Μουτζούρης (ΘΕΜΑ 104,6): Καλύτερες οι συνθήκες από τη Μόρια στη νέα δόμη

Μουτζούρης (ΘΕΜΑ 104,6): Καλύτερες οι συνθήκες από τη Μόρια στη νέα δόμη

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υπογράμμισε την ανάγκη αποσυμφόρησης του νησιού 

kara-tepe
Στον ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη μίλησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όσον αφορά για τους πρόσφυγες στη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης είπε ότι από τους συνολικά 12,700 που ήταν στη Μόρια, 400 ασυνόδευτα ανήλικα έχουν αναχωρήσει, στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ έχουν μπει μόλις 500 ενώ οι υπόλοιποι περίπου 11,700 παραμένουν έξω. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μουτζούρης, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στο νησί, καθώς ανάμεσα τους βρίσκονται και άνθρωποι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τα 35 θετικά κρούσματα κορωνοϊού οι οποίοι πλέον θα έχουν αναμειχθεί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες.

Όπως είπε ο κ. Μουτζούρης, όσοι αρνούνται να μπουν στη νέα δομή, είναι επειδή όταν κάηκε ολοσχερώς η Μόρια, οι πρόσφυγες και μετανάστες πίστεψαν ότι ανοίγει ο πολυπόθητος δρόμος για την Ευρώπη. Ωστόσο, αν εγκατασταθούν στις νέες δομές γνωρίζουν ότι η φυγή είναι δύσκολη.

Στις νέες δομές, κατατάσσονται ανά εθνικότητα. Οι συνθήκες είναι καλύτερες όπως είπε ο κ. Μουτζούρης από ότι ήταν στη Μόρια. Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη αποσυμφόρησης του νησιού με τον μεγάλο όγκο των μεταναστών να μοιραστεί η Ευρώπη. Είναι κάτι που ζητούν κάτοικοι και πρόσφυγες.

Όσον αφορά για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι ελπίζει να μην υπάρξουν εκπλήξεις, ενώ υπενθύμισε τα επεισόδια του Φεβρουαρίου όταν υπήρξε έντονη αντίδραση κατοίκων στο ενδεχόμενο να γίνουν κλειστές δομές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όταν δεν υπάρχει λαϊκή αποδοχή και συναίνεση τότε κανένα έργο δεν γίνεται, όσο μεγάλο και αν είναι».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ, ούτε με πυρκαγιές, ούτε με παιχνίδια λαθρεμπόρων,

Θρίλερ με τον Γιώργο Μαυρίδη στο Μεξικό: Τον συνέλαβαν, τον απέλασαν αλλά επέστρεψε στα κρατητήρια

Η πρώην του Τραμπ «απασφάλισε»: Η μπηχτή για τη Μελάνια, τα σχόλια για μετανάστες και τα όνειρα για την Ιβάνκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης