Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι αρχές για την δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου

Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι αρχές για την δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου

 Η αντίδραση που του έσωσε τη ζωή - Τα βασικά σενάρια των ερευνών 

stefanos_xios_2
Η ψυχραιμία και η κίνησή του να ανοίξει με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, χτυπώντας στο χέρι που κρατούσε το πιστόλι τον δράστη της επίθεσης εναντίον του, ήταν σωτήρια για το Στέφανο Χίο, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ. Σήμερα αναμένεται να τον επισκεφτούν και πάλι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, καθώς χθες που πήγαν στο ΚΑΤ δεν ήταν σε θέση να καταθέσει. Αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα. 

Οι αστυνομικοί περιμένουν από τον Στέφανο Χίο να τους περιγράψει λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε έτσι ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του περιστατικού και μαζί με το οπτικό υλικό, αλλά και με το υλικό που έχουν πάρει από την πόρτα του οχήματος του Στέφανου Χίου να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση. Φυσικά από την κατάθεση του Στέφανου Χίου θα μάθουν εάν ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές ή είχε διαφορές με πρόσωπα από το επαγγελματικό ή φιλικό του περιβάλλον. Παράλληλα την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική η οποία θα αναλάβει ενεργό ρόλο μονάχα εάν τις επόμενες ώρες υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονική επίθεση.
STEFANOS_XIOS_3
STEFANOS_XIOS
STEFANOS_XIOS_2
xios_nosileia
Ο Στέφανος Χίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΚΑΤ

Οι αστυνομικοί πάντως που ερευνούν την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήθελε να σκοτώσει το δημοσιογράφο, αλλά οι δυο σφαίρες που έριξε με το 9mm όπλο δεν πέτυχαν τον σκοπό του. Η μια πέρασε ξυστά από την καρωτίδα ενώ η άλλη χτύπησε στο στήθος προς την μεριά των πλευρών. Επιπλέον η ενστικτώδη και άμεση αντίδραση του Στέφανου Χίου που χτύπησε με την πόρτα του αυτοκινήτου του το χέρι του δράστη και οι φωνές που έβαλε έτρεψαν τους δυο κουκουλοφόρους σε φυγή.

Ήδη στην αστυνομία εξετάζουν κάποια σενάρια για τα οποία όμως δεν μπορούν να είναι βέβαιοι εάν δεν καταθέσει πρώτα ο ίδιος ο Στέφανος Χίος. Το πρώτο σενάριο που θα εξετάσουν οι Αρχές είναι εάν ο Στέφανος Χίος είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους από το προσωπικό ή επαγγελματικό περιβάλλον. Αυτό θα φανεί από τα όσα θα πει στην κατάθεσή του, όταν θα είναι σε θέση να δώσει. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με συμβόλαιο θανάτου, δηλαδή κάποιος ή κάποιοι να είχαν ενοχληθεί από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές του Στέφανου Χίου να και πλήρωσαν για να τον σκοτώσουν. Ενώ το τρίτο σενάριο έχει να κάνει με πράξη τρομοκρατίας και για το λόγο αυτό την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική, όπως προαναφέραμε.

Κλείσιμο
Την ώρα που η αστυνομία περιμένει να γίνει καλά ο δημοσιογράφος ώστε να καταθέσει, η σύζυγός του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του στο ΚΑΤ, ενώ η ίδια στα πρώτα λόγια της στην αστυνομία ανέφερε ότι τη στιγμή των πυροβολισμών είχε ακούσει φασαρία, αλλά βγαίνοντας από το σπίτι δεν κατάφερε να δει το δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τον Στέφανο Χίο είχε συνεργό.

Ειδήσεις σήμερα:

Φίλης (Θέμα 104.6): «Πάγωμα» των κινήσεών της επέλεξε η Τουρκία

Καύσωνας προ των πυλών: Δείτε τις θερμοκρασίες σε κάθε περιοχή ανά ημέρα - 42άρια από την Πέμπτη

Πρέβεζα: Με drone και σκύλους εντόπισαν 1.102 χασισόδεντρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης