Εξιχνίασαν κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων, ζώων και... μαστροπεία στη Δυτική Ελλάδα

Εξιχνίασαν κλοπές σκαφών, εξωλέμβιων, ζώων και... μαστροπεία στη Δυτική Ελλάδα

Στο φως οι πολυσχιδείς δραστηριότητες δυο συμμοριών που δρούσαν στην περιοχή

Patra-klopes-skafi-mixanes-zwa
Οι πολυσχιδείς δραστηριότητες δυο συμμοριών που η μια διαδέχθηκε την άλλη όταν διέκοψε τη δράση της λόγω των... μέτρων για τον κορωνοϊό, αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της Ασφάλειας Πατρών που εξιχνίασε πλήθος κλοπών σκαφών, εξωλέμβιων μηχανών, διαρρήξεις, αλλά και ζωοκλοπές, ακόμη και μαστροπεία με θύμα μια ανήλικη σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας!

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση δρούσε επί έναν χρόνο με αρχηγό έναν Αλβανό που αναζητείται και τρεις Έλληνες από τους οποίους έχει συλληφθεί ο ένας, που ήταν και ο «ιδρυτής» της δεύτερης. Αφού έκλεβαν σκάφη, εξωλέμβιες και αντικείμενα σχετικά με τη ναυσιπλοΐα από αποθήκες, τα πωλούσαν ως εξαρτήματα στο κατάστημα διατηρεί ο ένας από αυτούς ή τα εξήγαγαν στην Αλβανία καταθέτοντας στο Τελωνείο εικονικά τιμολόγια τα οποία εξέδιδε ο ίδιος! Όμως, λόγω των μέτρων απαγόρευσης εισόδου- εξόδου από και προς την Αλβανία λόγω της πανδημίας, ο αρχηγός εγκλωβίστηκε στην πατρίδα του και η δράση της συμμορίας διακόπηκε.

Όμως, την διαδέχθηκε άμεσα η δεύτερη εγκληματική οργάνωση που ίδρυσε ο ενδιάμεσος κρίκος με τη συμμετοχή άλλων τριών ανδρών και τεσσάρων γυναικών, που έχουν όλοι συλληφθεί. Η συγκεκριμένη σπείρα δρούσε κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όπου μάλιστα τα μέλη της εξωθούσαν στην πορνεία μια ανήλικη κοπέλα, την οποία τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχαν εξαναγκάσει τουλάχιστον πέντε φορές να προσφέρει ερωτικές «υπηρεσίες» έναντι αμοιβής!

Από την ερεύνα προέκυψε ότι οι δυο εγκληματικές οργανώσεις έχουν διαπράξει σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας 21 κλοπές εξωλέμβιων μηχανών, δέκα κλοπές και δυο απόπειρες κλοπής σκαφών, τρεις διαρρήξεις σε αποθήκες με ναυτικό εξοπλισμό, δυο κλοπές τρέιλερ μεταφοράς σκαφών, οκτώ ζωοκλοπές με λεία 55 αμνοερίφια, τέσσερις κλοπές μετασχηματιστών, καυσίμων και μπαταριών από οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτη δήλωση Ραλλίας Χρηστίδου για Marfin: «Οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ ευθύνονται για τους νεκρούς»!

Ο Πάιατ στη Θεσσαλονίκη: Οι γεωστρατηγικές κινήσεις των Αμερικανών και ο ΟΛΘ


Σε κρίση το ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου-Καστανίδη μετά το μπαϊράκι στη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης