Πρόεδρος εργαζομένων στον τουρισμό (ΘΕΜΑ 104,6): Εξώσεις, διακοπές ρεύματος και βερεσέ βιώνουν οι συνάδελφοι

Πρόεδρος εργαζομένων στον τουρισμό (ΘΕΜΑ 104,6): Εξώσεις, διακοπές ρεύματος και βερεσέ βιώνουν οι συνάδελφοι

«Σχεδόν το 50% των εργαζομένων του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του» εκτίμησε για φέτος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας

ergazomenoi-toyrisnos
Για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους Γιώργος Χοτζόγλου με αφορμή το δράμα μιας οικογένειας στη Ρόδο.

«Έχουμε εκατοντάδες εξώσεις από σπίτια γιατί οι συνάδελφοι δεν οέχουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουμε διακοπές ηλεκτροδότησης και στα Χανιά μιλώντας με το σωματείο έχουμε το φαινόμενο ξενοδοχοϋπάλληλοι και υπάλληλοι στον επισιτισμό να πηγαίνουν στα τοπικά μπακάλικα και να παρακαλούν για βερεσέ» είπε ο κ. Χοτζόγλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το μέσο εισόδημα για εργαζόμενο στον κλάδο είναι 6.000 συν το εποχικο επίδομα 1.200 ευρώ και με αυτά πορευόμαστε για 12 μήνες».

Κατά την εκτίμησή του «σχεδόν το 50% των εργαζομένων του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του. 600.000 ήμασταν το 2019 και εκτιμούμε ότι 250.000-300.000 θα χάσουν τη δουλειά τους».

Όπως σημείωσε οι ξενοδόχοι δεν ακολουθούσαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί από τις 15 Ιουνίου και προέβλεπε ότι «έπρεπε τα εποχικά τουριστικά καταλύματα να προχωρήσουν στην τυπική επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ ώστε αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν τα χρήματα για την αναστολή εργασίας».

«Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Βρούτση χθες το απόγευμα εκδόθηκε βελτιωτική ερμηνευτική εγκύκλιος ώστε να απαλλάξουν τους ξενοδόχους από την επαναπρόσληψη» πρόσθεσε ο κ. Χοτζόγλου.

Ειδήσείς σήμερα:

Παρατείνεται για πέντε ημέρες η καραντίνα στον Εχίνο

Παζάρι με το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες στην Ευρώπη - Τι αφορά η «αρχή της αναλογικότητας»

Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Μεγάλη ταραχή στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης