειρησιακό σχεδιασμό των αρμοδίων, και μάλιστα με τοπικού χαρακτήρα μέτρα.

Η καθολική χρήση μάσκας, δηλαδή σε εσωτερικούς όπως ισχύει σήμερα αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, όπως και ο περιορισμός των μετακινήσεων για τα άτομα ηλικίας 65 χρόνων και άνω, παραμένουν τα δύο βασικά μέτρα που επεξεργάζονται οι αρχές για το επόμενο διάστημα, εφόσον συνεχιστεί η αρνητική πορεία της επιδημίας.

Κρίσιμο διάστημα είναι οι επόμενες 10 ημέρες, όπως διευκρίνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, λέγοντας πως "η επίδραση των μέτρων που έχουν ληφθεί από την περασμένη Τρίτη θα αξιολογηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας και θα καθορίσει την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων". 

Ο καθηγητής έκανε λόγιο για τη σημασία των τοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεων με λογική προτεραιοποίησης αυτών των παρεμβάσεων με βάση τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Επικαλέστηκε μάλιστα δηλώσεις του επικεφαλής του αντίστοιχου  ΕΟΔΥ στις ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, σύμφωνα με τις οποίες "οι περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο έχουν δυο επιλογές είτε να κλείσουν τα μπαρ είτε να κλείσουν τα σχολεία". 

Αρνητικά ρεκόρ και πάλι έδωσε η επιδημιολογική έκθεση 

Ο αριθμός των 346 κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην επικράτεια είναι ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέσα στον φορτωμένο επιδημιολογικό Σεπτέμβριο - έχουν καταγραφεί χθες 453 και στις 11 Σεπτεμβρίου 372

"Η επιδημιολογική εικόνα δείχνει ότι βρισκόμαστε σε υψηλό σημείο της καμπύλης. Τα κρούσματα είναι πάνω από 300 ημερησίως χωρίς να φαίνεται σημείο υποχώρησης. Επιπλέον, καταγράφονται αυξητικές τάσεις στους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, που μεταφράζεται και σε έντονη πίεση στο σύστημα υγείας. Σήμερα ανέρχονται στους 77. Μεγάλη επιβάρυνση αποτυπώνεται και στην Αττική. Κάθε μέρα οι μισές και πλέον νέες διαγνώσεις κορωνοϊού στη χώρα εντοπίζονται στην Αττική. Άλλο στοιχείο που δείχνει την επιβάρυνση είναι οι θάνατοι.  Καταγράφονται 5 νεκροί κάθε μέρα. Τα θύματα μέσα στον Σεπτέμβριο είναι 78 - είναι ο αριθμός μέχρι χθες.  Οι νεκροί έχουν διπλασιαστεί μέσα σε τέσσερις εβδομάδες. Αυτό μας δείχνει την αργή εξάπλωση της επιδημίας καθώς  ο διπλασιασμός των θανάτων τον περασμένο Μάρτιο -Απρίλιο γινόταν μέσα σε μια εβδομάδα" ανέφερε ο κ.  Μαγιορκίνης. 

Εξειδικεύοντας τα κριτήρια της αξιολόγησης για την πορεία της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως "κριτήριο για τις όποιες αποφάσεις θα είναι οι νέες διαγνώσεις αλλά και οι διασωληνώσεις". Ζητούμενο είναι όπως περιέγραψε, η σταθεροποίηση της ροής στις ΜΕΘ, δηλαδή οι εισαγωγές, οι θάνατοι και τα εξιτήρια, γιατί αυτά θα επιτρέπουν διορθωτικές κινήσεις στο κομβικό αυτό "διαμέρισμα" του συστήματος υγείας όπως χαρακτήρισε το πεδίο των ΜΕΘ. 

200 δωμάτια για φιλοξενία μεταναστών μέσα στην εβδομάδα 

Στοχευμένες παρεμβάσεις στις κοινότητες των μεταναστών στην Αττική υποστήριξε ότι έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς από το protothema.gr αν ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών ασθενών, κυρίως μεταναστών, στα νοσοκομεία της Αττικής, δείχνει έλλειμμα σε σχεδιασμό και εφαρμογή μέτρων ειδικά για αυτην την πληθυσμιακή ομάδα. Σημειωτέον ότι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Σωτηρία οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι είναι αλλοδαποί, γεγονός που από τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής δείχνει πως ενδεχομένως παραμελήθηκε η συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, "έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων με ενημέρωση σε 14 διαλέκτους για τους μετανάστες. Επίσης γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες για την τήρηση των μέτρων στις περιοχές που ειλνΚ περισσότερο επιβαρυμένες εντός του δήμου καθώς και στοχευμένοι μοριακοί  έλεγχοι και ιχνηλάτηση όπου εντοπίζεται κρούσμα είτε υψηλού είτε χαμηλού κινδύνου". Επιπλέον, ανακοίνωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα διατεθούν 200 κλίνες σε ξενοδοχεία της Αττικής όπου θα φιλοξενούνται αλλοδαποί θετικοί με ήπια συμπτώματα ή όσοι παίρνουν εξιτήρια απο τα νοσοκομεία και μέχρι να βγουν αρνητικά όλα τα τεστ στα οποία υποβάλλονται. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο για να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι οι ασθενεις κατά την αποθεραπεία τους όσο και άλλοι που διαβιούν μαζί τους σε συνθήκες ασφυκτικού συνήθως συγχρωτισμού σε διαμερίσματα στο κέντρου της Αθήνας.  

Ότι έχει ενισχυθεί το σύστημα υγείας και εχει προετοιμαστεί ιδίως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ερωτηθείς σχετικά από το protothema.gr.  Ειδικά, ανάφερε ότι στην Αττική έχουν δεσμευτεί 1.165 κλίνες για κορωνοιό, ΜΕΘ και απλές και εισάγονται νέα νοσοκομεία πολύ θα περιθάλπουν ασθενεις με κορωνοιό. Σημαντικό ρόλο έχουν και τα 310 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα τα οποία μπαίνουν δυνατά στη μάχη της επιδημίας, έχοντας λάβει στοχευμένες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαλογή, διαχείριση, διάγνωση και αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού στον πληθυσμό ώστε να αποφορτιστεί περαιτέρω το σύστημα των νοσοκομείων. 

Ειδήσεις σήμερα:

O άγνωστος πόλεμος με την Τουρκία - Πώς οι Τούρκοι δεν βρήκαν ποτέ τα ελληνικά υποβρύχια

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κλείνει τις παμπ από τις 10 το βράδυ

Μύκονος: Άγρια επίθεση με λοστούς σε επιχειρηματία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (64)

mat32

Μεσα Μεταφορας Μολυσμενων Μεταναστων ο ΚΟΥΛΗΣ

Premelle19

Βρε βαλτε ολους τους λαθρομεταναστες σε κλειστω ξενοδοχειο να μην βγαινουν καθολου εξω Εχουν γεμειση

ΙΩΑΝΝΗΣ

Οι λαθρομετανάστες είναι αυτοί που αυξάνουν τους αριθμούς των κρουσμάτων..... και επειδή αυτοί δεν τηρούν μέτρα υγιεινής (που ούτως ή άλλως δεν τα τηρούσαν ούτε στις χώρες τους), πρέπει εμείς να κλειστούμε μέσα και να καταστραφεί έτι περαιτέρω η ελληνική οικονομία; Κούλη, μαζέψου γιατί δεν σε βλέπω καλά......

ΑΛΛΟΥ ΒΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ....ΑΛΛΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ Η ΝΥΦΗ!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΟΕΟ;

JJ

Αν δεν ανοιγατε τα σύνορα θα ειμασταν μια χαρα τωρα! Τα παιδια μας θα πηγαιναν κανονικα σχολειο, ανθρωποι δεν θα πεθανανε αδικα και οι υπολοιποι τομεις της οικονομιας θα δουλευανε. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειδατε τι ερχονταν κατα πανω μας.

Takis

Το lockdown ειναι μονοδρομος πια ετσι οπως τα κανατε!

Αγύριγεεε πες αλεύριιι. Η ψήφος σου σε γυρεύει

Κορωνοϊός: Τα μισά κρούσματα σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό» είναι από μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι το 50% των εισαγωγών που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και στα δύο νοσοκομεία έχουν να κάνουν με αλλοδαπούς οι οποίοι διαμένουν πολλοί μαζί σε διαμερίσματα, σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας.

Covid

Από τον Μάρτιο σ' αυτή τη χώρα, κάθε 2 βδομάδες είναι κρίσιμες. Αφού το ξέρουμε ότι με 100 ΜΕΘ για 5 εκ. κατοίκους (Αττική) δεν πας πουθενά. Ήταν βέβαιο το lockdown, δεν χρειάζεται να μας ζαλίζετε συνεχώς.

Picatchou

Μη κλέβεις,από Φεβρουάριο είναι όπως τα λες όχι από Μάρτιο

Αντωνης

Κανένας μεταναστης δεν φοράει μάσκα...

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

Αποτελέσματα κρίσης: Ιδιωτικός τομέας: απολύσεις, ανεργία, οικονομική καταστροφή, ασφαλιστικές, εργοδοτικές και λοιπές οφειλές ''στο Θεό'', (επειδή δεν υπάρχει μία), κατάθλιψη, απόγνωση, μαζικές πτωχεύσεις, μαζικά κλεισίματα επιχειρήσεων, μεταναστευσεις αξιων πτυχιουχων σε δυτικες χωρες, που αξιοποιουν τα πτυχια τους και, φυσικα, αυτοκτονίες. Αντίθετα, η ''ιερή αγελάδα'', ο δημόσιος τομέας: Τρελά γλέντια και ξέφρενα πάρτυ με ούζα, σε ουσιαστικά κλειστές -και χωρίς καθόλου δουλειά και κοινό προς εξυπηρέτηση- δημόσιες υπηρεσίες, με εκ περιτροπής ''εργασία'' (βλ. μεθερμηνευόμενον: δωράκι άδεια ανά 15νθήμερα, αλλά χωρίς να την ζητήσει ο Δ.Υ. και να του καταλογιστεί ως νόμιμη άδεια), επιπλέον άδειες ειδικού σκοπού (που στην πράξη αφορούν μόνον τον υπάλληλο του δημοσίου τομέα, διότι έτσι και τολμήσει- ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ- και τη ζητήσει ο ιδιώτης- ΑΝ η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί...- απολύεται πάραυτα ή υπόκειται σε φοβερό εργασιακό bulling, έως ότου την αποποιηθεί ως ''δικαίωμά'' του...) που οι Δ.Υ. μαλώνουν άγρια μεταξύ τους για να τις ''κοτσάρουν'' σε κανονικές άδειες, για ακόμα περισσότερα γλέντια και πάρτυ με τσίπουρα και, το κυριότερο, όλα αυτά τα ''ανέλπιστα δωράκια'' δίνονται στην πράξη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ Δ.Υ. χωρίς την απώλεια ούτε ενός λεπτό του Ευρώ από τους μισθούς τους. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πω πως τις τελευταίες δεκαετίες για τους Δ.Υ. το lock down και η κρίση του κορωναιού ήταν ό, τι καλύτερο τους έτυχε και θα μπορούσαν να ελπίσουν- σε εργασιακό, πάντα, επίπεδο- και τρίβουν τα χεράκια τους και προσεύχονται για να ξαναζήσουν αυτά τα ''πάρτυ''... (Φυσικά, εξαιρώ ελάχιστες περιπτώσεις, όπως οι τομείς δημοσίας υγείας και τα συναφή). Φυσικά, πλείστοι εξ αυτών διορίστηκαν είτε κατά τη μεταπολίτευση, με κάτι ''πτυχία'' ''απείρου κάλλους'', από κάτι ''τεχνικές σχολές'' να ''τρίβεις τα μάτια σου'' και άλλοι, μεταξύ 1994-2006, που για να μη διοριστείς με εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π., έπρεπε, καθ΄υπερβολήν, να μην ξέρεις να γράφεις ούτε το όνομά σου. Μετά, οι τελευταίοι, όταν το ''ζεστό χρήμα έβρεχε από τον ουρανό ΤΖΑΜΠΑ'', ''αγοράζουν' και από 2-3 μεταπτυχιακά (η ''ταρίφα'' για το πιο ξεφτυλέ ''παίζει'' στο 1000ρικο και τα πιο ''σουπερ'' απο 4 χιλιάρικα και πάνω... κάντε μια έρευνα πόσο ποσοστό από τους Δ.Υ. έχει δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για τα μεταπτυχιακά που ξέρετε οι παλαιότεροι και πόσοι ''αγόρασαν'' και θα καταλάβετε τί λέω...) και ''γίνονταν'' και ''άξιοι μεταπτυχιακοί'' και, φυσικά, λάμβανουν και τις αντίστοιχες μισθολογικές αποδοχές...

Φίλε να πας

Να σε δεί κάποιος ειδικός!! Έχεις πάρα πολύ σβαρό θέμα!!!

Τελικά είσαι κ πολύ δράμα

ΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΔΡΑΜΑ

ΨΙΤ !!! Ε ΕΣΥ!!!

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

ΣΔ

Απολυτο δίκιο έχεις φίλε. Απλά, δεν είναι της παρούσης.

Σπύρος

Μια χαρά τα λες φίλε μου. Η αλήθεια πάντα θα ενοχλεί!

Μαρια

Συμπονω, κατανοώ τα λες με παράπονο, έχεις δίκιο, πολύ χειρότερα ήταν, τώρα πια όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν, όμως ξεπέρασε το γεγονος, μην κοιτάς τι δεν έχεις, κοίτα τι μπορείς να αποκτησεις

Είσαι.....

Δράμα.....

Επί Τέλους

Κάποιος από την Δράμα μας είπε την αλήθεια ! Ολοι οι βολεμένοι τον κοροϊδεύουν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

έτσι,

πόνεσαν τα λεγόμενά σου. Συμφωνώ απόλυτα

First

Ετσι ειναι οπως ταλες ο καθε απαιδευτος εγινε ανθρωπος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης