Φωτιά στη Μόρια: Στην ηπειρωτική Ελλάδα μεταφέρει ο ΔΟΜ 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Φωτιά στη Μόρια: Στην ηπειρωτική Ελλάδα μεταφέρει ο ΔΟΜ 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι κινητοποιείται για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης και τη μεταφορά παιδιών από τη Λέσβο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια -  «Η αλληλεγγύη στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της Λέσβου είναι πιο αναγκαία από ποτέ»

asynodeyta_lesvos
Σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα θα μεταφερθούν 400 ασυνόδευτα παιδιά από τη Λέσβο, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια.

Η μεταφορά των παιδιών θα γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), εργαζόμενοι του οποίου θα συνοδεύσουν τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΜ εκφράζει την οδύνη του για την πυρκαγιά στη Μόρια. Όπως αναφέρει «δεν υπάρχουν θύματα, ωστόσο 12,600 μετανάστες και πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων 400 ασυνόδευτων ανηλίκων, έχουν εκτοπιστεί, ενώ σύμφωνα με αναφορές το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου έχει καταστραφεί».

«Είναι μια τραγωδία που έρχεται να συνδυαστεί με τις ήδη εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στη Μόρια, εξαιτίας του υπερπληθυσμού και του COVID-19», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΜ, Αντόνιο Βιτορίνο. «Kάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις Ελληνικές Αρχές και τους πληγέντες μετανάστες και να διασφαλίσουμε την άμεση φροντίδα και ασφάλειά τους, καθώς εργαζόμαστε μαζί για την εύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων».

Για τον σκοπό αυτό ο Οργανισμός έχει κινητοποιηθεί για να παράσχει άμεση στήριξη στις ελληνικές αρχές και στους πληττόμενους, με έμφαση στα ασυνόδευτα παιδιά.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χρηματοδοτήσει τη μεταφορά των παιδιών από το νησί αλλά και το γεγονός ότι συνεχίζει να στηρίζει την αποσυμφόρηση των νησιών και τη μετεγκατάσταση ευάλωτων παιδιών και οικογενειών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η αλληλεγγύη στην Ελλάδα και τους ανθρώπους της Λέσβου είναι πιο αναγκαία από ποτέ», δήλωσε ο κ. Βιτορίνο.

Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και διερμηνείς, για να ενισχύσουν το προσωπικό του ΔΟΜ στη Λέσβο και να στηρίξουν τις εργασίες εγκατάστασης σκηνών, ως έκτακτο μέτρο στέγασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Θυελλώδεις άνεμοι έως 148 χλμ/ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης

Νέο τεστ στην Ιταλία «ανιχνεύει» τον κορωνοϊό σε τρία λεπτά

«Πνιγμένη» στον καπνό από τη φωτιά η Αττική - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης