Καιρός: Bροχές, καταιγίδες, χαλάζι και σήμερα

Καιρός: Bροχές, καταιγίδες, χαλάζι και σήμερα

Σταματά η αστάθεια από Τετάρτη - Κανονικές θερμοκρασίες

kataigides_summer
Ο καιρός, μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού, παραμένει και σήμερα άστατος, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες,  με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τις πρωινές και βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στις Σποράδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Τοπικά έντονα φαινόμενα την Τρίτη στα ηπειρωτικά. Σταματάει προοδευτικά η αστάθεια από την Τετάρτη
-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ένα κλασικό μελτέμι
-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές


Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί  σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, περιοχές που αποτυπώνονται με έντονες αποχρώσεις στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10 που ακολουθεί.

kairos_meteosat_kakokairia
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Επισημαίνεται ότι στη βόρεια χώρα και στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού οι καταιγίδες θα συνεχιστούν έως και την αλλαγή της ημέρας, ενώ στις ίδιες περιοχές η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη.

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 06/07, καθώς επίσης και οι περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα, παρουσιάζονται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.
RainsJul6

Καιρός: Ζημιές και πλημμύρες άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Πολλές ζημιές και καταστροφές σε καλλιέργειες και κατοικίες προκάλεσε το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε την ελληνική επικράτεια την Κυριακή. Τα επόμενα 24ωρα τα φαινόμενα υα εξασθενήσουν και μετά την Τετάρτη, θα επανέλθει ο καιρός σε συνθήκες... καλοκαιριού, αλλά και με πτώση θρμοκρασίας, καθώς θα απουσιάσουν τα 37άρια και 38άρια του προηγούμενου διαστήματος.


Ζημιές και πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αμφιλοχία

H αλλαγή στον καιρό  ξεκίνησε από την Κυριακή. Ισχυρές καταιγίδες με ζημιές και πλημμυρισμένους δρόμους εκδηλώθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αμφιλοχία.

Ένα δέντρο έπεσε στην Καλλικράτεια ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθένησαν. 

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν και στη Φθιώτιδα, με τη βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει ποταμούς, κόβοντας την συγκοινωνία τουλάχιστον σε δύο σημεία.



lamia_kairiko


Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία

Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

Καταστροφές και στην Αμφιλοχία - Δείτε φωτογραφίες
amfiloxia

amfiloxia_weather


amfiloxia_kairos


Ειδήσεις σήμερα:

Θύελλα από την αποκάλυψη Καλογρίτσα για τη διαπλοκή «White House» και Παππά

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού παρουσία βουλευτών σε γλέντι στην Αλίαρτο

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Ένιο Μορικόνε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης