Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο - Δείτε βίντεο

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο - Δείτε βίντεο

Υπό διερεύνηση το ενδεχόμενο εμπρησμού για τη μεγάλη φωτιά έξω από το Κατσαρώνι Καρύστου

fotia
Υπό μερικό έλεγχο έθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η πυροσβεστική τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το μεσημέρι στην Κάρυστο,  κοντά στο Κατσαρώνι Καρύστου.  

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανου Κολοκούρη είχε αναχωρήσει για την Κάρυστο Ευβοίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς. 



Οπως είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η φωτιά μαινόταν το απόγευμα σε δύο μέτωπα, σε δασική έκταση, και είχε ζητηθεί η ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί και οι φλόγες, αν και δεν απειλούσαν τον οικισμό του Κατσαρωνίου, δεν ήταν σε μεγάλη απόσταση.

Φωτια Κατσαρώνι Εύβοια - Κάρυστος
Κλείσιμο


«Έχουμε τρία καναντέρ κι ένα ελικόπτερο τα οποία επιχειρούν αυτή τη στιγμή γαι την κατάσβεση της φωτιάς μαζί με τις επίγειες δυνάμεις και πνέουν άνεμοι γύρω στα 6 με 7 μποφόρ. Η φωτιά είναι πολύ κοντά στο χωριό Κατσαρώνι δεν έχουμε εκκενώσει το χωριό αλλά έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους ότι αν χρειαστεί μπορεί και να γίνει εκκένωση» είπε ο δήμαρχος Καρύστου στο protothema.gr.

EviaZoom.gr - Κάρυστος: Μεγάλη φωτιά δίπλα σε ανεμογεννήτριες (2/7/2020)


Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Αποστόλου Σίμος μίλησε στο protothema.gr: «Υπάρχουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή ακόμα, η φωτιά είναι κοντά στα σπίτια αλλά οι άντρες της πυροσβεστικής την κρατούν πριν τα σπίτια. Πραγματικά κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σβήσουμε τη φωτιά, όλα θα πάνε καλά»  είπε.

«Η φωτιά είναι 500 μέτρα μακριά από το χωριό, είναι πολλές οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και δεν υπάρχει φόβος. Στην αρχή φοβηθήκαμε λίγο γιατί έχει δυνατό άνεμο από το πρωί στην περιοχή και όταν βλέπεις τη φωτιά να πλησιάζει, τρομάζεις λίγο. Ευτυχώς, οι άντρες της πυροσβεστικής κάνουν πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι δεν θα φτάσει η φωτιά στα σπίτια μας. Είμαστε σε καλό δρόμο» είπε ο κ. Ιωάννης ο οποίος έχει ταβέρνα στο χωριό.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Από άερος επιχείρησε ένα ελικόπτερο  και τρία αεροσκάφη.

Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι ήταν αυτοί που προβλημάτισαν τους πυροσβέστες, που επιχείρησαν στη Κάρυστο, την ώρα που οι φλόγες κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε χαμηλή βλάστηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Σοφία: Μόλις 17' κράτησε η συνεδρίαση του τουρκικού δικαστηρίου - Το «μπαλάκι» στον Ερντογάν

Ροζάκης: Διορίστηκε με απόφαση Κοτζιά - Εκτός ΥΠΕΞ πλέον, ποιοι άλλοι ήταν μέλη της επιτροπής

Για διακοπές στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης