Σε δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή Αγ.Γεωργίου Λαυρίου, βρέθηκε χθες βράδυ ιστιοφόροσκάφος με 7 αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ.
Πέντε από τους αλλοδαπούς περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από παραπλέον φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν στον Πειραιά, ενώ οι δύο παρέμειναν επί του σκάφους που ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό στο λιμάνι του Λαυρίου.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.