Πλατεία Βικτωρίας: Γεμίζει μετανάστες τα βράδια - Δείτε φωτογραφίες

Πλατεία Βικτωρίας: Γεμίζει μετανάστες τα βράδια - Δείτε φωτογραφίες

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός του protothema.gr το απόγευμα της Δευτέρας με δεκάδες αλλοδαπούς να συνωστίζονται αψηφώντας τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού

plateia-victorias
Οι πλατείες της Αττικής και δη οι πλατείες στο κέντρο της Αθήνας προκαλούν πονοκέφαλο τόσο στους λοιμοξιωλόγους, όσο και στις αστυνομικές Αρχές καθώς φαινόμενα συγχρωτισμού είναι έντονα ειδικά κατά τις απογευματινές ώρες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που κατέγραψε το protothema.gr από την Πλατεία Βικτωρίας το απόγευμα της Δευτέρας δεκάδες αλλοδαποί, κυρίως μετανάστες, μικρής και μεγάλης ηλικίας αψηφούν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού και συνωστίζονται μέσα σε μιρκό χώρο χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες.

plateia-victorias
plateia-victorias2
plateia-victorias4
plateia-victorias3


Κι όλα αυτά τη στιγμή που τόσο στον «Ευαγγελισμό» όσο και στο «Σωτηρία» οι αλλοδαποί ασθενείς αυξάνονταν συνέχεια τις δύο τελευταίες εβδομάδες μετά από κάθε εφημερία.

Στο «Σωτηρία» το 25% των νοσηλευομένων είναι αλλοδαποί ηλικίας κάτω των 30 χρόνων. Στο 5% υπολογίζεται το ποσοστό των αλλοδαπών ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Στον «Ευαγγελισμό» δε οι αλλοδαποί με λοίμωξη COVID-19 αποτελούν το 55% των νοσηλευομένων, και μάλιστα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 17-25 χρόνων. Στις ΜΕΘ του νοσοκομείου το 15% των σοβαρών περιστατικών και διασωληνωμένων είναι επίσης αλλοδαποί.

Κλείσιμο
Ωστόσο η κατάσταση δεν αλλάζει και το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ σε Πατησίων, Αχαρνών, Ομόνοια . Η πλατεία Βικτώριας δε μετατρέπεται τη νύχτα σε υπνωτήριο αλλοδαπών παίζοντας κρυφτό με τις αστυνομικές Αρχές που ενώ τους απομακρύνουν, εκείνοι επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Θα καταφέρει άραγε η ΕΛΑΣ να εφαρμόσει με επιτυχία το φιλόδοξο σχέδιο που περιλαμβάνει κορδέλες αποκλεισμού σε πλατείες, διαφημιστικές καμπάνιες και συχνές περιπολίες, συστάσεις μέχρι υποχρεωτική απομάκρυνση από τα σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός; Κι αυτό το σχέδιο δεν αφορά αποκλειστικά τις πλατείας του κέντρου της Αθήνας όπου μαζεύονται αλλοδαποί, αλλά και τις δημοφιλείς στους νέους πλατείες που κατακλύζονται από 18αρηδες με ένα κουτάκι μπύρα στο χέρι από το διπλανό περίπτερο.

Ειδήσεις σήμερα:

O άγνωστος πόλεμος με την Τουρκία - Πώς οι Τούρκοι δεν βρήκαν ποτέ τα ελληνικά υποβρύχια

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κλείνει τις παμπ από τις 10 το βράδυ

Μύκονος: Άγρια επίθεση με λοστούς σε επιχειρηματία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης