Ο καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμοί - Δείτε χάρτες

Ο καιρός αύριο: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμοί - Δείτε χάρτες

Μεταβολή του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας - Αναλυτικοί χάρτες

vroxi-kairos
Εντελώς διαφορετικός από τις προηγούμενες μέρες θα είναι από απόψε ο καιρός, καθώς θα πέσει πολύ η θερομκρασία αλλά και θα σημειωθούν καταιγίδες.

Η υψηλή θερμοκρασία των τελευταίων ημερών υποχωρεί έως δέκα βαθμούς και θα ακολουθήσει διαφορετικό σκηνικό του καιρού, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες,  με πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Θυελλώδεις άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 21 Μαΐου, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το βράδυ θα επηρεάσουν σημαντικά την Εύβοια και τις Σποράδες. Τα έντονα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και κυρίως στην Ήπειρο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες δίνοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 25, στη Θεσσαλία από 12 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 16 έως 26, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 16 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Το μεσημέρι της Τρίτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Καιρού για την Πέμπτη 21 Μαϊου του 2020 με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 20/05 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν σημαντικά και θα διατηρηθούν έντονα έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης. 

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Ήδη έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από τα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

-Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα είναι κανονική για την εποχή, ενώ Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα πέσει κι άλλο και θα έχει ψύχρα

ektakto_kakokairia_wxcharts_protothema


Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 21/05 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα επεκταθούν στην Εύβοια, στις Σποράδες και ενδεχομένως στη Βόρεια Αττική.   Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχές / καταιγίδες) έως το βράδυ της Πέμπτης 21/05. 
kairos_ektakto_kakokairia
Παράλληλα, σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 21/05 να είναι έως και 10 βαθμούς χαμηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 20/05 όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη μεταβολής της θερμοκρασίας που ακολουθεί.
kairos_meteo_kakokairia_ektakto_deltio
Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση MRB: «Νταμπλ σκορ» σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη

Σοκ στην Καλλιθέα: Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη - Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Άρση των μέτρων: Οδηγίες ΕΦΕΤ προς εστιατόρια - Μενού σε app, τραπεζομάντιλα μίας χρήσης και ανέπαφες συναλλαγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης