Τήνος: Επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλαν διαδηλωτές - Διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ- Βρίσκονταν από νωρίς στην περιοχή για να αποτρέψουν τα μηχανήματα και τις μπουλντόζες – Διάβημα του Θανάση Παφίλη στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
Στόχος των διαδηλωτών ήταν να αποτρέψουν τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή.
Η αστυνομία φέρεται να έχει προχωρήσει σε 4 προσαγωγές διαδηλωτών. Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Τήνου, από τους συγκεντρωμένους να ζητούν την απελευθέρωσή τους.
Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ
Έντονη ήταν η αντίδραση του Περισσού. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν το λόγο. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου και των άλλων νησιών των Κυκλάδων, που αντιπαλεύουν την πολιτική που, αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.
Σε ό,τι αφορά το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας την καταστολή και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί».
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.