Στέφανος Τσιτσιπάς: Τρολ των social media τα έβαλαν μαζί του επειδή ρίχτηκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τρολ των social media τα έβαλαν μαζί του επειδή ρίχτηκε στη μάχη κατά του κορωνοϊού!

Χρήστες του twitter που επιδίδονται στην «ανθρωποφαγία» επιτέθηκαν στον Στέφανο Τσιτσιπά μετά το σποτ-μήνυμα προς τους νέους για την τήρηση των μέτρων προστασίας

stefanos-tsitsipas
Και ξαφνικά μας φταίει και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ανακαλύψαμε τη νέα πηγή των δεινών μας στο πρόσωπό του, πιστοί στην νεοελληνική παράδοση, να σπαράσσεται η κοινωνία από εσωτερικούς διχασμούς. Ακόμα και επίπλαστους!

Για την ακρίβεια, οι γνωστοί άγνωστοι του Διαδικτύου ξαναχτύπησαν. Αυτή η θορυβώδης μειοψηφία που εξανίσταται με όλους και με όλα, φέρνοντας στο νου την αρχαία θυμοσοφία «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια». Ποιο είναι, όμως, ακριβώς το αδίκημα του 22χρονου τενίστα; Τί του προσάπτει ο διαδικτυακός όχλος;

Απ’ ό,τι φαίνεται, τον ρίχνει στην πυρά επειδή αφιλοκερδώς παρήγαγε και πρωταγωνίστησε σε ένα σποτάκια με στόχο την επαγρύπνηση του λαού σε σχέση με τον κορωνοϊό και τα μέτρα που οφείλουμε να τηρούμε. Σε αυτό απευθύνεται στους συνομήλικους του, τους οποίους καλεί να «αγκαλιάσουν» τα νέα μέτρα.



«Κανένα μας βήμα δεν είναι πραγματικά ανέμελο αυτό το καλοκαίρι. Γιατί επιστρέφοντας από τις διακοπές μας, κάθε βήμα δικό σου, δικό μου, κάθε νέου, μας φέρνει πιο κοντά στους γονείς μας και στους παππούδες μας», λέει ο διάσημος τενίστας, κοιτώντας την κάμερα.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που μετέχει στην ενημερωτική καμπάνια για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, όταν σε βίντεο του ΕΟΔΥ έκανε αναφορά στα βασικά μέτρα προστασίας.

Κλείσιμο

Ευχαριστούμε τον Stefanos Tsitsipas για τη βοήθεια. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να ακούσουμε όλοι: προσέχουμε τον εαυτό μας, προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες.

Δημοσιεύτηκε από Υπουργείο Υγείας στις Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020


«Η πλειοψηφία των νέων πάντως στους οποίους απευθύνεται ο Τσιτσιπάς ή θα πάνε λίγες μερούλες κάπου γιατί τα βγάζουν τσίμα-τσίμα ή δεν θα πάνε πουθενά γιατί είναι άνεργοι», σχολιάζει στο Twitter η Άννα Χατζησοφιά, γνωστή σεναριογράφος και αλλοτινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν είσαι πρωταθλητής είναι προτιμότερο να παίζεις με τα μπαλάκια σου αντί να αυτοξεφτιλίζεσαι σε κυβερνητικά σποτάκια», σχολιάζει μία εξαγριωμένη χρήστης του Διαδικτύου. Και άλλες παρόμοιες τοποθετήσεις που του προσάπτουν υποκρισία διότι «αυτός έτρωγε αστακομακαρονάδες στην Μύκονο και τώρα μιλάει», ενώ όπως γράφει κάποιος άλλος «μα μένει στο Μονακό τί δουλειά έχει με την Ελλάδα».

Καθίσταται εμφανές, λοιπόν, ότι το πρόβλημα της συμμετοχής του νεαρού αθλητή στην εθνική και υπερκομματική αυτή προσπάθεια είναι η επιτυχία του και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Παρά την ηλικία του έχει αναδειχθεί σε παγκοσμίου κλάσης πρωταθλητής, με εντυπωσιακές απολαβές και φήμη που δεν μπορεί να αγγίξει ο μέσος πολίτης. Σύμφωνα λοιπόν με το σκεπτικό αυτών των ολίγων θα έπρεπε να παραμείνει υπόλογος για την επιτυχία αυτή, η οποία -αξίζει να σημειωθεί- ότι κατακτήθηκε με τεράστιο προσωπικό κόπο, θυσίες και ιδρώτα. Κοινώς δεν οφείλει τίποτα και σε κανέναν. Εκτός αν κάποιος υποστηρίζει ότι είχε μπάρμπα στην Κορώνη…

Με μπάρμπα ή χωρίς, όσοι βγάζουν δηλητήριο, τον ήθελαν κρυμμένο στο λαγούμι του… Αυτός ο τρόπος σκέψης εκτός από βαθιά κομπλεξικός -από τους πιο διαδεδομένους και εκλαϊκευμένους ψυχολογικούς όρους που συνηθίζουμε όλοι να χρησιμοποιούμε- είναι και αντικοινωνικός μιας και στερείται της έννοιας της συλλογικής και κοινωνικής ευθύνης. Η στράτευση των διασημοτήτων ως πρεσβευτών για κοινωνικούς σκοπούς εξακολουθεί να είναι προαπαιτούμενο του ρόλου τους.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, διάσημοι καλλιτέχνες και αθλητές απευθύνουν ανάλογα μηνύματα στο κοινό, από τα πανάκριβα σπίτια τους. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να αξιοποιήσουν τη δημοφιλία τους για το κοινό καλό. Και αυτούς θα τους είχαν περιποιηθεί οι εγχώριοί μας κανίβαλοι. Ναι λοιπόν! Ο Τσιτσιπάς τόλμησε να κάνει διακοπές στη Μύκονο, να φάει αστακομακαρονάδα και να απολαύσει τη νυχτερινή ζωή του νησιού. Δεν φορούσε μάσκα ενόσω απολάμβανε όλα τα παραπάνω. Μα δεν ήταν υποχρεωτική τότε η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Δεν παραβίασε κανέναν κανόνα. Απλά διασκέδασε όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Εξάλλου, ο κορωνοιός δεν είναι ταξικός. Όπως αποδείχθηκε και συγκεντρωμένοι πιτσιρικάδες σε μία πλατεία ενδέχεται να αποτελέσουν κίνδυνο για τους εαυτούς και τους συμπολίτες τους. Ας αφήσουμε, λοιπόν, ήσυχο τον Τσιτσιπά και ας περιορίσουμε τα ανθρωποφαγικά μας ένστικτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: H Τουρκία προκαλεί την ΕΕ με νέες γεωτρήσεις στις ακτές της Κύπρου

Βίντεο: Γιατί τραβάει η Μελάνια το χέρι της μακριά από το χέρι του Τραμπ;

Κικίλιας: «Η πρώτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης