Αποφασιστικότητα έναντι της Τουρκίας ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης από την ΕΕ

Αποφασιστικότητα έναντι της Τουρκίας ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης από την ΕΕ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

anastasiadis__2_
Η ΕΕ πρέπει να είναι αυστηρή και αποφασιστική στη στάση της έναντι της Τουρκίας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ και των κρατών-μελών της, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κ. Von der Leyen για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και για τις συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι αυστηρή και αποφασιστική στη στάση της έναντι της Τουρκίας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ και των κρατών μελών της».

Επίσης, όπως αναφέρεται, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία συζητήθηκε, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Πλάνο Ανάκαμψης της ΕΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για κατάληξη σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρεται, παρέθεσε προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικά τις θέσεις και τα αιτήματα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην επίτευξη συμφωνίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Δραματική ανακοίνωση από ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός είναι εκτός ελέγχου

Γεννηματά: Θα διαγράφεται όποιος βουλευτής δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων

ΠΑΟΚ: «Δικαίωση η απόφαση του CAS»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης