Κηφισιά: Πώς έγινε το ατύχημα στον ΗΣΑΠ - Εννέα τραυματίες

Κηφισιά: Πώς έγινε το ατύχημα στον ΗΣΑΠ - Εννέα τραυματίες

Ο  συρμός μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι έπρεπε στον σταθμό - Δείτε βίντεο με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων - Ο συρμός  προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας σε προστατευτικό τοιχίο λέει η ΣΤΑΣΥ

isap-hsap-ektroxiasmos-arthro
Εννέα  τραυματίες, ευτυχώς ελαφρά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ο απολογισμός του ατυχήματος με συρμό  του ΗΣΑΠ στην απόληξη της αποβάθρας  του σταθμού  Κηφισιάς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο συρμός μπήκε με μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη που έπρεπε στον σταθμό, με αποτέλεσμα να «ολισθήσει» και να προσκρούσει σε τοίχο. Από το τράνταγμα, τραυματίσθηκαν εννέα επιβάτες, ηλικιωμένοι και ορισμένοι που ήταν όρθιοι στο συρμό.  Ειδικότερα 3 ελαφρά τραυματίες διακομίσθηκαν στον Ερυθρό, άλλοι 5, επίσης ελαφρά τραυματίες, στον Ευαγγελισμό, ενώ ο ένατος δεν χρειάσθηκε καν να διακομισθεί σε νοσοκομείο, καθώς έφερε επιπόλαια τραύματα.

Τα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες του εκτροχιασμού αναφέρουν ότι για κάποιο λόγο ο ηλεκτροδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα.  Πηγές του ΗΣΑΠ αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για εκτροχιασμό, αλλά για πρόσκρουση του συρμού στην άκρη της αποβάθρας στο σταθμό της Κηφισιάς, λόγω ολισθηρότητας. Το ατύχημα έγινε στις 12.15' το μεσημέρι και η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 1 αποκαταστάθηκε σύντομα.  Ο μηχανοδηγός έδωσε κατάθεση στην αστυνομία για τις συνθήκες του ατυχήματος.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Για το ατύχημα στο σταθμό της Κηφισιάς, η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός και Ευαγγελισμός. Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:15 και διεξάγεται κανονικά.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια.

«Τα τρένα είναι σαράβαλα» λέει μάρτυρας

«Δεν πρόλαβα αυτό το τρένο στα Άνω Πατήσια για ένα λεπτό. Δεν το πρόλαβα και πήρα το δεύτερο, αλλιώς θα είχα τραυματιστεί κι εγώ. Είναι παλιάς τεχνολογίας (και γι'αυτό συνέβη αυτό). Ζητάνε 10 εκατ. ευρώ για να κάνουν υπογειοποίηση των παλιών από τον Πειραιά. Δεν παίρνουν καινούργια τρένα. Όσο καλά κι αν οδηγούν, τα τρένα είναι σαράβαλα, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά  μάρτυρας. 

Δηλώσεις για τον εκτροχιασμό του τρένου στην Κηφισιά


«Δεν έχω διπιστώσει κάποιο πρόβλημα. Γενικότερα, όμως, ίσως τα τρένα θέλουν κάποια συντήρηση. Το σημερινό περιστατικό δεν το πρόλαβα. Πολύ περίεργο ήταν το σημερινό περιστατικό», αναφέρει γυναίκα που έφτασε στον σταθμό. 

Κλείσιμο
Δηλώσεις για τον εκτροχιασμό του τρένου στην Κηφισιά


IMG_9662
IMG_9664
IMG_9667
IMG_9668
IMG_9670

5109289
5109290
5109276
5109273


Δείτε βίντεο: Κηφισιά: Πώς έγινε το ατύχημα στον ΗΣΑΠ - Εννέα τραυματίες
Κηφισιά: Πώς έγινε το ατύχημα στον ΗΣΑΠ - Εννέα τραυματίες


Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης: Δεν έχω πρόθεση για εκλογές, δεν είναι της στιγμής ο ανασχηματισμός

Folli Follie: Κλήθηκε σε απολογία η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 27 κατηγορούμενοι

Αμετανόητοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά με «δημοσιογράφο» το σποτ για τον «ένα χρόνο ΝΔ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης