Καβάλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα με τρεις ληστείες και 12 κλοπές σε 18 μήνες

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε σπείρα με τρεις ληστείες και 12 κλοπές σε 18 μήνες

Άρπαξαν περισσότερα από 17.500 ευρώ, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, φορητούς υπολογιστές, κινητά, χρυσές λίρες, φιάλες αλκοολούχων ποτών, ακόμη και είδη ρουχισμού και σπιτιού

Kavala-listeies-klopes
Από τον Δεκέμβριο του 2018 ως τον περασμένο Ιανουάριο δρούσε σε περιοχές της Καβάλας και της Ξάνθης μια σπείρα επτά Ελλήνων κακοποιών που διέπραξαν τρεις ληστείες και 12 διαρρήξεις και άρπαξαν περισσότερα από 17.500 ευρώ, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, φορητούς υπολογιστές, κινητά, χρυσές λίρες, φιάλες αλκοολούχων ποτών, ακόμη και είδη ρουχισμού και σπιτιού.

Η δράση τους εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καβάλας και του τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και με οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν συνάδελφοί τους της Ασφάλειας Ξάνθης και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν με εντάλματα πέντε από τους δράστες στην Ξάνθη και την Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες είχαν πάντα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κυρίως μοτοσικλέτες. Μάλιστα, για να παραπλανήσουν τις έρευνες των αστυνομικών, δύο από αυτούς κατήγγειλαν ότι είχαν κλαπεί οι μοτοσικλέτες τους, τις οποίες χρησιμοποίησαν στις ληστείες και τις διαρρήξεις!

Tην παραμονή Χριστουγέννων του 2018, τέσσερις από τους δράστες έστησαν οδόφραγμα με ελαστικά αυτοκινήτων σε μια έξοδο της Εγνατίας Οδού στην Καβάλα, ακινητοποίησαν το όχημα που οδηγούσε μια ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων και άρπαξαν με την απειλή πιστολιών το τσαντάκι της που είχε μέσα χρήματα, κινητό και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2019, ένας από τους δράστες εισέβαλε σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων,χτύπησε τον ιδιοκτήτη και άρπαξε με την απειλή πιστολιού ένα τσαντάκι με χρήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Από τον Φεβρουάριο του 2019 ως φέτος τον Ιανουάριο, οι κακοποιοί διέρρηξαν οκτώ καταστήματα και ένα σπίτι σε Καβάλα και Ξάνθη και άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα δύο καταστήματα.

Κλείσιμο
Στην κατοχή των δραστών και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μοτοσικλέτα, ένα πιστόλι κρότου– αερίου, ένα φυσίγγιο, δυο μαχαίρια, ένα ζευγάρι γάντια, ένα κράνος, διαρρηκτικά εργαλεία, ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κινητά και δύο ηλεκτρονικές συσκευές και είδη σπιτιού τα οποία είχαν αρπάξει. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας με κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, ληστείες και κλοπές από κοινού και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: Αισιόδοξα νέα για τον 5χρονο που τραυματίστηκε όταν έπεσε από καρότσα αγροτικού

Τραγωδία στις Σέρρες: Τρεις συλλήψεις για το νεκρό βρέφος

Πιερία: «Σήκωσαν» τρία χρηματοκιβώτια με 200.000 ευρώ και κοσμήματα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης