Συναγερμός στο Παπαγεωργίου: Θετικοί στον κορωνοϊό 9 εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Συναγερμός στο Παπαγεωργίου: Θετικοί στον κορωνοϊό 9 εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

papageorgiou
Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 εννέα εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια. Οι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Σε δήλωσή του στο Seleo, ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες. «Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα» ανέφερε στο Seleo ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τέταρτη ημέρα με πάνω από 200 κρούσματα και μια 17χρονη διασωληνωμένη

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 230 κρούσματα, την Παρασκευή 254, την Πέμπτη 204 και την Τετάρτη 262 (αρνητικό ρεκόρ μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας) ενώ την Τρίτη για μόλις τέσσερα κρούσματα δεν έγραψε τον αριθμό «2» μπροστά ο τριψήφιος αριθμός (είχαν ανακοινωθεί 196).

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί, δε, το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και τη διασωλήνωση μιας νεαρής κοπέλας, μόλις 17 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονική με την κατάσταση της να παρουσιάζει επιδείνωση και τους γιατρούς να κρίνουν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Κλείσιμο
Το βλέμμα των ειδικών στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα οποτε και αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι ειδικοί που προσπαθούν να επικοινωνήσουν την ανάγκη να υπάρξει εγρήγορση επισημαίνουν την ανάγκη για μεγάλη προσοχή - έως και εθελοντικού τύπου καραντίνα επτά ημερών - για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό - Στους 228 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικά τεστ στα λιμάνια για να μη διασπείρουν τον ιό όσοι γυρνάνε από τα νησιά

Ελληνοτουρκικά: Το Kemal Reis πήγε να προστατέψει το Barbaros στην Κύπρο, λέει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης