Νοσοκομείο «Αττικόν»: Εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ζητούν οι εργαζόμενοι

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ζητούν οι εργαζόμενοι

Τις τελευταίες 36 ώρες μία νοσηλεύτρια και ένας διασωληνωμένος ασθενής της γενικής ΜΕΘ εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό – Το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνουν ότι η γενική ΜΕΘ συνεχίζει να λειτουργεί

attikon-arthro__1_
Εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ζητούν οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας ότι παρά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών η γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, τις τελευταίες 36 ώρες εντοπίστηκε μια νοσηλεύτρια και ένας διασωληνωμένος ασθενής της γενικής ΜΕΘ θετικοί στον κορωνοϊό.

Πραγματοποιήθηκε εξέταση σε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ. Η Επιτροπή Λοιμώξεων του «Αττικό» ζήτησε να ληφθούν όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη νοσηλεύτρια.

«Από την ΜΕΘ απομακρύνθηκαν μόνο η συνάδελφος και ο ασθενής. Η Μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βγήκαν κι άλλοι θετικοί νοσηλευτές, καθώς και δεύτερος ασθενής της μονάδας non-COVID. Ως τώρα δεν έχουν βγει στην αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας (θα κλείσει η ΜΕΘ)», καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί του νοσοκομείου, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν τον Οκτώβριο, βρίσκονται σε άδεια απολύσεως.

Κλείσιμο
Το Σωματείο ζητά την άμεση εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν προκηρύξει στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δημόσιας Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στους 279 οι νεκροί από κορωνοϊό - Πέθανε 75χρονος στη Λάρισα

Time: Γιατί ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί από τον έρωτα του Ερντογάν με την Οθωμανική αυτοκρατορία

Έξαλλη η Daily Mail για το βίντεο από πάρτι μεθυσμένων Βρετανών σε πλοίο στη Ζάκυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης