Πανεπιστήμια: Όλο και περισσότεροι φοιτητές ζητούν να απαλλαγούν από την εξεταστική

Πανεπιστήμια: Όλο και περισσότεροι φοιτητές ζητούν να απαλλαγούν από την εξεταστική

Πρόκειται για φοιτητές από Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα - Φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ διαχωρίζουν τη θέση τους από φοιτητές που ζητούν κατοχύρωση μαθημάτων χωρίς εξετάσεις

IMG_20200602_124551
Να θεωρηθεί λήξαν το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο και να προαχθούν όλοι οι φοιτητές στο επόμενο, χωρίς να αξιολογηθούν μέσω εξετάσεων -εξ αποστάσεως ή διά ζώσης- ζητούν φοιτητές από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τα Ιωάννινα.

Τα εν λόγω αιτήματα ξεκίνησαν από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης την Τρίτη.

«Δε φταίμε εμείς για την πανδημία και τις επιπτώσεις της», δήλωσαν οι φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη επικαλούμενοι δυσκολίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων (υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθυστερήσεις στην παραλαβή των συγγραμμάτων, αλλά και «άγχος, φόβο, αγωνία, πίεση περνώντας δύο μήνες σε εγκλεισμό».

«Θεωρούμε πως είναι δίκαιο να περαστούν τα μαθήματα και να προαχθούμε στο επόμενο εξάμηνο, πως είναι λογικό να μη γίνει η εαρινή εξεταστική -ούτε ηλεκτρονική, ούτε διά ζώσης, η οποία θα είναι με τους χειρότερους όρους. Να μην πληρώσουν οι φοιτητές όλη αυτή την κατάσταση», αναφέρουν.

Φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ διαχωρίζουν τη θέση τους από φοιτητές που ζητούν κατοχύρωση μαθημάτων χωρίς εξετάσεις

Αντιεπιστημονικό και κενό περιεχόμενου χαρακτηρίζουν πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ το αίτημα ομάδας συναδέλφων τους από τις «Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ», να κατοχυρωθούν σε όλους τους φοιτητές τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, χωρίς να πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Οι φοιτητές θεωρούν ότι η πρωτοβουλία της ομάδας, που εκτός από τη Θεσσαλονίκη οργάνωσε την περασμένη Τρίτη παρόμοιες κινητοποιήσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα, «συκοφαντεί τα συλλογικά, συγκροτημένα αιτήματα μας, αποπροσατολίζοντας από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές με την εξεταστική, τα εργαστήρια, τις κλινικές μας».

«Σήμερα, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, οι φωνές που "αγωνίζονται να μην δώσουμε εξεταστική". Εξυπηρετούν τον σκοπό την κυβέρνησης: να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα για το επιστημονικό μας αντικείμενο, σκόρπια, αποσπασματικά, αρκεί αυτά που μαθαίνουμε να είναι αυτά που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αυτά που μας κάνουν ακόμη πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, κρίνοντας ότι «η ηλεκτρονική εξεταστική που επέλεξε σαν λύση το Υπουργείο Παιδείας είναι ουσιαστικά ομολογία των τεράστιων ελλείψεων σε εγκαταστάσεις, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας» και καλώντας τους φοιτητές «να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, να γίνει η εξεταστική δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Κλείσιμο
Τη δήλωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Φυσικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Παιδαγωγικού, Ψυχολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

Ακρίτα κατά Βέλτσου για τις «θορυβώδεις κυρίες των μίντια»

Καιρός για παραλία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Ποια ημέρα θα δούμε 33άρια - Αναλυτικοί χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης