«Πανδημία» από ελληνικές σειρές τον Σεπτέμβριο

«Πανδημία» από ελληνικές σειρές τον Σεπτέμβριο

Ολοι με τη... σειρά τους: Ατελείωτα κάστινγκ για τηλεοπτικές σειρές, επιστροφή των μεγάλων ονομάτων του θεάτρου στην TV και οργασμός γυρισμάτων - Για τη φετινή σεζόν η ιδιωτική  τηλεόραση επενδύει σχεδόν παμψηφεί στα σίριαλ που πλησιάζουν (και ίσως ως το τέλος να ξεπεράσουν) τα είκοσι

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
SIRIALART
Ακόμη και οι παραδοσιακά δύσπιστοι στη μυθοπλασία, φέτος υποκύπτουν. Αλλά και αυτοί οι οποίοι προέβαλαν δικαιολογίες, προκειμένου να μην μπουν σε διαδικασία παραγωγής ελληνικών σειρών, κάνουν στροφή και «κατάδυση» στα γυρίσματα, όχι μιας, ούτε δύο, αλλά πολλών ελληνικών σειρών προκειμένου να ενισχύσουν το πρόγραμμά τους. Η συνθήκη άλλαξε δραματικά και, όπως λέει η τηλεοπτική πιάτσα, το σύνθημα αυτής της χρονιάς είναι ένα: «No series, no TV party». Δύο είναι τα εντυπωσιακά στοιχεία για φέτος, εκτός από τον μεγάλο αριθμό σειρών. Το ένα είναι η επιστροφή της ΕΡΤ στην ελληνική παραγωγή σειρών και μάλιστα με αξιώσεις και το δεύτερο, η απόφαση του STAR, το οποίο παραδοσιακά επιμένει μόνο σε ριάλιτι και ξένο πρόγραμμα, να εντάξει στο πρόγραμμά του μία ελληνική σειρά.

Το μενού του ΑΝΤ1

Είναι το μεγάλο πλεονέκτημα αλλά όχι το μοναδικό. Οι «Αγριες Μέλισσες» είναι το «διαμάντι» του Αμαρουσίου, όμως το κανάλι δεν μένει μόνο εκεί. Η δραματική σειρά εποχής συνεχίζει με έναν νέο κύκλο επεισοδίων και σημαντικές αλλαγές κυρίως σε πρόσωπα, αλλά τα πρόγραμμα ενισχύεται και με άλλες σειρές.

Ενα καινούριο μεγάλο στοίχημα είναι η νέα καθημερινή δραματική σειρά «Ηλιος» σε σενάριο Μαρίας Γεωργιάδου και σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη, η οποία έχει ως κεντρικό θέμα έναν μεγάλο νεανικό έρωτα που ζωντανεύει ξανά με μοιραίες συνέπειες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το καστ, το οποίο αποτελούν οι Γιώργος Καραμίχος, Αντίνοος Αλμπάνης, Ευγενία Δημητροπούλου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Μάριος Αθανασίου, Νίκος Αρβανίτης κ.ά. Η κωμωδία παραμένει βασική συνιστώσα στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 και οι κωμικές σειρές είναι «Το Καφέ της Χαράς», το οποίο επιστρέφει με τον Περίανδρο Πώποτα και τους χαρακτήρες του μικρού αρκαδικού χωριού να έρχονται με ολοκαίνουρια επεισόδια και στόχο να προσφέρουν άφθονο γέλιο στο τηλεοπτικό κοινό. Το σενάριο υπογράφουν οι Χάρης Ρώμας - Αννα Χατζησοφιά και πρωταγωνιστούν οι Χάρης Ρώμας, Ρένια Λουιζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τζόυς Ευείδη, Πάρης Σκαρτσολιάς, Εφη Ρασσιά, Χριστίνα Τσάφου, Φωτεινή Ντεμίρη, Κώστας Φλοκατούλας, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Μαίρη Ραζή, Περικλής Λιανός, Μαρία Κανελλοπούλου, Ζέτα Δούκα.
f3
Ζέττα Δούκα (To Καφέ της Χαράς): Γέμισε τις μπαταρίες της κάνοντας τις διακοπές της στην στην Παλαιόχωρα της Κρήτης και ετοιμάζεται να επιστρέψει δυναμικά

Νέα είσοδος στο μπουκέτο των σίριαλ είναι η «Φαμίλια», μία νέα κωμική σειρά, η οποία παρακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού, που αν και έχει πολλούς λόγους να είναι ευτυχισμένο, έχει ακόμη περισσότερους να πάει σε ψυχολόγο... Η σεξουαλική τους ζωή, τα παράπονα Εκείνης, ο καλύτερος φίλος Εκείνου και, φυσικά, η πεθερά. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Θωμόπουλου, το σενάριο υπογράφουν οι Νίκος Παπαδόπουλος, Ζήσης Ρούμπος, Τόλης Παπαδημητρίου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Ιωάννα Ασημακοπούλου, και ο Μιχάλης Σαράντης.

Κλείσιμο
Δύο στρατόπεδα σε παραμεθόριο περιοχή συγχωνεύονται για λόγους οικονομίας. Ακολουθεί η σύγκρουση των δύο διοικητών για το ποιος θα κερδίσει την εύνοια του υπουργείου και τη διοίκηση του νέου στρατοπέδου. Και κάπως έτσι έχουμε νέα κωμική σειρά, με τίτλο «Παρουσιάστε», σε σενάριο Μάκη Πιτταρά, σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και Μιχάλη Βογιατζάκη με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο, Μανώλη Μαυροματάκη, Λένα Ουζουνίδου, Βαλέρια Κουρούπη, Βασιλική Τρουφάκου, Θοδωρή Κατσαφάδο.

Το STAR επιστρέφει

Το STAR επιστρέφει δυναμικά στον χώρο της ελληνικής μυθοπλασίας με μια εβδομαδιαία ρομαντική κομεντί που θα προβληθεί την καινούρια τηλεοπτική σεζόν. Η 39χρονη Ζέτα, μητέρα τριών παιδιών, και ο 24χρονος Κωστής, ένας γοητευτικός bartender, γνωρίζονται, ερωτεύονται και αποφασίζουν να είναι μαζί. Η σχέση τους προκαλεί ένα κύμα κωμικών καταστάσεων και ανατροπών για τους ίδιους, αλλά και για τους φίλους και τις οικογένειές τους. Οι δυο τους πρέπει να διαχειριστούν τις προσωπικές τους ανασφάλειες, αλλά και τις αντιδράσεις του περιβάλλοντός τους και να τολμήσουν να προχωρήσουν σ’ αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους! Πρόκειται για την ιστορία μιας μονογονεϊκής οικογένειας που ζει την καθημερινότητα και τα προβλήματά της και, ξαφνικά, αλλάζει πίστα! Πρωταγωνιστούν: Φαίη Ξυλά, Βασίλης Μίχας, Ντίνα Μιχαηλίδου. Το σενάριο υπογράφουν οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή και τη σκηνοθεσία ο Αλέξανδρος Πανταζούδης.

f2_4
Φαίη Ξυλά (Ερωτας με διαφορά): Η ηθοποιός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία εβομαδιαία ρομαντική κομεντί που θα προβάλλεται την καινούρια τηλεοπτική σεζόν από το STAR
ALPHA: Επιμένει μυθοπλαστικά

Το κανάλι εδώ και χρόνια θεωρεί απαραίτητο συστατικό του προγράμματος τα σίριαλ. Ποτέ δεν τα διέκοψε και ακόμη και αν πέρυσι δεν ευτύχησαν κάποιες προσπάθειες, φέτος δοκιμάζει νέες σειρές, ενώ διατηρεί με σχετική ανανέωση αυτές που πέτυχαν. Ενδιαφέρουσα δείχνει να είναι η απόπειρα της δραματικής σειράς «Αγγελική», στην οποία κυρίαρχο ρόλο έχει μία μητέρα αρχηγός η οποία έχει τέσσερις γιους καλά προστατευμένους. Μία νέα γυναίκα μπαίνει στη ζωή τους, θύμα και θύτης μαζί. Ενας μεγάλος έρωτας γεννιέται και παλεύει να βρει τη λύτρωση από ένα παρελθόν γεμάτο μυστικά και πάθη.

Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Μαίρη Μηνά, η οποία έχει διαπρέψει σε πρωταγωνιστικούς, θεατρικούς ρόλους τα τελευταία 4 χρόνια. Η ηθοποιός στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο ενσαρκώνει την ομώνυμη ηρωίδα, την Αγγελική.

H Φιλαρέτη Κομνηνού κάνει τηλεοπτικό comeback 10 χρόνια μετά την τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση και υποδύεται μια δυναμική και αυταρχική μητέρα, αρχηγό μιας ισχυρής οικογένειας, η οποία έχει στην κατοχή της ένα πρότυπο ιπποφορβείο. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Ιωάννης Παπαζήσης, Πάνος Βλάχος, Αλέξανδρος Πέρρος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Νάντια Μπουλέ, Δήμητρα Σιγάλα. Τη σειρά σκηνοθετεί ο Στέφανος Μπλάτσος και το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης. Για όγδοη χρονιά ο ALPHA διατηρεί τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Τα ζευγάρια παραμένουν όπως τα γνωρίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και έρχονται κάποιοι γκεστ να δώσουν αέρα ανανέωσης. Γκεστ όπως η Σμαράγδα Καρύδη που είναι παντρεμένη με τον γοητευτικό Δημήτρη Μοθωναίο εισβάλλουν καταλυτικά στη ζωή της Βούλας και του Μηνά. Για πέμπτη χρονιά συνεχίζεται και το «Ελα στη θέση μου», η κωμική σειρά του ALPHA που βρέθηκε για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές πρώτη στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, η οποία επιστρέφει με τη νέα σεζόν πιο δυναμική, πιο φρέσκια, με συναρπαστικές ιστορίες.

ΣΚΑΪ: Με «Οκτώ λέξεις» μόνο

Η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου θα συνεχιστεί στο κανάλι του Φαλήρου και την επόμενη σεζόν, καθώς η πορεία της στους πίνακες τηλεθέασης ήταν αρκετά καλή και μάλιστα πολλές φορές διεκδίκησε και πρωτιά. Ηδη τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και ο δημιουργός της ανανεώνει και το σενάριο αλλά και το καστ. Η σειρά θα παραμείνει στο καθημερινό πρόγραμμα και θα προβάλλεται την ίδια ώρα, στις 21.00. Στο καστ, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν, εκτός από τον Ανδρέα Γεωργίου, και η Πέμη Ζούνη, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Ηλιάνα Αρώνη, ο Απόστολος Γκλέτσος.

Μegali παράδοση

Είναι το κανάλι με τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην ιδιωτική τηλεόραση. Δύσκολα θα αποχωριζόταν την παραγωγή ελληνικών σειρών ακόμη και σε αυτή την δεύτερη φάση του, όπου και πάλι κυριαρχούν τα σίριαλ και μάλιστα με την ίδια φιλοσοφία που υπήρχε και στο παρελθόν. Για την επόμενη σεζόν το κανάλι έχει προγραμματίσει τρεις σειρές. Η πρώτη είναι η «Εξαψη» που υπογράφει η Τίνα Καμπίτση, η οποία θα είναι δραματική και θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Η δεύτερη σειρά θα είναι η νέα σειρά της Μυρτώς Κοντοβά η οποία προς το παρόν τιτλοφορείται «Μια μέρα πάνω στη γη» και στην οποία εκτός απροόπτου θα πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Η τρίτη θα είναι «Η απαγωγή» η οποία θα είναι αστυνομική. Για το β’ μισό της σεζόν προγραμματίζεται και μία καθημερινή σειρά, η οποία θα έχει την υπογραφή του Γιώργου Κυρίτση.

ΕΡΤ: Ο πιο ισχυρός αντίπαλος στη μυθοπλασία

Νέες σειρές με πολύ δυνατά ονόματα υπόσχεται η δημόσια τηλεόραση, η οποία μετά από πολλά χρόνια κάνει comeback στο συγκεκριμένο είδος. Ηδη τρεις σειρές πραγματοποιούν γυρίσματα και για το β’ μισό της σεζόν προγραμματίζεται και η τηλεοπτική μεταφορά μυθιστορήματος της Βικτόρια Χίσλοπ.

Η κωμική σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, είναι από τις πρώτες που θα προβληθούν. Ο Πλάτανος είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Στα δύο στρατόπεδα των επίδοξων κληρονόμων θα δούμε από τη μεριά των Πλατανιωτών τους Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρή Φρατζέσκο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Αντώνη Στάμο, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρή Ρωμανίδη. Ενώ στην αντίπαλη πλευρά, οι Αθηναίοι είναι οι Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και Φοίβος Ριμένας. Στον ρόλο του Βαγγέλα, ο Γιάννης Μόρτζος! Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Ανδρέας Μορφονιός, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Αγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου, Μαντώ Αρβανίτη.

«Τα καλύτερά μας χρόνια». Εδώ είναι και το πρώτο μεγάλο στοίχημα μέσα από μία σειρά η οποία παρουσιάζει σε παράλληλη δράση τη ζωή και την τηλεόραση από τα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Αγγελος, ο μικρότερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας, - εξαμελούς μαζί με τη δαιμόνια γιαγιά Ερμιόνη. Της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έχει μετακομίσει στην Αθήνα από τη Μεσσηνία για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο. Τα «Καλύτερά μας χρόνια» έρχονται να μας ξυπνήσουν μνήμες για το πόσο εντυπωσιακά άλλαξε η Ελλάδα και πώς άλλαξαν τελικά στην πορεία των ετών οι συνήθειές μας, οι σχέσεις μας, η καθημερινότητά μας, ακόμη και η γλώσσα μας.

Μέσα από το σενάριο του Νίκου Απειρανθείτη και της Κατερίνας Μπέη, τα σκηνικά του Δημήτρη Κατσίκη, τη σκηνοθεσία της Ολγας Μαλέα, με τον Ηλία Μελέτη και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, θα μεταφερθούμε σε μια εποχή που θα φανεί οικεία ακόμη και στους νεότερους, με την ΕΡΤ να καταγράφει, όπως και τότε, την ιστορία της χώρας μας και, τελικά, την ιστορία της ίδιας της ζωής μας.

Η «Τούρτα της μαμάς» είναι η δεύτερη κωμωδία της ΕΡΤ. Το δίδυμο Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου επιστρέφουν δυναμικά, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Κόκλα και Καίτη Κωνσταντίνου. Το εύρημα της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι θα εκτυλίσσεται κάθε φορά έχοντας ως επίκεντρο τα γνωστά ελληνικά οικογενειακά τραπέζια -κυριακάτικα, σαββατιάτικα, γιορτινά κ.λπ.-, με πλήθος καλεσμένων διαφορετικών ηλικιών, απόψεων, διαθέσεων και πεποιθήσεων να δημιουργούν σπαρταριστές ιστορίες. Το μυστικό όμως θα βρίσκεται κάθε φορά στην τούρτα της μαμάς, η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες από την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου: Η κίνηση τώρα στα λιμάνια, ΚΤΕΛ και τις εθνικές οδούς

Κατέληξε 84χρονη με κορωνοϊό στο Παπανικολάου

Άνδρος: «Λουκέτο» σε τέσσερα μπαρ στο Μπατσί λόγω συνωστισμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης