Ο Πάσσαρης μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα: Οι Ρουμάνοι «άναψαν το πράσινο φως»

Ο Πάσσαρης μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα: Οι Ρουμάνοι «άναψαν το πράσινο φως»

Τον τελευταίο λόγο έχει η ελληνική εισαγγελία, η οποία πρέπει να απαντήσει μέσα σε διάστημα 90 ημερών

passaris
Τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα, όπου θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, αναμένεται να πάρει τα επόμενα 24ωρα ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ANT1, οι αρχές της Ρουμανίας, όπου κρατείται, έκαναν αποδεκτό το σχετικό αίτημά του.

Ο Πάσσαρης εξέφρασε την επιθυμία να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα και το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Βουκουρέστι έκανε αποδεκτό το αίτημά του, καθώς είναι Ευρωπαίος πολίτης. Ωστόσο, η επιστροφή του στην Ελλάδα και η έκτιση του υπολοίπου της ποινή τους εδώ, εξαρτάται από την απόφαση της εισαγγελέως στην Ελλάδα, η οπία θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των ρουμανικών αρχών να επιτρέψουν στον 45 χρόνο άνδρα που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια να εκτίσει το υπόλοιπη της ποινής του στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το ρουμανικό υπουργείο δικαιοσύνης διαβίβασε στην Αθήνα την απόφαση που δέχεται την μεταφορά του ισοβίτη, προκειμένου να επιστρέψει στις ελληνικές φυλακές.

Η απάντηση της ελληνικής εισαγγελίας μπορεί να δοθεί μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Σε ότι αφορά το σχετικό αίτημα, ήδη, μεταφράστηκε επίσημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και πλέον αναμένεται η κρίση των ελληνικών αρχών.

Αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας του τελευταίου τόπου κατοικίας του 45 χρόνου ισοβίτη δηλαδή η εισαγγελία Αθηνών, ωστόσο έχουν ήδη ζητηθεί διευκρινίσεις από την ρουμανική πλευρά.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 343.000 νεκροί παγκοσμίως – Πρώτη σε θανάτους το τελευταίο 24ωρο η Βραζιλία

Κίνηση στα διόδια το πρώτο Σαββατοκύριακο της ελευθερίας

Σύψας για άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων: Μέχρι 15 παιδιά σε κάθε τάξη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης