Με ταχείς ρυθμούς το «τείχος» στον Έβρο

Δεν θα ανακοινωθεί το κομμάτι της σύμβασης που αναφέρει τα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων, στα οποία θα επεκταθεί ο φράχτης

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης θα ενημερώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τα βασικά σημεία της Σύμβασης επέκτασης του φράχτη στον Έβρο συνολικού προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ και έκτασης 27 χιλιομέτρων.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 της Δευτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες επικοινωνία του κ. Χρυσοχοϊδη με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να μην ανακοινωθεί το κομμάτι της σύμβασης που αναφέρει τα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων, στα οποία θα επεκταθεί ο φράχτης.

Να σημειωθεί πως στις 27 Μαρτίου 2020 κατά την προκλητική επιχείρηση της Τουρκίας να προωθήσει χιλιάδες μετανάστες στο εσωτερικό της Ελλάδας από τα χερσαία σύνορα του Εβρπου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε προαναγγείλει την συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης του φράχτη «χωρίς εφησυχασμό».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το έργο χαρακτηρίσθηκε κατεπείγον και απόρρητο, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο χρειάστηκαν πέντε ολόκληρους μήνες για να περατώσουν τους ελέγχους διαφάνειας. Σε ανακοίνωση της η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. επιθυμεί να διευκρινίσει ως προς το σημείο όπου αναφέρεται ότι «….παρά το γεγονός ότι το έργο χαρακτηρίσθηκε κατεπείγον και απόρρητο, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) και το Ελεγκτικό Συνέδριο χρειάστηκαν πέντε ολόκληρους μήνες για να περατώσουν τους ελέγχους διαφάνειας», πως καθ’ ό μέρος αφορά την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς χρειάστηκαν μόλις τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες προκειμένου η Αρχή να διατυπώσει την γνώμη βάσει των σχετικών διατάξεων (η αιτηθείσα από 16η Ιουλίου 2020 γνώμη εκδόθηκε την 21η Ιουλίου 2020).


Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν


Ισραήλ: Τρίτο στέλεχος της κυβέρνησης με Covid 19 - 15 θάνατοι και 730 κρούσματα την Κυριακή


Έκρηξη σε αγωγό αερίου στη Συρία: Blackout στην περιοχή της Δαμασκού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr