Σούζαν Ίτον: Στις 13 Οκτωβρίου η δίκη για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Σούζαν Ίτον: Στις 13 Οκτωβρίου η δίκη για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου - Θα δώσει το «παρών» η οικογενειά της

Eaton_mk
Στις δικαστικές αίθουσες του Ρεθύμνου αναμένεται να αναβιώσει ο τραγικός θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου του 2019 μέσα σε ένα γερμανικό καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κοντά στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Η δίκη ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου του 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 28χρονος πλέον Γιάννης Παρασκάκης ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της 60χρονης επιστήμονα.

Νεκρή μέσα σε μία σπηλιά

Eπρόκειτο για μία από τις πιο στυγερές, αποτρόπαιες και -πιθανότατα- πιο περίεργες δολοφονίες που απασχόλησε τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ.

Ήρθε στο… φως της δημοσιότητας το βράδυ της 8ης Ιουλίου όταν σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά εντοπίζεται το άψυχο σώμα της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί στις 2 Ιουλίου.

Κλείσιμο
Από την πρώτη στιγμή ήταν βέβαιο πως η σορός της μεταφέρθηκε σε αυτό το δύσβατο σημείο με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση, η οποία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή ΜΜΕ.

Λίγες μέρες μετά, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον 27χρονο, ο οποίος ομολογεί πως αφού χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη, την μετέφερε στο σημείο όπου βρίσκεται η σπηλιά και την βίασε όταν εκείνη ήταν αναίσθητη. Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του έβαλε το άψυχο σώμα της στη σπηλιά.

Εξαιτίας της προχωρημένης σήψης του σώματος της 60χρονης το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν ήταν σαφές για τον βιασμό αλλά και για το «δέσιμο» της υπόθεσης με την ομολογία.

Ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές της Τρίπολης ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού προκειμένου να περάσει από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Για αρκετούς μήνες ο 27χρονος επέμενε στην ομολογία του ωστόσο στις αρχές Οκτωβρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα της εξέτασης dna της σορού της 60χρονης, τα οποία αναφέρουν πως δεν προκύπτει βιασμός.

Αρχές Δεκεμβρίου, ο δράστης, που βρίσκεται στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, φαίνεται να αλλάζει την ομολογία του ισχυριζόμενος πλέον πως δεν βίασε την 60χρονη.

Η Ίτον βρισκόταν στα Χανιά για ένα επιστημονικό συνέδριο όταν εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 2019.

Είχε βγει για τζόγκινγκ, την ημέρα που ο 27χρονος τότε Γιάννης Παρασκάκης τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του, την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ μετέφερoντας τη στη σπηλιά στο Μαλεμέ. Αστυνομικές έρευνες παρέπεμψαν στον Παρασκάκη γιατί εντόπισαν το σήμα από το κινητό του στην εν λόγω σπηλιά.

Η οικογένεια θα παραστεί στη δίκη

«Θα παραστούμε στο δικαστήριο και θα βοηθήσουμε να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση για τη μνήμη της» δήλωσαν πρόσφατα δια των συνηγόρων τους οι συγγενείς της. Εν τω μεταξύ δεν υπήρξε ανάκληση των ομολογιών του δράστη του βιασμού και της δολοφονίας της βιολόγου Suzanne Eaton πέρυσι το καλοκαίρι στην Κρήτη, επισήμαναν πρόσφατα σε ανακοίνωση τους οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας του θύματος, Βάσω Πανταζή, δικηγόρος Αθηνών και Γεώργιος Τζερίζ, δικηγόρος Χανίων.

Όπως δήλωσαν οι δυο δικηγόροι, η ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσει αναπάντητο κανένα ερώτημα της φρικτής υπόθεσης ανθρωποκτονίας της βιολόγου η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Ακόμη, οι δυο δικηγόροι, επισήμαιναν πως «ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο» και πως η οικογένειας του θύματος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Πηγή: Cretapost

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης στη Βουλή: Επέκταση στα 12 μίλια στο Ιόνιο - «Μεγαλώνουμε την Ελλάδα»

Δεν αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη επικεφαλής για το σχέδιο... «αντι-Πισσαρίδη»

Στα άκρα ο Ερντογάν: Θα πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σε Μεσόγειο και Αιγαίο - Ας έρθουν να μας αντιμετωπίσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης