Κορωνοϊός: Κρούσμα σε δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στη Σίνδο Θεσσαλονίκης

Η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών ήταν άμεση 

koronoios
Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δομή ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που στεγάζεται σε ξενοδοχείο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αρχές, αλλά και η αστυνομία που κλήθηκε να περιφρουρήσει την απαγόρευση εισόδου και εξόδου στον χώρο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν διασπορά του ιού.

Όπως είπε στο GRTimes.gr ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, το κρούσμα δεν εντοπίστηκε σε κάποιο φιλοξενούμενο παιδί, αλλά σε εργαζόμενη, η οποία επέστρεψε από διακοπές.

«Η δομή μπήκε προληπτικά σε καραντίνα μέχρι να κάνουμε τα τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των ωφελούμενων ήταν αρνητικά, οπότε έληξε ο περιορισμός», ανέφερε ο κ. Λογοθέτης.

Ο γενικός γραμματέας επισήμανε την αυστηρή αυτή γραμμή τηρεί το υπουργείο σε όλες τις δομές προσφύγων και μεταναστών, όπου οι συνθήκες διαβίωσης ευνοούν τη διασπορά του ιού.

«Εφόσον εντοπιστεί κρούσμα, η δομή τίθεται σε προληπτικό περιορισμό, ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω διασπορά του ιού. Είμαστε ένα βήμα πιο αυστηροί στα μέτρα πρόληψης των συγκεκριμένων χώρων, γιατί είναι πολύ διαφορετική η συναναστροφή αυτών των ανθρώπων, δεδομένου διαμένουν σε ομάδες 30 – 40 ατόμων. Άλλωστε, εμείς ήμασταν και οι πρώτοι που μπήκαμε στο lockdown», εξήγησε.

Κλείσιμο
Σε τεστ υποβλήθηκαν και όλοι οι εργαζόμενοι με πρωτοβουλία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Διεθνών Οργανισμών, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εστίες υπερμετάδοσης γάμοι, βαφτίσια, οίκοι ευγηρίας και οι νέοι που γυρίζουν από τα νησιά

Κατέληξε 88χρονη από κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ - Στους 216 οι νεκροί στη χώρα μας

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν - Τι λένε οι ειδικοί - Οι οδηγίες ΕΟΔΥ για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης