Πανεπιστήμια: Όλο και περισσότεροι φοιτητές ζητούν να απαλλαγούν από την εξεταστική

IMG_20200602_124551

Πρόκειται για φοιτητές από Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα - Φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ διαχωρίζουν τη θέση τους από φοιτητές που ζητούν κατοχύρωση μαθημάτων χωρίς εξετάσεις

Να θεωρηθεί λήξαν το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο και να προαχθούν όλοι οι φοιτητές στο επόμενο, χωρίς να αξιολογηθούν μέσω εξετάσεων -εξ αποστάσεως ή διά ζώσης- ζητούν φοιτητές από την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τα Ιωάννινα.

Τα εν λόγω αιτήματα ξεκίνησαν από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης την Τρίτη.

«Δε φταίμε εμείς για την πανδημία και τις επιπτώσεις της», δήλωσαν οι φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη επικαλούμενοι δυσκολίες πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων (υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθυστερήσεις στην παραλαβή των συγγραμμάτων, αλλά και «άγχος, φόβο, αγωνία, πίεση περνώντας δύο μήνες σε εγκλεισμό».

«Θεωρούμε πως είναι δίκαιο να περαστούν τα μαθήματα και να προαχθούμε στο επόμενο εξάμηνο, πως είναι λογικό να μη γίνει η εαρινή εξεταστική -ούτε ηλεκτρονική, ούτε διά ζώσης, η οποία θα είναι με τους χειρότερους όρους. Να μην πληρώσουν οι φοιτητές όλη αυτή την κατάσταση», αναφέρουν.

Φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ διαχωρίζουν τη θέση τους από φοιτητές που ζητούν κατοχύρωση μαθημάτων χωρίς εξετάσεις

Αντιεπιστημονικό και κενό περιεχόμενου χαρακτηρίζουν πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ το αίτημα ομάδας συναδέλφων τους από τις «Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ», να κατοχυρωθούν σε όλους τους φοιτητές τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, χωρίς να πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Οι φοιτητές θεωρούν ότι η πρωτοβουλία της ομάδας, που εκτός από τη Θεσσαλονίκη οργάνωσε την περασμένη Τρίτη παρόμοιες κινητοποιήσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Ιωάννινα, «συκοφαντεί τα συλλογικά, συγκροτημένα αιτήματα μας, αποπροσατολίζοντας από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φοιτητές με την εξεταστική, τα εργαστήρια, τις κλινικές μας».

«Σήμερα, είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, οι φωνές που "αγωνίζονται να μην δώσουμε εξεταστική". Εξυπηρετούν τον σκοπό την κυβέρνησης: να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα για το επιστημονικό μας αντικείμενο, σκόρπια, αποσπασματικά, αρκεί αυτά που μαθαίνουμε να είναι αυτά που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αυτά που μας κάνουν ακόμη πιο φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, κρίνοντας ότι «η ηλεκτρονική εξεταστική που επέλεξε σαν λύση το Υπουργείο Παιδείας είναι ουσιαστικά ομολογία των τεράστιων ελλείψεων σε εγκαταστάσεις, καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας» και καλώντας τους φοιτητές «να παλέψουν μέσα από τους συλλόγους τους να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, να γίνει η εξεταστική δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Φυσικής, Γεωλογίας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Παιδαγωγικού, Ψυχολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει η πλατφόρμα για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

Ακρίτα κατά Βέλτσου για τις «θορυβώδεις κυρίες των μίντια»

Καιρός για παραλία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Ποια ημέρα θα δούμε 33άρια - Αναλυτικοί χάρτες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (64)

555

Δίκιο έχουν. Δεν ολοκληρώθηκε το εξάμηνο ούτε καλύπτονται στο γνωστικό αντικείμενο. Οπότε δεν προάγονται αλλά επαναλαμβάνεται το εξάμηνο. Τι να κάνουμε ; Παρενέργειες του ψαλτοϊού.

Κλείσιμο των μισών ''ΑΕΙ'' χτες.

Το κλείσιμο των μισών Ανεπιστημίων και η μετατροπή των κτιρίων σε ρεκτιφιέ (κατόπιν απολύμανσης βέβαια), θα ανεβάσει κατακόρυφα το πνευματικό κι επιστημονικό επίπεδο της χώρας.

,ELENI

Εννοείτε μιλάμε για τα Αυτονόητα!!! Άμεσα κ χωρίς καθυστέρηση το αίτημα σας θα υλοποιηθεί!!! Επίσης μπορούμε να σας στείλουμε κ το Πτυχίο?? Κανενα πρόβλημα δεν υπάρχει!!! Τι λέτε βρε χαραμοφάηδες, Άχρηστοι, Κηφήνες, Τεμπέληδες, μην γράψω και πολύ χειρότερα? Σέβομαι τους αναγνώστες.. Που ακούστηκε αυτό παγκόσμιος? Που? Δεν φτάνει που μπαίνετε στις σχολές μόνο με τα στοιχεία σας? Έχετε το θράσος να τα ανακοινώνεται κ δημόσια!! Μας κάνετε κ πλάκα!!! Που ζητεί? Στα δέντρα? Τι άλλο θα ακούσουμε? Χθες ζήτησαν τα ίδια ακριβώς άλλοι χαραμοφάηδες!!! Δεν φταίνε αυτοί για τον κορονοιος!?? Έπρεπε να ήσασταν σε δύο σχολές της Ε.Ε. Πτυχίο δεν θα βλέπατε ούτε σε 15 χρόνια!!!! Μια βρεγμένη σανίδα που θέλετε όλοι σας!!!Το απίστευτο είναι ότι δεν ξέρετε τίποτα απολύτως .Ιταλία? Που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο κράτος κ θα δώσουν κανονικά όταν θα ανοίξουν όλες οι σχολές.Γιατι θα πάτε πουθενά για δουλειά? Έχετε προτάσεις πολλές? Η θα ταξιδέψετε αύριο?Εσάς περιμένουν ? Να πάτε που? Κ γιατί? Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί όλοι η κατάσταση δεν χρειάζονται κανέναν.. Υπόψην η Ελλάδα έχει παγκόσμιος τους φοιτητές!!!!Κ τα πτυχία!!Επαρκούν για τα επόμενα 30 χρόνια να καλύψουν όλοι την Ε.Ε. Κάθεστε 3, μήνες τι κάνατε ? Το έγραψα κ χθες Μπορείτε να κάνετε κοινωνική εργασία!!! Να καθαρίσετε κ να απολυμαίνεται όλοι σας τις σχολές? με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας δεν είναι τίποτα κ δεν παθαίνει κανείς τίποτα απολύτως!!Και έξοδα θα γλυτώσουμε πολλά!Δεν είναι οι καιροί να πετάμε χρήματα Και είστε άτομα πάρα πολλά!! Όποιος θέλει μπορεί να ρώτησε την αρμόδια υπηρεσία.. Πρωτίστως κ καλό θα κάνει σε εσάς κ θα δώσετε κ το καλό παράδειγμα!!! Όπως κάνουν στα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.. Κ όχι να γράφετε την μια βλακεία πίσω από την άλλη..

YANA

SE LATREYO!!!!!!!

Φασίστας

Αυτή είναι η μεταπολιτευτική παιδεία όπως τη διαμόρφωσαν τα κομμουνιστικά ιδανικά, για τα μπάζα.Επι της ουσίας οι μισές θέσεις στα ανωτεροανώτατα πρέπει να κλείσουν και να ανοίξουν ένα με δυο ιδιωτικά κατα προτίμηση στην επαρχία, πανευρωπαικής εμβέλειας, που θα τιμούν τον όρο ελληνικό.Οι εξοικονομούμενοι πόροι θα πρέπει να διοχετευτούν στην επαγγελματική λυκειακή και μεταλυκειακή εκπαίδευση με επίκεντρο την παραγωγή κι όχι τις υπηρεσίες.

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Μετα απο 4 χρονια ξαπλας να παιρνουν ολοι πτυχιο με βαθμο 5. Οσοι δεν διοριζοντσι αμεσα στο Δημοσιο να παιρνουν πληρη συνταξη και εφαπαξ. Τζαμπα φυτεψε ο Πινοκιο τοσα λεφτοδεντρα;

ΧΥΖ

Κοπρίτες και κηφήνες. Αμα τους πάρεις για δουλειά θα μάθεις.

Dr Μαρία

Η ζημιά έχει ήδη γίνει, το έχουν μάθει οι μελλοντικοί τους εργοδότες σε όλες τις Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν θα παρουσιάζονται για συνέντευξη εργασίας θα κόβονται τάχιστα, γιατί όλοι θα νομίζουν πως στην Ελλάδα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνουν πτυχία σε φοιτητές χωρίς εξετάσεις. Μετά τα ρεζιλίκια των 400.000 αιώνιων φοιτητών, αυτή είναι η ταφόπετρα αξιοπιστίας για τα εδώ Πανεπιστήμια.

Φοιτητης ΑΠΘ

Ο πατερας μου δευτεροετης Μαθηματικου, ετων 49 παρακαλω, που ηθελε οπωσδηποτε να εχει πτυχιο πανεπιστημιου αν και δεν το χρειαζεται, λογω απωθημενων του γιατι δεν πηγε οταν ηταν νεος λογω σοβαρου προβληματος υγειας, θελει οπωσδηποτε να δωσει εξετασεις κανονικα και δεν φοβαται τον ιο παρα το προχωρημενο της ηλικιας του. Και αποκαλει εμενα και τους υπολοιπους συμφοιτητες μου τεμπεληδες και επαγγελματιες φυγοπονους.Υποθετω ειναι τα πρωτα σημαδια διανοητικης εκπτωσης λογω γηρατος.

Χαχας

Φιλε δεν θα βρεις δουλεια ποτε!

Ηλίας

Ισως επειδη εισαι τεμπελης και φυγοπονος. Και εισαι και κακος άνθρωπος γιατι εφαγες την θεση σε ενα πανεπιστημιο καποιου αλλου που ήταν προθυμος να στρωσει τον κωλο του να κανει αυτο που επελεξε (δεν σε πιεσε και κανεις να μπεις στην σχολη)

ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Κλασσικοι κοπριτες....Εγω παλι προτεινω αντι να προαχθουν χωρις εξετασεις , να επαναληφθει το εξαμηνο...

123

Μελλοντικοί δημόσιοι υπάλληλοι και κάποιοι από αυτούς θα γίνουν και βουλευτές. Έχουν τα δυο μοναδικά απαιτούμενα στοιχεία. Αφοσίωη στην αριστεροσύνη και τεμπελιά .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης