Αδερφός Μαρκέλλας: Πιθανόν το οικογενειακό περιβάλλον να μην κριθεί εντάξει - Μπορώ να πάρω εγώ την επιμέλειά της
«Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», δήλωσε ο αδερφός της 10χρονης που έπεσε θύμα απαγωγής - Στο μικροσκόπιο των ερευνών το περιβάλλον της
Πλήθος ερωτημάτων «σκεπάζει» την υπόθεση απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας. Την ώρα που στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Ανηλίκων είναι το περιβάλλον της 10χρονης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του αδερφού της μικρής.
«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε ο αδερφός στο Mega.
«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.
Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος σημείωσε: «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν».
Πρόσθεσε δε τα εξής: «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμίσει».
Στην εκπομπή Live News του Mega μίλησε ακόμη η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανασόγλου, η οποία ανέφερε ότι «ο Χρήστος από την αρχή δηλώνει ότι αν αφαιρεθεί η επιμέλεια, ο ίδιος θα την διεκδικήσει μαζί με την αδερφή του, ή από κοινού, ή μόνος του».
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).