Κακοκαιρία «Ιανός»: Λεπτό προς λεπτό η πορεία του κυκλώνα - Πού βρίσκεται τώρα - Δείτε live εικόνα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Λεπτό προς λεπτό η πορεία του κυκλώνα - Πού βρίσκεται τώρα - Δείτε live εικόνα

Δείτε σε βίντεο την πορεία της κακοκαιρίας «Ιανός» - Πτώσεις δέντρων σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο - Έντονη βροχή σε Ηλεία και Μεσσηνία - Έπεσαν οι πρώτες σταγόνες και στην Αττική - Τα 13 χιλιόμετρα ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις οι κορυφές των νεφών -Νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας

ianos-main2_2
Αισθητή είναι τις τελευταίες ώρες η παρουσία της κακοκαιρίας «Ιανός» σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Τα νησιά του Ιονίου είναι αυτά που βρίσκονται στο επίκεντρο, με ισχυρούς ανέμους και βροχές να πλήττουν Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα δεν υπήρχαν αναφορές για ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από περιορισμένου αριθμού ειδοποιήσεις για κοπές δέντρων στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για το υπόλοιπο της νύχτας, είναι οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Νεώτερες εκτιμήσεις, πάντως, κάνουν λόγο για μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου.

Κλείσιμο
Μετά τις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησε η βροχή και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν έντονα φαινόμενα.

Ζωντανή εικόνα απο το Αργοστόλι Κεφαλονιάς 



Βίντεο από την παραλία του Λαγανά στη Ζάκυνθο


Την πορεία του Ιανού προς την Ελλάδα, κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr επεξεργάστηκε και οπτικοπόιησε τα δεδομένα του δορυφόρου και ετοίμασε το βίντεο που ακολουθεί και παρουσιάζει την κίνηση του συστήματος προς την χώρα μας έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι κορυφές των νεφών, οι οποίες υπολογίζεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 13 χιλιόμετρα. Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε live την πορεία του «Ιανού»:



Δείτε βίντεο πώς κινείται ο Μεσογειακός Κυκλώνας:
Meteo.gr: Πέμπτη 17/09/2020. Η πορεία του ΙΑΝΟΥ προς την Ελλάδα



Έντονη βροχή σε Ηλεία και Μεσσηνία

Ο κυκλώνας Ιανός επηρεάζει με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους τη δυτική Ελλάδα, επεκτείνοντας το μέτωπο της καταιγίδας από τα νησιά του Ιονίου, τα οποία δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα, έως τους νομούς της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Τις επόμενες ώρες, το φαινόμενο θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο ίδιο τόξο, καλύπτοντας τις δυτικές ακτές της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Δείτε βίντεο από περιοχή της Ηλείας:



ilialive.gr - Ξεκίνησε το ξέσπασμα του "Ιανού"



Το Ιόνιο «χτυπά» ο Ιανός

Στις ακτές της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης έφτασε νωρίτερα, ενισχυμένη με χαρακτηριστικά Μεσογειακού Κυκλώνα (Medicane), η κακοκαιρία «Ιανός».

Στη Ζάκυνθο το σκηνικό θυμίζει βαρύ χειμώνα, καθώς από το πρωί, στο νησί, πνέουν ισχυροί άνεμοι και βρέχει σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα πρώτα προβλήματα.




Δείτε βίντεο  από το Λαγανά:

Ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Ζακύνθου, ο δρόμος του Λαγανά, θυμίζει έρημη πόλη. Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην κινδυνεύσουν και να μην υποστούν ζημιές στις περιουσίες τους.

Κέρκυρα


Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του protothema.gr η κεντρική παραλία έχει αδειάσει. Έχουν μαζευτεί όλες οι ξαπλώστρες και τα τραπέζια. Τα κύματα ήδη ξεπερνούν το εναμιση μετρο.

trafos
Τράφοι έχουν υπερχειλίσει, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνοι για τους οδηγούς


IMG_8664
IMG_8658
IMG_8655


«Φοβόμαστε για τα χειρότερα. Πρέπει να προστατευτούμε έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε στο protothema.gr καταστηματάρχης στην περιοχή.

«Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έως τώρα για να πάνε όλα καλά. Οι πολίτες έχουν ενημερωθεί», δήλωσε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Στασινόπουλος.

Ζάκυνθος


IMG_8646
IMG_8644

Νωρίτερα η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, προειδοποίησε με μήνυμα από το «112», τους κατοίκους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται στα νησιά του Ιονίου.

Δείτε το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους, λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι:

minima2

Έρχεται ο "Ιανός" | Δείτε τις πρώτες εικόνες από την κακοκαιρία
KAKOKAIRIA_IANOS_6
KAKOKAIRIA_IANOS_5
KAKOKAIRIA_IANOS_4
KAKOKAIRIA_IANOS_3
KAKOKAIRIA_IANOS_2

Δείτε εικόνα από την Κυλλήνη:

Εδώ στο μέτωπο... 8 μποφόρ.

Posted by Κωστας Βουρτσης on Thursday, 17 September 2020

Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα τέσσερα σενάρια για την πορεία της καταιγίδας

Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης