Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Mε αφορμή τους όρους έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία

ekp1
Κινητοποίηση με αφορμή τους όρους έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, δάσκαλοι και καθηγητές.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. Μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Οι ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

ekp2

Επιπλέον, ζητούν αύξηση χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, π.χ. μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.).

Κλείσιμο
Παράλληλα, ζητούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, ζητούν την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on - line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.


Ειδήσεις σήμερα

Ποια εταιρεία... τσάκισε τον κορωνοϊό;

Έρευνα αποκαλύπτει τις διαστάσεις της ιδανικής τηγανητής πατάτας!

Αυστραλία - Μελβούρνη: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άντρα που επιτέθηκε σε γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης