Τουρισμός: «Πρεμιέρα» για τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» με 30 διεθνείς πτήσεις

Τουρισμός: «Πρεμιέρα» για τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» με 30 διεθνείς πτήσεις

Έως τις 30 Ιουνίου θα γίνεται διαχωρισμός για τα αεροδρόμια εκτός της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας 

aerodromio_main
«Restart» σήμερα, Δευτέρα, για τα αεροδρόμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου πρόκειται να προσγειωθούν μέχρι αργά το βράδυ συνολικά 30 πτήσεις από το εξωτερικό.

Στα δύο αεροδρόμια βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ξεκινώντας από τις 13.30 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο της Αθήνας κι εν συνεχεία στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά 28 διεθνείς πτήσεις πρόκειται να δεχθεί έως το αργά βράδυ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, την πρώτη μέρα του «ανοίγματος» των πτήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το δείγμα της πρώτης ημέρας για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας περιελάμβανε βασικά ευρωπαϊκούς προορισμούς (Αμστερνταμ, Παρίσι, Βουκουρέστι, Ρώμη, Βιέννη, Μόναχο, Ζυρίχη, Λάρνακα, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Ντύσελντορφ, Φραγκούρτη, Σόφια, Μιλάνο κ.τ.λ.), ενώ από προορισμούς εκτός Ευρώπης, η μία πτήση ήταν της Qatar Airways από το αεροδρόμιο της Ντόχα και η δεύτερη από την Gulf Air από το Μπαχρέιν. Οσον αφορά τις εταιρείες που «προσγειώθηκαν σήμερα στο Ελ. Βενιζέλος, πέραν του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα του ομίλου Αegean- Olympic, ήταν οι Transavia, AIR FRANCE, KLM, Austrian Airlines, Lufthansa, WIZZAIR, Air Serbia, SWISS, TAROM Romania, BULGARIA AIR.


SPL5172119_012

Κλείσιμο
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ποδαρικό» για τις διεθνείς πτήσεις, μετά από ένα τρίμηνο, έκανε η πτήση της Aegean Airlines από το Μόναχο, που προσγειώθηκε στις 13.15, ενώ αναμένεται μία ακόμη πτήση της Olympic από Λάρνακα. Για αύριο, στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας αναμένονται πέντε πτήσεις από Aegean και Eurowings από τη Γερμανία.

Ως προς τα μέτρα προληπτικού ελέγχου που λαμβάνονται από σήμερα κι έως τις 30 Ιουνίου στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας γίνεται ο διαχωρισμός για τα αεροδρόμια εκτός της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας (EASA) με αυξημένη πιθανότητα μετάδοσης και γι’ αυτά εντός της λίστας.

SPL5172119_016


Από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA ισχύουν τα εξής:
•      Δειγματοληπτικά τεστ
•      Σύσταση για αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο  διαμονής του ταξιδιώτη μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τέστ.
•      14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ/ ξενοδοχείο καραντίνας

Για τα αεροδρόμια από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και αεροδρόμια εντός λίστας EASA:
•      Τεστ σε όλους
•      1 μέρα αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής του ταξιδιώτη (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) μέχρι την  έκδοση αποτελέσματος του τεστ
•      14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ  /ξενοδοχείο καραντίνας (ισχύει και για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία)
SPL5172119_027


Ειδήσεις σήμερα

Μάτι: Αυτός είναι ο νέος πολεοδομικός σχεδιασμός - Κατεδαφίζονται 141 κτίσματα

Γέμισε πρόσφυγες ξανά η πλατεία Βικτωρίας - Ανάμεσά τους και οικογένειες

Πανελλαδικές εξετάσεις: Με δυσκολίες η Γλώσσα, απαιτητική η Έκθεση - Δείτε τις απαντήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης