Λέσβος: Παρέλαβαν μεγάλο αριθμό τεστ ταχείας εξέτασης για κορωνοϊό

Λέσβος: Παρέλαβαν μεγάλο αριθμό τεστ ταχείας εξέτασης για κορωνοϊό

Ο ΕΟΔΥ προμηθεύθηκε με χορηγία rapid test αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ - «Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας»

lesvos_pack
Μεγάλο αριθμό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων κορωνοϊού παρέλαβαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Τα rapid test ύψους 1 εκατ. ευρώ προμηθεύτηκε ο ΕΟΔΥ με χορηγία. Πλέον, η προμήθειά τους «κατατάσσουν τη χώρα μας μεταξύ των πρώτων χωρών διενέργειας τεστ ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη».

«Το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η ελληνική κυβέρνηση, θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» συμπλήρωσε ο κ. Αρκουμανέας.

«Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας, και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Κι εμείς ως χώρα θα συνεχίσουμε πρώτα με την φύλαξη των συνόρων μας και κυρίως με την αποσυμφόρηση των νησιών» δήλωσε κατά τη διαδικασία της παραλαβής, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέγκι Ντρίο: Έζησα έντονα το χωρισμό και το κέρατο

Πρώην παίκτρια του GNTM παντρεύεται

Στα διεθνή φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ του Μαστοράκη για τον Άλιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης