Η Ρωσία καταγγέλλει τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο

Η Ρωσία καταγγέλλει τη σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θεώρησε ανέφικτες τις προτάσεις της Κύπρου για τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας

kupros
Η Ρωσία ξεκινά τη διαδικασία καταγγελίας της σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με την Κύπρο από τις 3 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.

«Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ξεκινά τη διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης, ώστε να εκπληρώσει της εντολή του Ρώσου Προέδρου για τη φορολόγηση εισοδημάτων υπό μορφή μερισμάτων και τόκων που καταβάλλονται από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία με ποσοστό 15%», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θεώρησε ανέφικτες τις προτάσεις της Κύπρου για τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας, αναφέρει, το υπουργείο.

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, προστίθεται, διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου σχετικά με τροποποιήσεις της Ρωσό-κυπριακής συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας, σχετικά με την αύξηση του παρακρατούμενου φόρου για μερίσματα και πληρωμές τόκων σε 15%.

«Η Κύπρος υπέβαλε τις προτάσεις της κατά τη διάρκεια συνομιλιών», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι έχοντας τις αναλύσει, έφτασε στο συμπέρασμα ότι «αποδυναμώνουν και καθιστούν ανέφικτο το αναμενόμενο αποτέλεσμα της ρωσικής πλευράς από τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας και των κοινωνικών προγραμμάτων και θα προωθήσουν την αφορολόγητη απόσυρση τεράστιων χρηματοοικονομικών πόρων ρωσικής προέλευσης από το έδαφος της Ρωσίας μέσω της δικαιοδοσίας της Κύπρου».

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία αναφέρουν ότι το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών στις 10 Αυγούστου, ενώ θα αποτελέσει και ένα από τα θέματα που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Λευκωσία στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: «Δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown»

ΠΟΥ: Είναι πιθανόν να μην υπάρξει ποτέ θεραπεία για τον κορωνοϊό

Πρώτη Σερρών: Το μικρό αεροπλάνο έπεσε 100 μέτρα μακριά από το φαρμακείο που εργάζεται η μητέρα του χειριστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης