Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι όπου εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού

Σε καραντίνα το γηροκομείο στο Μαρούσι όπου εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού

Στον οίκο ευγηρίας μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς - Οι οκτώ πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος -  Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη δομή

ger-1
Σε καθεστώς καραντίνας για δέκα ημέρες μπαίνει το γηροκομείο Cantaurea στο Μαρούσι μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κορωνοϊού και τον συναγερμό που σήμανε στον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής κανένας εργαζόμενος δεν έχει διαγνωστεί θετικός, ωστόσο αναμένονται και άλλα αποτελέσματα. 

Οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ασυμπτωματικοί πλην ενός που είχε πυρετό.

Κλείσιμο
Οι οκτώ πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα διαπιστώθηκαν ύστερα από τους ελέγχους που έκανε χθες ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, παρουσία μάλιστα, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Στον οίκο ευγηρίας μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ελήφθησαν δείγματα από τρεις δομές, κρούσματα εντοπίσθηκαν στη μία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε από κορωνοϊό 81χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή», με υποκείμενα καρδιολογικά προβλήματα.

Οι νεκροί από το συγκεκριμένο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης φτάνουν τους 22.

Το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.757, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Τους 38 φτάνουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στον Πειραιά: Ανέβηκε σε γερανό και απειλεί να αυτοκτονήσει - Βίντεο

«Πανσέληνος του Καλαμποκιού»: Δείτε live εικόνα από το εντυπωσιακό θέαμα

Nicole Scherzinger: «Pussycat Doll» με μικροσκοπικό μπικίνι στην παραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης