Χαρδαλιάς: Τι θα γίνει με γάμους, μπαρ, εργοστάσια- όχι στα sms

tolls-0

Μέχρι τις 15 Αυγούστου θα κριθεί η επόμενη φάση των μέτρων- Κλείνει τις νυχτερινές ώρες η Κακαβιά- Τα νέα παιδιά να προστατεύσουν τους μεγάλους ανθρώπους» - Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Νέες αποφάσεις-μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό.

«Δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε εδώ γιατί υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν». Συγκεκριμένα, η «ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος» υποστήριξε ο ίδιος, παρότι «δεν είμαστε στον Μάρτιο».

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και την ευθύνη τους για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες, ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα που δίνεται στην Πολιτική Προστασία να τροποποιεί το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων.

Εν κατακλείδι, ο υφυπουργός τόνισε ότι η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς ο Δεκαπενταυγουστος θα κρίνει την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς των sms για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις του

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά


Στα καλά νέα ο κ.Χαρδαλιάς συμπεριέλαβε το γεγονός ότι «δεν έχει οδηγήσει η αύξηση των κρουσμάτων σε πίεση προς το ΕΣΥ», παρότι σύμφωνα με τον Υφυπουργό καταγράφηκαν 469 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Επιχειρώντας έναν απολογισμό από τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε ξεκίνησε η πανδημία στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα:

· 4662 κρούσματα συνολικά

· 650 ενεργά κρούσματα

· 1108 πήραν εξιτήριο από τον νοσοκομεία

Αν και καταγράφεται «έξαρση της πανδημίας παγκοσμίως», η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλες χώρες, με την κατάσταση να παραμένει κατά τον κ. Χαρδαλιά «εύθραυστη και ευμετάβλητη».

Ειδικότερα, «όπου χρειάστηκε κλείσαμε τις πύλες εισόδου στον τουρισμό» εξήγησε ο Υφυπουργός και γνωστοποίησε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, έχουν γίνει:

· 215.184 έλεγχοι σε 1.702.980 εισερχομένων πολιτών

· 401 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν

· 77 παραμένουν ενεργά

· 240 επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης

· 84 μη ενεργά παραμένουν στη χώρα μας

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας περιέγραψε ακόμη ότι οι χερσιαίες πύλες εισόδου είναι η κύρια πηγή εισόδου κρουσμάτων, την ώρα που ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως «οι έλεγχοι συνεχίζονται χωρίς τιμωρητική λογική», ενώ από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου έχουν γίνει:

· 38.949 έλεγχοι

· 1698 παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί

· 1955 πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί ύψους 603.950 ευρώ

· και διοικητικές κυρώσεις 480 ημερών συνολικά

Επιπλέον, «έχουμε ως κοινωνία να αντιπαλέψουμε ανορθολογικές θεωρίες» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε με νόημα πως «το Πάσχα κάναμε πολύ δύσκολα πράγματα. Τώρα αυτό που ζητάμε, είναι να εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής».

Στο πλαίσιο αυτό, «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψει τη δημόσια υγεία» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα εξής νέα μέτρα:

Νέα Μέτρα

· απαγορεύεται από αύριο 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 βράδυ έως 7 το πρωί

· από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο στην Κακαβιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους

· από την Κυριακή 16 Αυγούστου, όποιος εισέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε 7ημερη κατ’ οίκον απομόνωση

· παράταση ορίου 100 ατόμων ως τις 31 Αυγούστου, τόσο στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και των δεξιώσεων

· εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων

· εντάσσεται στο εξής σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και ο ΕΦΕΤ

· Η χρήση μάσκας υποχρεωτική στα πλοία –απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός πλοίου

· περιορισμός ωραρίου κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα

Υπό αυτό το πρίσμα, «ο δεκαπενταύγουστος -ξεκάθαρα θα σας πω- θα κρίνει την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς των sms ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τα εξετάζουμε βήμα - βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς τους. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στο R1 την μετάδοση του ιού δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown».

Οι προτροπές Χαρδαλιά στους νέους

«Σας μιλάω από καρδιάς. Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν έχει ζήσει έντονα καλοκαίρι; Αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ τα νέα παιδιά, τα οποία νιώθουν την ανάγκη και νιώθουν, αν θέλετε, και περισσότερο άτρωτοι. Βράζει το αίμα τους. Σε αυτούς απευθύνομαι. Και σαν πατέρας. Και τους ζητώ να συμβάλλουμε όλοι», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Είναι τα νέα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να περιφρουρήσουν τα ζητήματα αυτά. Είναι τα νέα παιδιά, που θα είναι οι επόμενοι ήρωες στην προσπάθεια να προστατεύσουμε τους μεγάλους ανθρώπους, τους ανθρώπους που έχουν νοσήματα ή μπορεί να κινδυνεύσουν.

Τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας. Είναι εκείνα τα νέα παιδιά, που μπορούν να αντισταθούν σε οτιδήποτε δεν τους αρέσει, αλλά είναι η ώρα που θα πρέπει, με την ευθύνη που τους διακρίνει όλους αυτούς τους μήνες, να μπούνε μπροστά στην προσπάθεια αυτή. Είναι οι νέοι, που θα κληθούν να ζήσουν σε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι καλύτερη.

Και μέσα από αυτή την κρίση να βγούμε κερδισμένοι. Και σαν χώρα. Να πάει μπροστά η πατρίδα μας. Είναι αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία κοιτάμε στα μάτια και τους ζητάμε να περιφρουρήσουν ό,τι σημαντικό έχει γίνει στην κοινωνία τους τελευταίους μήνες. Είναι, ναι, αυτά τα νέα παιδιά».


Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι είναι οι τρεις νέοι υφυπουργοί της κυβέρνησης

Ρόδος: Τον έπεισαν ότι θα κληρονομήσει 1,3 εκατ. ευρώ και του «έφαγαν» 19.000

Πώς αποζημιώνεστε αν πρέπει να ακυρώσετε ή να περιορίσετε τους καλεσμένους του γάμου σας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Εχιδνα

Να σου πω εγω ρε τι θα γινει. Θα κλαψεις νεκρους ρε. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Θα θες πολλα φερετρα ρε. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Καταλαβες τωρα τι θα γινει ρε? Αρχισε να σκαβεις ταφους..

'Ο, τι να ναι...

Πού τους είδες τους θανατους ρε μεμψιμοιρε? Ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι ειναι πολιτικο και οχι ιατρικο το θεμα? αφου ειναι τοσο επικινδυνα και τοσο ανηχυχες οι καταστασεις γιατι εχουν ακομη τα συνορα ανοιχτα? γιατι τ ανοιξαν? γιατι παρολο οτι δηθεν τα κρουσματα ανεβαινουν ο αριθμος των θανατων εχει σχεδον μηδενισει παρολο που προσπαθουν να φουσκωνουν τα νουμερα κατα τον τσιοδρα? αν ηταν τοσο μεταδοτικος ο ιος στα ¨κλειστα" κεντρα υποδοχης θα επρεπε να υπαρχουν πολλοι θανατοι και καραντινες. ποιος απο κει φοραει μασκα? πώς ακολουθουνται εκει κανονες αποστασιοποιησης και βασικοι κανονες υγιεινης οταν ειναι ο ενας πανω στον αλλον?... Χαλαρωσε λεβεντη και μην εχεις τυφλη εμπιστοσυνη σε αυτους και αυτα που ακους.

Ρε

Κλείστε εντελώς τα σύνορα με την Αλβανία και πετάξτε έξω τους τηγανοκέφαλους!Όλοι τους μολυσμένοι και έρχονται για τζάμπα νοσηλία και για να κολλήσουν οσους περισσότερους μπορούν!!!

Q

Τι θα γινει με τα μπαρ, τους γαμους, τις παραλιες... αλλα με τα hot spot, τα γκετο λαθρομεταναστων, τους καταυλισμους των γυφτων και γενικως οπουδηποτε κυκλοφορει το παρακρατος και οι υποστηρικτες του, αυτο δεν σας ενδιαφερει τι θα γινει. Μονο στα μπαρ κολλας Κορωνοιο. Οι εισβολεις δεν σε κολλανε. Τα παπαγαλακια δεν ξερουν τιποτα αλλο να μας λενε ολη μερα: τηρηστε τα μετρα αλλιως ειστε συνομωσιολογοι και τωρα με την δημοκρατια χωρις αδιεξοδα, θα σας στελνουμε τον εισαγγελεα να σας κυνηγησει. Το οτι υπαρχει ιδεολογικη και φυλετικη διακριση στην εφαρμογη των μετρων (κοινως δυο μετρα και δυο σταθμα), αυτο το προσπερνατε!

@

Όλος ο κόσμος ξεσηκώνεται σιγά σιγά. Σερβία, Ιταλία και τώρα Γερμανία κάνουν διαδηλώσεις κατά της εβραιομασωνικής τρομοκρατίας του βλακοϊού. Αλλά τα γίδια οι Έλληνες περιμένουν το νέο ΕΣΠΑ και τα 77 δις ζητιανιάς. Βαλκάνεψε ο ραγιάς και δυστυχώς τώρα θέλει καμιά 50αριά χρόνια εθνικιστικών κυβερνήσεων για να ξανασηκώσει κεφάλι.

Dvdr

Κάνεις παρέα με λάθρο και γύφτους ενώ τους βρίζεις; Να το κοιτάξεις αυτό.

Troy

Δε φταίει τελικά ότι ανοίξαμε τα σύνορα? Από μέσα έγινε η δουλειά? Επίσης από την θεία κοινωνία δεν κολλάει αλλά το ιερό μυστήριο του γάμου και της βαφτισης μοιάζει να μην έχει firewall.... ,Να τοποθετηθεί η Ιερά σύνοδος... Υ.Γ Το ότι μόνο σήμερα ας πούμε έγιναν τοσα τεστ (35000) όσα είχαν γίνει όλο τον Απρίλιο μαζί μαλον είναι τυχαίο για την αύξηση των κρουσμάτων.

Outsider

Μπορείς να μου παραθέσεις πού αναφέρουν το πόσα τέστ γίνονται καθημερινά; Γιατι πάντα είχα την υποψία ότι ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται στη διενέργεια πολύ περισσότερων τέστ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία