Η κίνηση τώρα στους δρόμους: Πορεία υγειονομικών στο κέντρο - Πού έχει μποτιλιάρισμα - Δείτε LIVE

Η κίνηση τώρα στους δρόμους: Πορεία υγειονομικών στο κέντρο - Πού έχει μποτιλιάρισμα - Δείτε LIVE

Δείτε χάρτη με την κίνηση στην Αθήνα - Πού έχουν «κοκκινίσει» οι δρόμοι - Στο υπουργείο Υγείας  οι υγειονομικοί υπάλληλοι

kinisi-athina-arthro
Σε ημέρα ταλαιπωρίας εξελίσσεται η Τρίτη για τους οδηγούς στην Αθήνα καθώς η συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών από την πλατεία Μαβίλη στο υπουργείο Υγείας, οι ρυθμίσεις για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» με τη «μισή» Πανεπιστημίου, ένα τροχαίο στην παραλιακή στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου και ένα ακινητοποιημένο όχημα στο ύψος της Λένορμαν, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, δημιουργούν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» κίνησης.

Στην πλατεία Μαβίλης συγκεντρώθηκαν μέλη πέντε ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων στο πεδίο της δημόσιας υγεία οι οποίοι διεκδικούν αύξηση των κονδυλίων για το ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Αυτή την ώρα, 11:30, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται ομαλά, όπως και στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. 

Ωστόσο, λόγω της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Υγείας, είναι κλειστή αυτή την ώρα η Αριστοτέλους, από Αβέρωφ μέχρι Ηπείρου. 


Μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν τώρα οι οδηγοί στη λεωφόρο Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στη Μεσογείων, χαμηλά, μετά το Ερρίκος Ντυνάν. 

Δείτε LIVE την κίνηση ΕΔΩ

Χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας 

Παράλληλα, κυκλοφοριακό χάος με μεγάλο μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις σημειώθηκε νωρίτερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, εκεί όπου δημιουργήθηκε ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα και οδηγούς κολλημένους στο τιμόνι, λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, στο ύψος της Λένορμαν. 

Η κυκλοφορία πλέον, διεξάγεται ομαλά. Μικρές καθυστερήσεις σημειώνονται αυτή την ώρα, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Πειραιά. 

Δείτε πώς εξελίσσεται η  κίνηση τώρα, 11:30 στους δρόμους της Αθήνας
Κλείσιμο
katexaki_kinisi_triti








Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ - ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Ο Μεγάλος Περίπατος που διχάζει

Την ίδια ώρα οι Αθηναίοι και λοιποί εποχούμενοι εξοργίζονται στο μποτιλιάρισμα του κέντρου, οι συγκοινωνιολόγοι δικαιώνονται για τις προβλέψεις τους, ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το πιο φιλόδοξο μεταρρυθμιστικο του σχέδιο για την πόλη καθώς δέχεται καταιγισμό πυρών.

Ύστερα από μόλις μία ημέρα εφαρμογής των δραστικών παρεμβάσεων, κυρίως στην Πανεπιστημίου, ο Μεγάλος Περίπατος ξεσηκώνει ακραίες αντιδράσεις. Διχάζει αυτόχθονες και μη, εισάγοντας έναν σκωπτικό νεολογισμό στο καθημερινό λεξιλόγιο των Αθηναίων για τον «Μεγάλο Ταλαι-περίπατο» μολονότι σήμερα, Τρίτη, η κατάσταση στις 8:30 το πρωί ήταν καλύτερη σε σχέση με την πρεμιέρα της Δευτέρας..

Ασφαλώς, ουδείς αμφισβητεί την πραγματικότητα: Με την Όλγας κλειστή και την Πανεπιστημίου στενεμένη κατά το ήμισυ, το κέντρο της πρωτεύουσας «έπηξε» κυριολεκτικά. Ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, η συμφόρηση δημιούργησε μια αλυσιδωτή αντίδραση, προξενώντας ατελείωτες ουρές μόλις και μετά βίας κινούμενων οχημάτων σε έναν νοητό κύκλο από τη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα έως τους Αμπελόκηπους.

Δείτε βίντεο από την ταλαιπωρία των οδηγών τη Δευτέρα

Πανεπιστημίου


Λ. Αμαλίας



Λ. Αμαλίας


Εναλλακτικές διαδρομές

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων υποδεικνύει εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγήν της ταλαιπωρίας και ζητά -τι άλλο;- κατανόηση: «Μεγάλος Περίπατος: Χρήσιμες οδηγίες για όσους μετακινούνται με ΙΧ. Η πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου, επιτρέπει στην επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που κατήρτισε την συνολική μελέτη, να καταγράφει και να αξιολογεί καθημερινά όλες τις διαστάσεις του έργου και τις δυνατότητες που δίνει στην πόλη να αποκτήσει την ισορροπία μετακίνησης μεταξύ πεζών, ποδηλατών, οδηγών και επιβατών.

Για τη διευκόλυνση των οδηγών προτείνονται οι εξής εναλλακτικές διαδρομές:

1. Από Νότια Προάστια:

προς Ομόνοια

Χαμοστέρνας– Πειραιώςπρος Παγκράτι– Αμπελόκηπους

α) Συγγρού - Καλλιρρόης - Βασ. Κωνσταντίνουβ) Συγγρού - Πετμεζά - Καλλιρόης - Βασ. Κωνσταντίνουπρος ΠλάκαΑμαλίας (άνοδος) – Βασ. Γεωργίου – Φιλελλήνων – Αμαλίας (κάθοδος) (Όπως μέχρι σήμερα)

2. Από Νότια Προάστια μέσω Βουλιαγμένης:α) Διάκου - Αμαλίας (όπως μέχρι σήμερα)β) Αρδηττού - Βασ. Κωνσταντίνου - Πλατεία Σκουζέ - Ρηγίλλης - Βασ.Σοφίας (όπως μέχρι σήμερα)

3. Από Βόρεια προς Κέντροα) μέσω Λ.Αλεξάνδρας - Πατησίωνβ) μέσω Βασ.Σοφίας - Σόλωνοςγ) μέσω Λ. Αλεξάνδρας - Ιπποκράτους

4. Από Βόρεια προς Νότια

Βασ.Κωνσταντίνου - Αρδηττού - Καλλιρόης - Συγγρού (όπως μέχρι σήμερα)

5. Από Σύνταγμα προς Παγκράτια) Φιλελλήνων Σουρή – Αμαλίας - Σύνταγμα - Βασ.Σοφίας- Ριζάρηβ) Αμαλίας –Διάκου – Βουλιαγμένης- Φιλολάου (ή Α Νεκροταφείο)Επισυνάπτεται η μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Τροχαίο στην παραλιακή

Εντωμεταξύ η κατάσταση είναι δύσκολη εδώ και ώρα στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα από Γλυφάδα προς Πειραιά μετά την ανατροπή οχήματος στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω σημείο γίνονται έργα και δεν είναι σε λειτουργία όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη ανατροπή οχήματος σε μια βδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εδώ «Παπαδημούπολη»: Ποιος «φταίει» που ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αγόρασε 15 διαμερίσματα και τα νοικιάζει σε ΜΚΟ;

Επιστολή του Γερμανού εισαγγελέα στους γονείς της μικρής Μαντλίν: Είναι νεκρή

Προκλητικός Ομέρ Τσελίκ: Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι προβληματικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης