Αποπλάνηση 14χρονης στην Ηλιούπολη: O «κύριος καθηγητής» το ’παιζε πατέρας (βοηθούσε και στα... μαθήματα)

Αποπλάνηση 14χρονης στην Ηλιούπολη: O «κύριος καθηγητής» το ’παιζε πατέρας (βοηθούσε και στα... μαθήματα)

Ψυχρός και αμετανόητος, ο 44χρονος καθηγητής αναζητά ελαφρυντικά για την αποτρόπαια πράξη του - Πώς παγίδευσε το κορίτσι - Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων εξετάζουν και τρίτη περίπτωση αποπλάνησης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kathghths-pederastis-hlioupoli-14axronh-sxesh-dikastiria-katigoroumenos-arthrpou
Μια νέα καταγγελία για αποπλάνηση ανηλίκου έφτασε στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων λίγα μόλις 24ωρα μετά την αποκάλυψη της δράσης του 44χρονου καθηγητή σε γυμνάσιο της Ηλιούπολης και τη σχέση του με τη 14χρονη μαθήτριά του.

Η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση έκανε τα στόματα να ανοίξουν και εκτός από την περίπτωση της Ερέτριας που οδήγησε στην προφυλάκιση του 51χρονου δασκάλου, είναι θέμα ημερών οι αστυνομικοί να περάσουν χειροπέδες σε έναν ακόμη παιδόφιλο και έτσι άλλη μια ανατριχιαστική ιστορία με θύμα ανήλικο κορίτσι να ξεσκεπαστεί.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία από τη δικογραφία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ο 44χρονος φυσικομαθηματικός πλησίασε τη μαθήτριά του, πώς για αρκετούς μήνες φερόταν σαν πατέρας της, μέχρι τη στιγμή που κέρδισε την εμπιστοσύνη της και αντικατέστησε την πατρική φιγούρα με αυτή του παιδόφιλου εραστή...

Το παιδάκι με τη βοήθεια που του προσέφεραν οι ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλο το σκηνικό που έζησε τον τελευταίο χρόνο και ήδη παρακολουθείται από ειδικούς, σε μια προσπάθεια σύντομα η άρρωστη εμπειρία που έζησε να σβήσει από το μυαλό και την ψυχή της.

Από την άλλη ο καθηγητής, ψυχρός και ανέκφραστος, δεν είπε τίποτα στους αστυνομικούς. Ομως στην απολογία του στον ανακριτή άλλαξε στάση, ανέλαβε εν μέρει την ευθύνη και προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, λέγοντας ότι η μαθήτρια όταν συνήψε σχέση μαζί της είχε κλείσει τα 14 και είχε μπει στα 15. Και αυτό ήταν κάτι που φρόντισε να τονίσει - φυσικά όχι τυχαία, αφού το ηλικιακό όριο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να αλλάξει ακόμη και το κατηγορητήριο.
logo-vinieta-75614859-child-domestic
Κλείσιμο

Αξίζει να επισημανθεί ότι τους τελευταίους μήνες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών με θύματα μικρά παιδιά, τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται, ενώ δίνεται και έμφαση στη στήριξή τους από τους ειδικούς.

Η προσέγγιση

Οι αναλυτές της Ασφάλειας που κλήθηκαν να χειριστούν την ευαίσθητη υπόθεση της μικρής μαθήτριας από την Ηλιούπολη από την πρώτη στιγμή πίστευαν πως μόλις βγει στην επιφάνεια η ιστορία πολλά στόματα θα ανοίξουν και νέες φρικτές περιπτώσεις θα αποκαλυφθούν. Και δεν έπεσαν έξω.

Στη ΓΑΔΑ έφτασε μια νέα καταγγελία που περιγράφει ανατριχιαστικά σκηνικά με θύμα παιδί και δράστη ενήλικα. Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως άκρως σοβαρή, η έρευνα προχώρησε σε μεγάλο βαθμό και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα ημερών η σύλληψη του σάτυρου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως λένε οι αξιωματικοί, ο τρόπος που θα σχηματιστεί η δικογραφία παίζει σημαντικό ρόλο προκειμένου να μην καταπέσει στο ακροατήριο - και φυσικά οι διώξεις που θα ασκηθούν να ανταποκρίνονται στη φύση του αποτρόπαιου αδικήματος.

Στη συγκεκριμένη που εξιχνιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, ο 44χρονος καθηγητής κράτησε εξαρχής αρνητική στάση. Δεν ήθελε να πει κουβέντα στους αξιωματικούς για την υπόθεση και στην ουσία προσπάθησε να οχυρωθεί πίσω από το σοβαρό προφίλ που έχτιζε τα τελευταία χρόνια. Κάτι που επιβεβαίωσε και η σύζυγός του, στέλεχος μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος, όταν κλήθηκε στα γραφεία του Ανηλίκων για να μιλήσει για τον άνδρα της.

Ο καθηγητής ήταν ένας άψογος οικογενειάρχης, ενώ τα δύο παιδιά του, 10 και 5 ετών, μεγάλωναν μέσα σε ένα περιβάλλον αστικής κουλτούρας με ανέσεις λόγω της υψηλής οικονομικής επιφάνειας των γονιών τους. Ο ίδιος φρόντιζε ακόμη και στο σχολείο να δίνει την εικόνα ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού που είναι πολύ κοντά στους μαθητές του, ενός αγαπητού μεταμοντέρνου Πεσταλότσι που μεταλαμπάδευε τη γνώση στα παιδιά. Και όταν κάποιες φορές του ξέφευγαν σεξιστικά σχόλια στα κοριτσάκια του σχολείου, φρόντιζε πάντα να τα καλύπτει προφασιζόμενος ότι έκανε χιούμορ.

Οπως λένε οι αστυνομικοί, χρόνια τώρα ο καθηγητής πάλευε να κρατήσει μέσα του τον «δράκο» που θέριευε κάθε φορά που αντίκριζε τις μικρές μαθήτριες. Και το κατάφερνε μέχρι που γνώρισε το κορίτσι που είχε έρθει στην Ελλάδα από χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Αφού «μελέτησε» τον στόχο του, ακολούθησε βήμα-βήμα το modus operandi που χρησιμοποιούν όλοι οι παιδόφιλοι. Αρχικά, εντόπισε το αδύνατο σημείο της. Και αυτό δεν ήταν άλλο από την απουσία του πατέρα της και το κενό που είχε το παιδί μέσα του.

Ετσι, την προσέγγισε φορώντας το προσωπείο της πατρικής φιγούρας, έχοντας παράλληλα τον ρόλο του καθηγητή που στέκεται δίπλα στα παιδιά και φροντίζει να λύνει τα προβλήματά τους. Το πρώτο διάστημα οι συζητήσεις και οι επαφές του καθηγητή και της μαθήτριας δεν ξέφευγαν από αυτό το αυστηρό πλαίσιο. Εδινε την εντύπωση ότι οι ρόλοι ήταν απόλυτα ξεκάθαροι.
2880x2160a
Στην απολογία του, ανέλαβε μέρος της ευθύνης υποστηρίζοντας ότι γνώρισε το παιδί χωρίς πονηρό σκοπό. Oμως αργότερα, όταν είχε ήδη κλείσει τα 14 της χρόνια και πέρασε στα 15, η σχέση ολοκληρώθηκε και αυτό όπως έλεγε ήταν αμοιβαίο. «Κέρδισα την εμπιστοσύνη της...», είπε στον ανακριτή όταν ρωτήθηκε πώς έπεισε τη μικρή να κάνουν σχέση

Η μητέρα του κοριτσιού, που παλεύει να μεγαλώσει μόνη το παιδί της σε μια ξένη χώρα, στις συναντήσεις με τους αξιωματικούς του Ανηλίκων επέδειξε μια αξιοπρεπέστατη στάση και τους μίλησε με λεπτομέρειες για το πώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτή τη συναναστροφή. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, είχε μιλήσει αρκετές φορές στην κόρη της για τον καθηγητή και τις επαφές τους, εκείνη όμως έλεγε πάντα ότι είναι ένας καλός άνθρωπος, τη βοηθά στα μαθήματα και συζητούν τα προβλήματά της, χωρίς όμως ποτέ να αφήσει υπονοούμενα ότι κάτι άλλο τρέχει.

Το κατάλαβε μόνο όταν σοκαρισμένη τους είδε σε ένα μυστικό ραντεβού που δεν δικαιολογείται από τη σχέση καθηγητή - μαθήτριας κι έτσι αποφάσισε να το καταγγείλει στην Αστυνομία για να σώσει το παιδί της.

«Κέρδισα την εμπιστοσύνη της...»

Από την πλευρά του, ο 44χρονος όση ώρα έμεινε στα γραφεία των αξιωματικών της Ασφάλειας δεν είπε λέξη. Είχε πάντα σκυμμένο το κεφάλι και έκρυβε το πρόσωπο και τα παγωμένα μάτια του με την κουκούλα του γκρι φούτερ και τη γαλάζια χειρουργική μάσκα για τον κορωνοϊό.

«Ο,τι έχω να πω θα το πω στον ανακριτή», έλεγε με σταθερή και ψυχρή φωνή. Και το έκανε. Στην απολογία του ανέλαβε μέρος της ευθύνης, υποστηρίζοντας ότι γνώρισε το παιδί χωρίς πονηρό σκοπό. Ομως αργότερα, όταν είχε ήδη κλείσει τα 14 χρόνια της και πέρασε στα 15, η σχέση ολοκληρώθηκε - και αυτό, όπως είπε, ήταν αμοιβαίο.

«Κέρδισα την εμπιστοσύνη της...», είπε στον ανακριτή όταν ρωτήθηκε πώς έπεισε τη μικρή να κάνουν σχέση. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι με την κίνηση αυτή κατέστρεψε δύο οικογένειες - τόσο τη δική του όσο και της μικρής.

Οι αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας σκιαγράφησαν το προφίλ του καθηγητή με τη διπλή ζωή και τα αρρωστημένα γούστα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν προκύπτει άλλη περίπτωση αποπλάνησης ανήλικης παρά τα όσα ψιθυρίζονται στην περιοχή και τις φήμες που θέλουν να γνωρίζουν ο διευθυντής και οι άλλοι καθηγητές για την περίπτωσή του.

Ομως είναι πεπεισμένοι ότι τα όσα λέει για δήθεν μια σχέση που εξελίχθηκε σε ερωτική χωρίς ο ίδιος να επιδιώκει κάτι δεν είναι αλήθεια. Οπως λένε, μέσα του έκρυβε πάντα αυτό το αρρωστημένο πάθος, όμως ο τρόπος ζωής και το μορφωτικό του επίπεδο τον ανάγκαζαν να το καταπνίγει. Λένε ωστόσο ότι ήταν θέμα χρόνου να αποτινάξει την προβιά και να ελευθερώσει τον κακό λύκο που έκρυβε μέσα του. Και το έκανε...

Βέβαια, για να έχουν πλήρη εικόνα για τη δράση του, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από την πρώτη στιγμή κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και οι υπολογιστές.

Μέσα από τις κινήσεις και τις επαφές ακόμα και στα social media προσπαθούν να ακτινογραφήσουν τη ζωή του και να δουν αν υπάρχει και κάτι άλλο που έχει να κάνει με το πάθος του και πρέπει να ψαχτεί σε βάθος. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχία για τις «αναζωπυρώσεις» του κορωνοϊού - Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Δικαιολογίες Παππά για την Company της Κύπρου

«Εισβολή» τουρκικών αλιευτικών, ψαρεύουν από τη Μύκονο έως το Αγαθονήσι - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης