Ξενοδόχοι: Δυσλειτουργίες από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των πρωτοκόλλων - Επιστολή σε Θεοχάρη

Ξενοδόχοι: Δυσλειτουργίες από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των πρωτοκόλλων - Επιστολή σε Θεοχάρη

«Τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία», δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

kseodoxeia_enosi
Τις δυσλειτουργίες στην πράξη είδαν οι ξενοδόχοι από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα καταλύματα, τις οποίες μάλιστα συμπεριέλαβαν και σε σχετική επιστολή τους στο υπουργείο Τουρισμού, μέσω του κεντρικού τους οργάνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. «Τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία», δηλώνει η ΠΟΞ.

Στα «αγκάθια» οι επιχειρηματίες εντοπίζουν το υπέρμετρο κόστος όσον αφορά την υποχρεωτική συνεργασία με ιατρούς, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για τον ξενοδοχειακό κλάδο και άλλους τομείς της οικονομίας ως προς τις συνεδριακές εκδηλώσεις, τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών κ.τ.λ..

«Δεχόμαστε συνεχώς οχλήσεις από μέλη μας πως είτε δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο ιατρό ή η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μεγάλο κόστος. Τα μέλη μας έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας να παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες διαμονής, εστίασης κλπ. Είναι άλλο ζήτημα, λόγω COVID-19, να τηρούν τα μέλη μας κάποια συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και άλλο να τους επιβάλλουμε βάρη που δεν τους αναλογούν. Δεν είναι έργο του ξενοδόχου και δεν πρέπει να είναι για πλείστους όσους λόγους, ο εντοπισμός, η εξέταση ή η περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από COVID -19. Αυτό είναι έργο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που κρίνετε πως απαιτείται, σε περιπτώσεις ξενοδοχείων ορισμένης δυναμικότητας και άνω, συνεργασία με ιδιώτη ιατρό, η επιλογή του ιατρού ή του παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας θα πρέπει να γίνεται από σχετική λίστα που θα έχετε καταρτίσει και η σχετική δαπάνη θα πρέπει να βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου σας και όχι το ξενοδοχείο», αναφέρεται στην επιστολή.

Οσον αφορά τις συνεδριακές εκδηλώσεις, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί ρητά πως επιτρέπεται κανονικά η πραγματοποίηση συνεδριακών εκδηλώσεων εντός αιθουσών ξενοδοχείων. «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η πραγματοποίηση γάμων και λοιπών εκδηλώσεων, να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και να μην ορίζεται ρητά πως επιτρέπονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις που λόγω αντικειμένου, μορφής και πελατών είναι σαφώς πιο "ελεγχόμενες"».

Αντίστοιχα και για τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών η ΠΟΞ εκτιμά ότι δεν έχει καμία λογική η απαγόρευση της λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, όταν οι αντίστοιχες εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές άλλων επιχειρήσεων μπορούν να λειτουργούν κανονικά, όταν οι επιχειρήσεις ιαματικών λουτρών ξεκινούν και αυτές τη λειτουργία τους.

«Όλοι γνωρίζουμε τις προβλέψεις και παρατηρούμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας – και δεν αναφερόμαστε στα παράνομα καταλύματα και τη βραχυχρόνια μίσθωση γιατί εκεί δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε διακρίνουμε πρόθεση να επιβληθούν. Το μόνο σχόλιο που θα περιοριστούμε να κάνουμε είναι πως τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία».

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη έστηνε καρτέρι έξω από το σπίτι της Ιωάννας από τον Ιούνιο του '19

Μελάνια vs Ιβάνκα: «Σφάζονται» οι δύο γυναίκες που κυριαρχούν στη ζωή του Τραμπ

1,7 δισ άνθρωποι κινδυνεύουν από κορωνοϊό λόγω υποκείμενων νοσημάτων
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης