Ανοιγμα δημοτικών: Δύο τα σενάρια - Ή 1 Ιουνίου ή 1η Σεπτεμβρίου

Ανοιγμα δημοτικών: Δύο τα σενάρια - Ή 1 Ιουνίου ή 1η Σεπτεμβρίου

Οι ειδικοί πραγματοποιούν συσκέψεις, συνεκτιμώντας τα στοιχεία πορείας του ιού - Στο «τραπέζι» και η πρόταση επιστροφής των μαθητών Ε' και ΣΤ' τάξης - Γώγος: Αν συνεχίσουν τα θετικά δείγματα, είμαστε πιο κοντά στο άνοιγμα

dimotiko-sxoleio-arthro
Όλα τα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών του δημοτικού στα σχολεία εξετάζει η κυβέρνηση, συνεκτιμώντας την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τα αποτελέσματα των πρώτων φάσεων της άρσης των μέτρων, μεταξύ αυτών και της επιστροφής στα θρανία των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Τα δύο σενάρια είναι η επιστροφή την 1η Ιουνίου ή η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των δημοτικών την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την επαναλειτουργία των δημοτικών, με όποια επιλογή προκριθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικοί είναι έως στιγμής χωρισμένοι στη μέση και αναμένουν περισσότερα στοιχεία για να αποφασίσουν.

Σε ό,τι αφορά στην επιστροφή των μαθητών του δημοτικού, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί έως τις 25 του μήνα από τους ειδικούς, μετά τη συνεκτίμηση των στοιχείων πορείας της νόσου κατά τη δεύτερη εβδομάδα, και με πρόταση για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, αν αυτό κριθεί εφικτό την 1η Ιουνίου. Στο «τραπέζι» των συζητήσεων αναμένεται να μπει και η πρόταση επιστροφής των μαθητών μόνο δύο τάξεων του δημοτικού της Πέμπτης και Εκτης δημοτικού, των μεγαλύτερων μαθητών που και από μόνοι τους μπορούν να προσέξουν περισσότερο και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα από παππούδες και γιαγιάδες. Αυτό είναι το σκεπτικό της πρότασης ενώ επιπλέον με αυτό το σενάριο θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση τα σχολικά τμήματα με αριθμούς μαθητών έως 15 άτομα αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες των υπολοίπων τάξεων και δεν θα χρειάζονται να πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο. Αν ανοίξουν τα δημοτικά, θα κάνουν μαθήματα έως τις 30 Ιουνίου.

Σε σημερινές τους δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στη δέσμευση του πρωθυπουργού να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, όπως είναι προγραμματισμένο, την 1η Ιουνίου εφόσον είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας.

Ερωτηθείς: «Πότε θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση τις προθέσεις της για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων; Εξετάζεται να μην επανέλθουν όλες οι τάξεις του Δημοτικού» ο κ. Πέτσας απάντησε: «Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου και από σήμερα, των Γυμνασίων και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου. Η Επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί ανάλογα στην Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση θα αποφασίσει. Δεν μπορώ, αυτή τη στιγμή, να σας πω τι θα γίνει. Το μόνο που κρατάμε είναι η δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία, όπως είναι προγραμματισμένο, την 1η Ιουνίου, εφόσον είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας. Αυτό περιμένουμε να το δούμε».

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. «Έχουμε θετικά δείγματα. Αν συνεχίσουν τα δείγματα αυτά, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία», είπε ο κ. Γώγος.

Στο μεταξύ συμπληρωματικές οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Φυσικών στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων κατά το σχολικό έτος 2019-2020, για αξιοποίηση σε πιθανή περιορισμένης διάρκειας διδασκαλία πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2019-2020, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πλεξιγκλάς στα γυμναστήρια - Θα ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ;

H3N2: Η πανδημία που «έθαψαν» τα ΜΜΕ το 1968 και άφησε έως και 4 εκατ. νεκρούς

Την Τετάρτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για το άνοιγμα του τουρισμού - Πού εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης