Μόρια: Ατελείωτες ουρές και διαπληκτισμοί για το συσσίτιο - Στον δρόμο χιλιάδες μετανάστες

Μόρια: Ατελείωτες ουρές και διαπληκτισμοί για το συσσίτιο - Στον δρόμο χιλιάδες μετανάστες

Δείτε εικόνες - Άστεγοι παραμένουν χιλιάδες μετανάστες που εκτοπίστηκαν μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό στη Μόρια - Παιδιά βρίσκονται στους δρόμους, ενώ ουρές σχηματίζονται για το συσσίτιο

moria_syn
Σε σκηνές από τριτοκοσμικές χώρες παραπέμπουν οι εικόνες από τη Μόρια της Λέσβου, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης από τις φωτιές.

Κι ενώ 400 ασυνόδευτα παιδιά έχουν ήδη αναχωρήσει από το νησί, χιλιάδες άλλα ανήλικα παιδιά με τις οικογένειές τους είναι εκτοπισμένοι στους δρόμους του νησιού και συγκεκριμένα από το μήκος του δρόμου από τη Μόρια στον περιφερειακό και μέχρι το μπλόκο που έχει στήσει η αστυνομία, απαγορεύοντας την πρόσβαση προς το υπόλοιπο νησί.

Συσσίτια


Σε πολλά σημεία έχουν στηθεί σκηνές κατά μήκος του δρόμου, ενώ αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες σπεύδουν να βρουν λίγη σκιά κάτω από τα δέντρα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που όλο το βράδυ αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στο οδόστρωμα, ενώ κάποιοι κατασκήνωσαν ακόμη και στο νεκροταφείο. 
moria_syn1
Κλείσιμο


Ακόμη πιο δραματικές είναι οι εικόνες από το συσσίτιο. Στην ουρά στέκονται χιλιάδες άνθρωποι, περιμένοντας τις μερίδες φαγητού που βγαίνουν από τα φορτηγά. Πιο έντονες είναι οι σκηνές στο σημείο που διανέμεται το νερό, όπου δεν λείπουν τα σπρωξίματα και οι φασαρίες, ενώ ο συνωστισμός, σε περίοδο κορωνοϊού, αυξάνει την επικινδυνότητα της κατάστασης.


Τις επόμενες ώρες αναμένεται ότι θα φτάσει πλοίο στο νησί, για να στεγαστούν ευάλωτες ομάδες και παιδιά. Το πλοίο θα καταπλεύσει στην περιοχή Σίγρι, 100 χιλιόμετρα από τη Μόρια, στην άλλη άκρη της Λέσβου, ενώ η μεταφορά όσων επιλεγούν θα γίνει με πούλμαν.

moria_syn2


Ωστόσο, οι ανάγκες για τη στέγαση είναι μεγάλες, καθώς χιλιάδες άτομα θα συνεχίσουν να παραμένουν στον δρόμο, μέχρι την εξεύρεση προσωρινής λύσης.


moria_syn3
moria_syn4
moria_syn5
moria_syn6





Ειδήσεις σήμερα: 

Διαδηλώσεις σε γερμανικές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Μόριας

Εμβόλια για τον κορωνοϊό - Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά τους - Ο παγκόσμιος σχεδιασμός

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Αποφασισμένη η Τουρκία, δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης