Κύπρος: Κίνηση στα οδοφράγματα παρά τα προσκόμματα του ψευδοκράτους

Κύπρος: Κίνηση στα οδοφράγματα παρά τα προσκόμματα του ψευδοκράτους

Μέχρι τις 11:00 το πρωί πέρασαν πάνω από 600 άτομα από και προς τα κατεχόμενα μέσω των δύο οδοφραγμάτων στη Λευκωσία

odofragma
Αυξημένη είναι σήμερα η διέλευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στα οδοφράγματα μεταξύ ελευθέρων και κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου. Μέχρι τις 11:00 το πρωί πέρασαν πάνω από 600 άτομα από και προς τα κατεχόμενα μέσω των δύο οδοφραγμάτων στη Λευκωσία, ενώ συνεχίζονται οι διελεύσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, μέχρι τις 11:00 πέρασαν από τα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλας και του Αγίου Δομετίου πάνω από 480 άτομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές. Από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα μετέβησαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πέραν των 120 ατόμων.

Συνολικά, στη Λευκωσία πέρασαν από τα δύο οδοφράγματα 280 οχήματα προς τις ελεύθερες περιοχές, ενώ 60 οχήματα μετέβησαν στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το Σάββατο, 13 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή, 21 Ιουνίου μετέβησαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω όλων των οδοφραγμάτων, που ήταν ανοικτά παγκύπρια, συνολικά 122 άτομα. Ο μεγαλύτερος αριθμός διελεύσεων σημειώθηκε χθες, Κυριακή, όταν πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές 51 άτομα. Προς τα κατεχόμενα μετέβησαν στις 16 στις 19 και 21 Ιουνίου συνολικά 15 άτομα.

Κλείσιμο
Τα οδοφράγματα έχουν ανοίξει υπό προϋποθέσεις για τις διελεύσεις λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν προβάλλει προσκόμματα στην διακίνηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, σε αντίθεση με το κατοχικό καθεστώς που ουσιαστικά θέτει απαγορευτικούς όρους.


Ειδήσεις σήμερα:

Κατηγόρησαν τον Μπίμπερ για σεξουαλική επίθεση - «Αδύνατο βάσει γεγονότων» απαντά 

Απαγωγή Μαρκέλλας: Περιμένοντας τις απαντήσεις της 33χρονης για τις 44 ώρες φρίκης με χanax και κόκα

Handelsblatt: Καταφύγιο για τους επενδυτές η Ελλάδα εν μέσω πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης