Ηλεία: Σε καφετέρια και συνεργείο διακινούσαν ναρκωτικά

Ηλεία: Σε καφετέρια και συνεργείο διακινούσαν ναρκωτικά

Με εκσκαφέα μετέφερε σε χωματερή μια… ντουλάπα γεμάτη ναρκωτικά ένας άνδρας, κοινό μέλος δυο συμμοριών που διακινούσαν συστηματικά κοκαΐνη, ηρωίνη και χασίς σε περιοχές της Ηλείας

Hleia-narkwtika
Η διακίνηση γινόταν σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και μια καφετέρια και οι δύο εγκληματικές ομάδες που συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς υπολογίζεται ότι έκαναν περίπου 500 αγοραπωλησίες που τους απέφεραν πάνω από 145.000 ευρώ!

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφαλείας Πύργου και Ήλιδας και της Ο.Π.Κ.Ε. στην Ηλεία και στην Αθήνα συνελήφθησαν οκτώ μέλη και ένας συνεργός τους, οκτώ άνδρες και μια γυναίκα. Οι συλληφθέντες οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακίνηση, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών και συνέργεια στα αδικήματα κατά περίπτωση, για αγορά ναρκωτικών σε βάρος 85 ατόμων.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από έξι άνδρες και μια γυναίκα και είχαν διακινήσει τους τελευταίους εννέα μήνες, σε 250 περιπτώσεις τουλάχιστον 1.500 γραμμάρια κοκαΐνης σε τοξικομανείς. Ένας άνδρας είχε κεντρικό ρόλο, προμηθευόταν την κοκαΐνη από έναν αλλοδαπό μέλος της συμμορίας στην Αθήνα. Σε περίπτωση αδυναμίας του να μεταβεί στην Αθήνα για να παραλάβει και να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες, εκτελούσαν χρέη «μεταφορέα» ένας άνδρας και μια γυναίκα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Η
διακίνηση σε τοξικομανείς στην Ηλεία γινόταν από τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας που παραλάμβαναν τις ποσότητες από το κεντρικό μέλος ή τους μεταφορείς και τις διακινούσαν ακόμη και μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε ότι αφορά την δεύτερη συμμορία , αποτελούνταν από δύο άνδρες ένας εκ των οποίων συμμετείχε και στην πρώτη ομάδα, οι οποίοι τους τελευταίους εννέα μήνες, είχαν τουλάχιστον 240 αγοραπωλησίες κοκαΐνη. Το κοινός μέλος των δύο εγκληματικών ομάδων, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «κέντρο» για τις παραγγελίες των ναρκωτικών. Κατά την επιχείρηση στην Αθήνα οι αστυνομικοί συνέλαβαν το κεντρικό μέλος της πρώτης συμμορίας και τον αλλοδαπό, στην κατοχή του βρήκαν 51,5 γραμμάρια κοκαΐνης και 1025 γραμμάρια κάνναβης.

Συνεργό των δραστών, που είναι συγγενικό πρόσωπο δύο εκ των μελών της συμμορίας, συνελήφθη τη στιγμή που μετέφερε με εκσκαφέα μια μεταλλική ντουλάπα σε σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της ντουλάπας και κατέσχεσαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, ζυγαριές και ένα πλαστικό τελάρο με φυτά κάνναβης.

Κλείσιμο
σε έρευνες στις οικίες, τα αυτοκίνητα των δραστών και στην ντουλάπα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά εννέα συσκευασίες με 472 γραμμάρια κάνναβης, 41,5 γραμμάρια ηρωίνης, εννέα συσκευασίες με 7,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 22 φυτά κάνναβης, ένα αεροβόλο πιστόλι με μεταλλικά σφαιρίδια
ένα στιλέτο τύπου “πεταλούδα”, ζυγαριές, νάιλον συσκευασίες, μια συσκευή θερμοκόλλησης και 4.080 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης