Αγία Σοφία - Οι ομογενείς μαζεύουν υπογραφές: Δείτε πού μπορείτε να υπογράψετε
Η «Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά» ζητά από τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την αίτηση προσφυγής για την αντιστροφή της απόφασης μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί
Η «Παγκόσμια Ελληνική Διασπορά», έναproject του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου των Νοτιοδυτικών Πολιτειών, ζητά από όλους τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν την αίτηση προσφυγής στη διεύθυνσηhttps://appeals.worldhellenicdiaspora.org/ για να αντιστρέψουμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης που μετατρέπει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας σε ένα τζαμί στις 24 Ιουλίου 2020.
Η Αγία Σοφία ήταν χριστιανικός ορθόδοξος καθεδρικός ναός και βυζαντινό μνημείο για σχεδόν χίλια χρόνιαπριν από την οθωμανική κατοχή της Κωνσταντινούπολης το 1453 και ανακηρύχθηκε μουσείο από τον κοσμικό Ατατούρκ μετά την ίδρυση του τουρκικού κράτους το 1934.
Εκατομμύρια άνθρωποι από όλες τις θρησκείες από όλο τον κόσμο το έχουν επισκεφτεί αυτό το1483 ετών αρχιτεκτονικό αριστούργημαόπου ορισμένες από τις βυζαντινές εικονογραφίες έχουν αποκατασταθεί και η εκτίμηση της πίστης έχει χρησιμεύσει ως ένα ισχυρό σύμβολο του διαλόγου.
Καταγγέλλουμε αυτήν την απόφασηαπό Τουρκικό δικαστήριο και επικυρώθηκε από την Τουρκική συνέλευση και τον Πρόεδρο για να μετατρέψει αυτό το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς σε τζαμί που συνεπώς,βεβηλώνει τη χριστιανική του κληρονομιά.
Με την υπογραφή αυτής της προσφυγής, συμφωνείτε να επιστρέψει η Αγία Σοφία στην κατάσταση μουσείου, όπως υποστηρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
Ζητούμε από την Τουρκία να διατηρήσει το χριστιανικό εσωτερικό και την εικονογραφία αμετάβλητα, διαφορετικά θα προχωρήσουν διεθνείς οργανισμοί, κράτη και φόρανομικές κυρώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης και των εργαζομένων που συμμετέχουν στην πολιτιστική καταστροφή.
Αυτή η πολιτική του θρησκευτικού εξτρεμισμού είναι επικίνδυνη και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη!
Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 100.000 υπογραφές για την επίσημη αναφορά του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Μιλήστε με τους πολιτικούς σας για να υποστηρίξετε αυτήν τη σημαντική αιτία για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.