Εύβοια: Περιπετειώδης σύλληψη ζευγαριού χασισοκαλλιεργητών

Εύβοια: Περιπετειώδης σύλληψη ζευγαριού χασισοκαλλιεργητών

Η σύλληψη έγινε σε δυο… δόσεις

Evoia-xasisofyteia
Η ενέδρα που στήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκίδας το βράδυ της Πέμπτης σε μια σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή του Αλιβερίου για να συλληφθούν οι καλλιεργητές μιας χασισοφυτείας μέσα σε πυκνή βλάστηση, ήταν καλά οργανωμένη. Όμως, η σύλληψη έγινε σε  δυο… δόσεις και ήταν περιπετειώδης!

Οι αστυνομικοί που είχαν κρυφτεί ολόγυρα είδαν ένα ζευγάρι Αλβανών να φτάνουν με μοτοσικλέτα και να αρχίζουν το πότισμα της φυτείας και προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Όμως, ο 29χρονος άνδρας αντιστάθηκε σθεναρά πριν καταφέρουν να του βάλουν χειροπέδες, ενώ η συνομήλική του γυναίκα το έβαλε στα πόδια και κατάφερε να διαφύγει. Ωστόσο, έκανε το λάθος να επιστρέψει το πρωί της Παρασκευής στο… σπίτι της στο Αλιβέρι, έξω από το οποίο καραδοκούσαν άνδρες της Δίωξης μαζί με αστυνομικό του τοπικού τμήματος που την συνέλαβαν.

Στον χώρο της φυτείας, ξεριζώθηκαν 40 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 ως 1,80 μέτρου, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία και μία ηλεκτρονική ζυγαριά, καθώς και πλήθος πλαστικές δεξαμενές με νερό και λάστιχα για το πότισμα που ήταν τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένα ξέφωτα. Στο σπίτι των αλλοδαπών έγινε έρευνα με σκύλο ανιχνευτή και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές με υπολείμματα ναρκωτικών, πλήθος νάιλον σακουλάκια για την συσκευασία των ναρκωτικών και μηχάνημα για την αεροστεγή σφράγισή τους.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που τους απήγγειλε κατηγορίες για καλλιέργεια και πώληση ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή. Μάλιστα, ο άνδρας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η γυναίκα δεν διέθετε νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή της στην χώρα και της ασκήθηκε δίωξη και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Ο «Γκόρντον» βρήκε δέμα με κάνναβη και χασισέλαιο

«Ρωσική ρουλέτα» τα ελληνικά πορνεία - Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, λένε οι Ιερόδουλες

Κρήτη: Τουρίστρια με κορωνοϊό «έκοβε βόλτες» και εντοπίστηκε μετά από 72 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης