Κοινωνικός τουρισμός: 110.000 αιτήσεις σε 24 ώρες

paralia-santorini453

«Σπάνε κάθε ρεκόρ», δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης - Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον κοινωνικό τουρισμό και τις αιτήσεις - Δείτε πίνακες και παραδείγματα

«Σπάνε» κάθε ρεκόρ, σε σχέση με άλλες χρονιές στο παρελθόν, οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021»,  δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Συγκεκριμένα, το φετινό πρόγραμμα του ενισχυμένου και διευρυμένου Κοινωνικού Τουρισμού αφορά σε 300.000 δικαιούχους και για πρώτη φορά επιδοτεί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους, όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και καταλύματα αλλά και ακτοπλοϊκές εταιρείες να ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 2.7.2020. Ο Κοινωνικός Τουρισμός, ειδικά φέτος, συμφέρει όλους και θα στηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας».

Μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις εργαζόμενων, ανέργων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της φετινής σεζόν, το πρόγραμμα έχει μεγαλύτερη χρηματοδότητση για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Οι διανυκτερεύεσεις αυξάνονται σε δέκα, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου.


Μέσω του gov.gr η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό - Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

-από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή

-από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:


Δικαιούχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Πάροχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Με λίγα λόγια η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr →Εργασίακαι ασφάλιση →Αποζημιώσειςκαιπαροχές→Προγράμματακοινωνικούτουρισμού ή Πάροχοικοινωνικούτουρισμού


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

-είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

-έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

-έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

-συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

-ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικούκωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30.000.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos


Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Ένταξη στο πρόγραμμα και δικαιούχων με παιδιά με αναπηρία

Εν τω μεταξύ, την ένταξη στο συνεχόμενο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και δικαιούχων με παιδιά με αναπηρία ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Συνεχίζοντας την αύξηση των δράσεων για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας με αναπηρία, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου και την πολύτιμη συνδρομή του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρου Πρωτοψάλτη, αύξησε περαιτέρω τους δικαιούχους του προγράμματος με τη συμπερίληψη περισσότερων οικογενειών με παιδιά με αναπηρίες», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Έως σήμερα, γίνονταν δεκτά μόνο τα αιτήματα των δικαιούχων που δεν είχαν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα, εκτός και εάν οι δικαιούχοι ήταν ΑμεΑ, οπότε μπορούσαν να λαμβάνουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Στο νέο πρόγραμμα (2020-2021) μπορούν για πρώτη φορά να υποβάλουν αίτηση δικαιούχοι, εφόσον στην αίτηση έχουν δηλώσει παιδί με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, ανεξαρτήτως αν έλαβαν συμμετοχή κατά την προηγούμενη περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα προβλέπει τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ, τον υπερδιπλασιασμό των ωφελουμένων του προγράμματος από 140.000 σε 300.000, την επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος, δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς και την αύξηση των διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Δείτε πίνακες και παραδείγματα

KOINWNIKOS_TOURISMOS
KOINWNIKOS_TOURISMOS_2


Ειδήσεις σήμερα:

Η ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρήκε δουλειά στη μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε στη Ρόδο

Δείτε τις 9 χώρες που εξαιρούνται από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου

Olympus: Τέλος εποχής για τις φωτογραφικές μηχανές - Πώς έφτασε στο σημείο μηδέν μετά από 84 χρόνια
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Τρίτεκνος

Μόνο για οικονομικούς μετανάστες που βάζουν 51 ένσημα και "ανέργους" που δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισφορές. Να πληρώσουμε πάλι τα συνήθη υποζύγια.

α... καλα

λυπαμαι που το λεω, αλλά μπηκα στην εφαρμογη και ειδα οτι δικαιουχοι ειναι υπηκοοι τριτων χωρων (!), ενω ταυτοχρονα μεγαλο μερος του ελληνικου πληθυσμου αποκλειεται απο το προγραμμα. παντα τετοια κυριε τσιπροτακη

Καλα ρε, εσεις οι δημ.υπαλληλοι

Πλακα μας κανετε;;;;;;; Θελετε κ δωρεαν διακοπες; Ε, ημαρτον!!!! Κοιτατε κ λιγο γυρω σας! Ντροπη σε αυτην την χωρα! Παιδακια λιποθυμανε...

Γιωργος

Δεν υπαρχει νοημα σε αυτο που γινεται ουτε καμια τονωση της τοπικης οικονομιας.Οσοι πανε διακοπες μεσω κοινονικου τουρισμου δεν εχουν μια και την βγαζουν με ενα πιτογυρο και ενα φραπε.

Σουβλατζίδικο με φραπέδες για το δρόμο

Αυτό ακριβώς θέλουμε και εμείς

Αγύριγο κεφάλι

Φέτος οι μεγαλο-ξενοδόχοι λένε!_____Έλληνες "τουρίστες" και Ελληνικό Δημόσιο ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ γιατί ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!_______Παιδιά!____Τουρίστας (από το εξωτερικό) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ δεν θα πατήσει εφέτος!_____Με μάσκες, με αντισηπτικά, με καραντίνες και με τον φόβο του ΠΟΙΟΣ τα έπιασε λίγο πριν εκείνα που σου σερβίρουν γιά να φας, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ... Τουρισμός!..

Με τα λεφτά των άλλων...

Μεγάλο κατόρθωμα έκανε ο Υπουργός...φαίνεται ότι η περιουσία του πατέρα του την οποία και μοιράζει στους δήθεν αναξιοπαθούντες αυτού του αποτυχημένου κράτους ήταν μεγάλη....Το αφεντικό τρελάθηκε....όποιος προλάβει...βλέπεις στο αποτυχημένο κράτος που ζούμε είναι εκατομμύρια αυτοί που φαινονται φτωχοί στην εφορία που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο....για την ακρίβεια δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό....και που κλαίγονται καθημερινά στους παπαδακηδες και στους αυτιάδες για τα χάλια της υγείας της παιδείας κτλ....Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι δήθεν φτωχοί που έχουν κονομήση και χτίσει με εξοχικά όλη την Ελλάδα ,ενώ δήθεν δεν έχουν λεφτά αφου δούλεψαν μόνο 50 μέρες όλο τον χρόνο, κατά τα άλλα μπορούν να κάνουν διακοπές στα νησιά σε πεντάστερα και τα κορόιδα που μόνο πληρώνουν να πάνε να κουρεύονται....δώστε τους και ενα επίδομα ταβέρνας και καφετέριας να τρώνε και να πίνουν τζάμπα στην υγεία των κορόιδων....Ο κρούεζας της Λαμίας τον Σεπτέμβριο που θα έρθει ξέρει τον τρόπο...έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης της αλληλεγγύης στα γνωστά κορόιδα που τους ρημάζει δεκαετίες στην φορολογία...Παλι καλά που έχουμε τον Τσιπροτακη τον φιλελεύθερο Οικονομολόγο και γλιτώσαμε από τους κομμουνιστές...

Χρουτσοφανελης

Και κατηγορουσαν αυτοι καποτε το Συριζα οτι κανουν την Ελλαδα Σοβιετια και για κομμουνιστικες πρακτικες. Ταχα της ΝΔ ηταν της ελευθερης αγορας και του φιλελευθερισμου. Τετοια μετρα δεν εδινε ουτε ο Σταλιν.... Καλα ο Σταλιν ισως...

NS

Πάντως μεταξύ μας καλό είναι κάποια ρεκόρ να μην σπάνε.

ΚΡΑΤΟΣ

Πληρωνε κρατος τις διακοπαρες του δ.υπαλληλου! ΑΙΣΧΟΣ

gim

Δημόσιος Υπάλληλος είμαι και προφανώς δεν είμαι δικαιούχος κοινωνικού τουρισμού καθώς είναι τις πάσι γνωστό ότι δεν γίνονται κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ. Κύριε αίσχος μπορείτε να μου βρήκε τον τρόπο να υποβάλλω αίτηση γιατί το σύστημα με απορρίπτει. Τι γράφεται από το μίσος σας και μόνο.

ΙΣΠΑΝΟΣ

Ζήλια ,φθόνος,εμπάθεια ,να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.Αποδεδειγμένα όποιος επεδίωξε να μπει στο δημόσιο και δεν τα κατάφερε έγινε μετά ο μεγαλύτερος υβριστής του.

Όλγα

Όχι. Δεν δικαιούμαστε οι δημόσιοι υπάλληλοι! Ψάξε καλύτερα να δεις ποιοι δικαιούνται και μετά να ρίξεις το φαρμάκι σου.

Κρατος

Πληρωνε κρατος τις διακοπαρες του δ.υπαλληλου! ΑΙΣΧΟΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης