Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης

Ο Κώστας Κληρίδης «λύγισε» από τις επικρίσεις που δέχτηκε  για την επιμονή του να παραμείνει στη θέση του ως τις 31 Ιουλίου

kliridis_kypros
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υπό το βάρος των επικρίσεων για την επιμονή του να παραμείνει στη θέση του ως τις 31 Ιουλίου.

Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι στις 10 Ιουλίου θα διοριστεί ως νέος Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, για να διαδεχθεί τον Κώστα Κληρίδη, ο οποίος στις 8 Ιουλίου συπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθεί.

Ο κ. Κληρίδης επέμενε πως έπρεπε να κάτσει στη θέση του ως το τέλος Ιουλίου, ερμηνεύοντας διαφορετικά τη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αφυπηρετήσει στο τέλος του μήνα κατά τον οποίο συμπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του.

Σε δήλωση του ο κ. Κληρίδης ανέφερε: «Η ταραχώδης θητεία μου για επτά χρόνια ως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του κράτους, σημαδεύτηκε από ποικίλες δυσκολίες και αντιξοότητες και δυστυχώς μέχρι και το θέμα της επακριβούς ημερομηνίας αφυπηρέτησης μου κατέστη αντικείμενο και εργαλείο μείωσης της προσωπικότητας μου λόγω των χειρισμών που είχαν προηγηθεί και επακολουθήσει, καθώς και των πιέσεων που ασκήθηκαν και ασκούνται».

«Έχω προσπαθήσει» συμπληρώνει «κατά την τελευταία αυτή επταετία να προασπίσω με κάθε μέσο την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του θεσμού τον οποίο τάχθηκα να υπηρετώ. Άνθρωπος εκ φύσεως χαμηλών τόνων υποχρεώθηκα σε πλείστες περιπτώσεις να έρθω σε σύγκρουση και αντιπαράθεση και με άλλους θεσμούς του κράτους και με αξιωματούχους και με έντυπα, τα οποία δυστυχώς ανέλαβαν να προωθήσουν τη φθορά μου για λόγους καθόλου άσχετους με τη στάση που τήρησα στον χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεων. Πολλοί τα γνωρίζουν και όλοι σιωπούν ή και συγκαλύπτουν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Απαιτητική η Χημεία, σταθερά δύσκολη η Οικονομία - Δείτε τα θέματα και απαντήσεις

Θρίλερ στην Κύπρο: Δολοφονήθηκε αυτόπτης μάρτυρας τετραπλής δολοφονίας του 2016 στην Αγία Νάπα

Κοινωνικός τουρισμός: 110.000 αιτήσεις σε 24 ώρες - «Σπάνε κάθε ρεκόρ», δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης