Πανσέληνος Αυγούστου: Ραντεβού απόψε με το πιο λαμπερό φεγγάρι της χρονιάς

Πανσέληνος Αυγούστου: Ραντεβού απόψε με το πιο λαμπερό φεγγάρι της χρονιάς

Αν είστε από εκείνους που έχετε παραμείνει «εντός των τειχών» -έτσι κι αλλιώς το πρωτόγνωρο φετινό καλοκαίρι της πανδημίας, έχει καθιερώσει διαφορετικές αυγουστιάτικες συνθήκες- διαλέξτε το ιδανικό σημείο για να εξασφαλίσετε την καλύτερη νυχτερινή θέα στο ολόγιομο φεγγάρι

798f8e5cca87e6229b0edfd37b2a434a_XL
Ο φετινός Αύγουστος εκτός από πολλά άλλα, πρωτόγνωρα δεδομένα, δεν διαθέτει ούτε τα περίφημα δύο φεγγάριά του. Η μοναδική αυγουστιάτικη και μεγαλύτερη Πανσέληνος για ολόκληρο το 2020 κορυφώνεται απόψε Δευτέρα 3 Αυγούστου, και το επόμενο ολόγιομο φεγγάρι θα εμφανιστεί όταν πια ο μήνας θα έχει αλλάξει: την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Η αποψινή Πανσέληνος, γνωστή και ως Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, επειδή εκείνη την εποχή οι ιθαγενείς της Αμερικής ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, αλλιώς μουρούνα, είναι η ιδανική ευκαιρία για να απολαύσετε την μεγαλύτερη, την πιο λαμπερή και πιο εντυπωσιακή πανσέληνο της χρονιάς.



athina-niarxos-kentro-politismoy-vrady


Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – ΚΠΙΣΝ
Σε μια έκταση 210 στρεμμάτων το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα είναι ίσως ιδανικός προορισμός για τους Αθηναίους που θέλουν να απολαύσουν το αποψινό ολόγιομο φεγγάρι. Τις καθημερινές είναι ανοιχτό από τις 06.00-00.00. Για πληροφορίες επισκεφθείτε  www.snfcc.org

7-3-1024x645
Κλείσιμο

Λυκαβηττός
Παραδοσιακά, η καλύτερη θέα στη νυχτερινή Αθήνα είναι ίσως και η καλύτερη επιλογή για το αποψινό βράδυ. Το δεύτερο υψηλότερο σημείο της Αθήνας δεν θα το έχετε σκεφτεί σίγουρα μόνο εσείς, καθώς είναι από τα πλέον δημοφιλή της πρωτεύουσας ειδικά τις καλοκαιρινές νύχτες, αλλά θα έχετε σίγουρα εξασφαλίσει την πλέον πανοραμική θέα για το πιο λαμπερό φεγγάρι της χρονιάς.

Αν δεν ακολουθήσετε την κλασική διαδρομή από τον Περιφερειακό του Λυκαβηττού, μπορείτε να ανηφορίσετε από τα διαμορφωμένα σκαλοπάτια της οδού Πλουτάρχου, ή ακόμη να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ μέχρι ενός σημείου.



3-5

Φιλοπάππου, Πνύκα, Λόφος Νυμφών
Οι Δυτικοί Λόφοι γνωστοί ως λόφος Φιλοπάππου, της Πνύκας και των Νυμφών βρίσκονται ανάμεσα στους 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα, τα οποία θα υποδεχτούν απόψε το κοινό με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός όλο το 24ώρο, προσφέροντας στον επισκέπτη μια μαγευτική θέα της Πανσελήνου με φόντο την Ακρόπολη και τη νυχτερινή Αθήνα.

σουνιο

Σούνιο
Αν ο Λυκαβηττός είναι το πιο δημοφιλές σημείο της Αθήνας για τη νύχτα της Πανσελήνου, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο θέτει δυναμική υποψηφιότητα για να τον ανταγωνιστεί. Το νοτιότερο ακρωτήριο της Αττικής εξασφαλίζει την πιο ρομαντική και μαγευτική θέα του αυγουστιάτικου φεγγαριού με φόντο το Αιγαίο.

dsc_0171

Αρχαιολογικός χώρος του «Τύμβου του Σοφοκλή»
Αν πάλι η θέα της θάλασσας δεν σας γοητεύει (σχεδόν απιθανό) όσο η διαδρομή στο δάσος της Βαρυμπόμπης, κατευθυνθείτε στον αρχαιολογικό χώρο του «Τύμβου του Σοφοκλή» στη Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών που θα ανοίξει ειδικά απόψε για την Αυγουστιάτικη πανσελήνου, από τις 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα. Αν και δεν είναι προγραμματισμένη κάποια εκδήλωση στον χώρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για τις αποψινές εκδηλώσεις που  σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Πανσεληνος2



«Στο Φως του Φεγγαριού»
Ανοιχτοί θα παραμείνουν, απόψε αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας μας δίνοντας, για ακόμη μία χρονιά, την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει την Πανσέληνο του Αυγούστου μαζί με μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται ειδικά για την περίσταση.

Οι πύλες 77 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτές κατά τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες αυτή την ιδιαίτερη βραδιά, ενώ σε 37 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν, εντελώς δωρεάν, μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων: συναυλίες με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χάικ Γιαζιτζιάν, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις αλλά και αστροπαρατήρηση

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αποψινών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, εδώ

Ειδήσεις σήμερα: 

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στην Πρώτη Σερρών

Επιδότηση στεγαστικών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Η διαδικασία, τα SOS και οι παγίδες

Δαΐκος (ΘΕΜΑ 104,6): Απαράδεκτες οι συναθροίσεις - Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης