Δολοφονία Μακρή - Βικτώρια Καρύδα μετά την απόφαση για τους δύο δράστες: Έχει φύγει ένα βάρος, νιώθω δικαιωμένη

Δολοφονία Μακρή - Βικτώρια Καρύδα μετά την απόφαση για τους δύο δράστες: Έχει φύγει ένα βάρος, νιώθω δικαιωμένη

«Κυκλοφορούσε άνετα, δεν φοβόμασταν τίποτα», δήλωσε η χήρα του Γιάννη Μακρή

karida1
Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης τιμώρησαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών τον 32χρονο κατηγορούμενο που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μάκρη τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Επιπλέον, του επέβαλλαν ποινή 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για οπλοχρησία και οπλοφορία. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στον 36χρονο αδελφό του βασικού κατηγορούμενου, στον οποίο το Δικαστήριο επίσης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

«Είμαι ικανοποιημένη από την απόφαση που βγήκε. Έχει φύγει ένα βάρος. Νιώθω δικαιωμένη», είπε η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Ήταν χαρούμενος. Κυκλοφορούσε άνετα. Δεν φοβόμασταν τίποτα. Γιατί το έκαναν, πρέπει να μας απαντήσουν οι ίδιοι οι δολοφόνοι», συνέχισε. 

Ισόβια κάθειρξη, 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1.000 ευρώ στον πρώτο κατηγορούμενο 32ετών και 10 χρόνια κάθειρξη στον δεύτερο κατηγορούμενο της υπόθεσης 36 ετών. Σε κανέναν από τους δυο καταδικασθέντες δεν χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.

Παράλληλα, με την απόφασή του το δικαστήριο διέταξε τη διαβίβαση πρακτικών της δίκης και της απόφασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδορκίας από μάρτυρα υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων.

Ειδήσεις σήμερα

Λέσβος, βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι έβαλαν οι Αφγανοί τις φωτιές που κατέκαψαν τη Μόρια

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Με NAVTEX παρατείνει τις έρευνες του Yavuz στην Κυπριακή ΑΟΖ

Γιώργος Μαυρίδης: Σε θρίλερ εξελίσσεται η επιστροφή του στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης