Τουρκία: Ο θρησκευτικός ηγέτης καλεί σε προσευχή μπροστά από την Αγία Σοφία

Τουρκία: Ο θρησκευτικός ηγέτης καλεί σε προσευχή μπροστά από την Αγία Σοφία

Καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του τζαμιού Σουλταναχμέτ τη μέρα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

erbas
Ανοίγουν ξανά τα μουσουλμανικά τεμένη στην Τουρκία από αύριο, Παρασκευή, ημέρα Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, με τον επικεφαλής της διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας να δηλώνει ότι θα κάνει την πρωινή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του τζαμιού Σουλταναχμέτ.

«Ήρθε ο καιρός, η 29η Μαΐου που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού να κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης», δήλωσε ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, αναφερόμενος στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 που είναι την Παρασκευή 29 Μαΐου. Η ημερομηνία αυτή εορτάζεται ως ημέρα «Κατάκτησης» (Φέτιχ) για τους Μουσουλμάνους Τούρκους. 

Η επιλογή της ημερομηνίας έχει πυροδοτήσει σενάρια ότι μπορεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαγγείλει την μετατροπή του από το 1935 Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, κάτι που ο τούρκος Πρόεδρος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί στους οπαδούς του από το 2016.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Το κινητό της μασκοφόρου μπορεί να οδηγήσει σύντομα στη σύλληψή της

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού σε τρίχρονο παιδί στη δομή φιλοξενίας Διαβατών

Το θερμό ευχαριστώ των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη σε όσους συνεισέφεραν στην υπόθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης