LIVE

Κορωνοϊός

Ποια πιστοποιητικά μπορούν να εκδίδουν από σήμερα οι πολίτες από τον υπολογιστή τους

Στον «αέρα» ακόμη το φορολογικό πιστοποιητικό

Εμπλουτίζεται διαρκώς η λίστα εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr εδώ και τρεις εβδομάδες

Τη δυνατότητα να εκδίδουν αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης από τον υπολογιστή ή το κινητό τους έχουν από σήμερα οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr.

Τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά εμπλουτίζουν τη λίστα των εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας εδώ και τρεις εβδομάδες – δηλαδή τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet. Σε σύντομο χρόνο θα διατίθενται επίσης για έκδοση μέσω της πλατφόρμας τόσο το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, όσο και το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

Η υπηρεσία παρέχεται με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Διευκρινίζεται ότι αυτήν τη στιγμή τα διαθέσιμα προς έκδοση αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων είναι όσα έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί μετά τις 8/5/2013. Για τα προγενέστερα αυτής της ημερομηνίας αποσπάσματα πρόκειται να ανακοινωθεί εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.

Περαιτέρω, από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά τόσο για τους ίδιους προσωπικά, όσο και για τα ανήλικα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους. Έτσι, δίνεται τέλος σε μια σημαντική εκκρεμότητα για τους γονείς, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικά δημοτολογίου και αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για όσα πρόσωπα μέχρι 18 ετών είναι συνδεδεμένα στο ΑΦΜ τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το 99% του πλανήτη θα ήθελε να είναι στην Ελλάδα - Τι να προσέξουμε με τον τουρισμό

Καιρός: Ζέστη με 35άρια το Σάββατο - Δείτε σε χάρτες τις περιοχές
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (9)

dim

Μπράβο μπράβο μπράβο !!! Χρειάζονται ακόμα αρκετές διορθώσεις και να προστεθούν πολλά ακόμα αλλά μπράβο και αμήν, κοντεύω να αισθανθώ πολίτης ! Καλό είναι να εκσυγχρονιστεί και ο ΔΥ στο τι ζητάει ...

Γ.Π.

Όλα κουλουβάχατα. Μπήκα με κωδικό taxis για μια βεβαίωση εγγραφής στο κτηματολόγιο από κλειστή τελειωμένη περιοχή το 1998 και δεν βγάζει το ακίνητο. Βγάζει μόνο τα υπο ανάρτηση χωράφια σε επαρχία 2019. Και σε επιλογή όλα τα ακίνητα μου βγάζει πρόσθετα ΟΤΑ ΚΙΛΚΙΣ άδειο χωρίς ακίνητα. Παρεμπιπτόντως στο ΚΙΛΚΙΣ όχι μόνο δεν έχω καμία σχέση αλλά δεν έχω πάει ούτε εκδρομή.

τάκαρος

έτσι μηχανοργανώστε όλο το κράτος. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τις αφεντομουτσουνάρες των ........

darkages687

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και: "Λόγω περγασιών συντήρησης σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, από ώρα 15:00 έως 16:30, η υπηρεσία «Πιστοποιητικά και αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων» δεν θα είναι διαθέσιμη στο διάστημα αυτό". Ναι, περγασιών, λέει.

darkages687

Το διόρθωσαν πολύ γρήγορα.

Μανώλης.

Ε άμα λέει περγασιών, έχουν αποτύχει πλήρως. Αυτός είναι ο φιλελευθερισμός και τα τσιράκια του.

Όλο το ακούμε και προσπαθούμε

και όλο βγάζει σφάλματα το σύστημα. 4 μήνες τώρα μας έχετε πρήξει τ' αυτιά με τα πιστοποιητικά online και όταν πάμε να τα βγάλουμε βγάζει σφάλματα το σύστημα.

Ioannis

n00b alert

ΑΣΤΟΣ

Αξιόλογες κινήσεις. Με γνωστά , χρονοβόρα "καρκινώματα" του Δημοσίου, που αναγκάζουν τους πολίτες να τρέχουν σε 10 υπηρεσίες γιά να μετακινούν χαρτούρα, εν έτει 2020 βλ. Πολεοδομία, Κτηματολόγιο, Εφορία, κλπ, τι θα γίνει? Αυτή την περίοδο μιά μεταβίβαση ακινήτου θέλει minimum 2 μήνες, mail, ραντεβού, κλπ. Εκεί θα αγγίξετε ή προστετεύονται οι κλίκες / μαγαζάκια / πελατάκια / ψηφαλάκια?....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης