Επίθεση με βιτριόλι: Τρίωρο χειρουργείο για την 34χρονη Ιωάννα - «Δεν θα της αρέσει το αποτέλεσμα» λέει η γιατρός

Επίθεση με βιτριόλι: Τρίωρο χειρουργείο για την 34χρονη Ιωάννα - «Δεν θα της αρέσει το αποτέλεσμα» λέει η γιατρός

Η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο, μίλησε στο protothema.gr για την δύσκολη επέμβαση - Έβαλαν τεχνητό δέρμα στην κοπέλα - Είναι ξύπνια, μιλάει πολύ λίγο, αποφεύγει την επαφή

vitrioli_thriasio_0_2
Τρεις ώρες κράτησε το ένα από τα πολλά χειρουργεία, στα οποία θα υποβληθεί η 34χρονη Ιωάννα, η οποία έπεσε θύμα άγνωστης μέχρι στιγμής γυναίκας που, το πρωί της Τετάρτης, της επιτέθηκε με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα.

Η νεαρή, που νοσηλεύεται στο τμήμα εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο, μπήκε σήμερα χειρουργείο για να της αφαιρέσουν το καμένο δέρμα στο πρόσωπο και να της τοποθετήσουν τεχνητό, για να μπει στη συνέχεια δέρμα από την ίδια. Η Ιωάννα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ στο πλευρό της θα βρεθούν και ψυχολόγοι και ψυχίατροι της ομάδας του νοσοκομείου.

Η κυρία Μαρία Καλοφώνου, πλαστική χειρουργός και Διευθύντρια του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομειο, μίλησε στο protothema.gr για την δύσκολη επέμβαση, η οποία κράτησε τρεις ώρες. Η κυρία Καλοφωνου είπε: «Το κορίτσι το παρέλαβα χθες το μεσημέρι. Έχει βαθιά εγκαυμάτα στο πρόσωπο και επίσης σε τμήμα του κορμού και στα άνω άκρα δηλαδή στα χέρια ψηλά. Σήμερα μπήκε χειρουργείο ως επείγον, γιατί θεωρούμε ότι το βαθύ έγκαυμα είναι ένα επείγον χειρουργείο».
kalofonou
Η χειρουργός Μαρία Καλοφώνου


Και περιέγραψε: «Αφαιρέσαμε ένα μεγάλο μέρος του δέρματος του προσώπου της, δηλαδή το καμένο δέρμα μέχρι τους υγιείς ιστούς. Στη συνέχεια καλύψαμε το κενό αυτό, το έλλειμμα δηλαδή αυτό, με τεχνητό δέρμα, το οποίο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούμε εμείς πολύ συχνά στο έγκαυμα. Το υλικό αυτό δημιουργεί δυο στιβάδες, όπως λέγεται, και καλύπτει-προστατεύει και συγχρόνως δημιουργεί και ένα πολύ καλό υπόβαθρο, για να μπορέσει να μπει μετά το δέρμα του ασθενούς».

Κλείσιμο
Οι γιατροί στο Θριάσιο βρίσκονται πάνω από την 34χρονη Ιωάννα, ενώ όλοι περιμένουν να μάθουν από τις Αρχές τον λόγο της επίθεσης στην πολύ όμορφη αυτή κοπέλα. Σύμφωνα με την κυρία Καλοφώνου, η Ιωάννα είναι ξύπνια, μιλάει πολύ λίγο, ενώ αποφεύγει την επαφή.

«Έχουμε αντιμερωπίσει πολλές φορές περιπτώσεις ανθρώπων με εγκαύματα στο πρόσωπο. Έτσι, η ομάδα των ψυχολόγων και ψυχιάτρων θα ασχοληθεί αρκετά μαζί της. Εμείς ήδη προσπαθούμε σιγά σιγά να μεταδώσουμε ότι αυτά τα εγκαύματα αφήνουν σημάδια, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο γι' αυτή την κοπέλα» κατέληξε.

Μιλώντας επίσης στο MEGA και απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξει η μέρα που η κοπέλα θα γίνει εντελώς καλά, η γιατρός είπε: «Η κοπέλα δεν μπορεί να γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια και το περιβάλλον της. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί πλήρως. Δεν θα έχει την εικόνα που θα είχε πριν. Δεν θα της αρέσει η εικόνα που θα έχει. Δεν θα είναι μια εικόνα για την οποία θα είναι χαρούμενη. Την έχω ενημερώσει, γιατί συζητήσαμε λίγο και δεν την κούρασα. Θέλω να περάσει λίγος καιρός να ηρεμήσει και ξέρει ότι αυτό που συμβαίνει θα την ταλαιπωρήσει για πολύ καιρό».

Ειδήσεις σήμερα:

Η μαυροφορομένη γυναίκα έκανε πρόβα την επίθεση στην 34χρονη; - Τα 75 δευτερόλεπτα της φρίκης σε βίντεο

Πώς «χτύπησε» ο κορωνοϊός την Ελλάδα και ποιοι πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα

Πλανήτης Γη: Εξασθενεί το μαγνητικό πεδίο μεταξύ Αφρικής και Νότιας Αμερικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης