«Αθάνατο» ελληνικό καλοκαίρι: Ο Εμίρης του Κατάρ «ψηφίζει» και φέτος... Ελλάδα για τις διακοπές του!

tamim_bin

Τον Αύγουστο αναμένεται να επισκεφθεί τα αγαπημένα του ελληνικά νησιά ο Εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι - Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που η βασιλική οικογένεια του Κατάρ θα επιλέξει μονάχα την Ελλάδα και όχι τη Σαρδηνία ή άλλες μεσογειακές χώρες

Άλλες χρονιές τέτοιο καιρό χυνόταν πολύ μελάνι για τα εκατομμύρια των τουριστών που περιμένει η χώρα μας, ενώ ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου είχαν ανοίξει και υποδέχονταν τους πρώτους ξένους επισκέπτες που κατέφθαναν από όλες τις γωνιές του κόσμου για να ζήσουν στιγμές και να φτιάξουν αναμνήσεις από το ελληνικό καλοκαίρι. «Αθάνατο» ήταν ο επιθετικός προσδιορισμός που του αποδιδόταν μέχρι και πέρυσι τουλάχιστον, όπου καταγράφηκαν περισσότερα από 35 εκατομμύρια άτομα τα οποία είχαν απολαύσει την ελληνική φιλοξενία, τον ήλιο τη θάλασσα και το φαγητό.

Βίντεο από παλαιότερες επισκέψεις της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ στη χώρα μας:

Ο Εμίρης του Κατάρ στη Ζάκυνθο


Το φετινό καλοκαίρι όμως θα είναι αρκετά διαφορετικό, ίσως το πιο «νεκρό» εδώ και δεκαετίες, από πλευράς τουριστικής ανταπόκρισης και αυτό όχι εξαιτίας της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας αλλά εξαιτίας ενός αόρατου και θανατηφόρου εχθρού. Ο κορωνοϊός covid-19 έχει ανατρέψει τα δεδομένα, με τα μέχρις στιγμής τα στοιχεία να δείχνουν για ένα «μαύρο» από πλευράς οικονομίας καλοκαίρι. Το συναίσθημα της αγωνίας και της αβεβαιότητας για το μέλλον έχουν κυριεύσει τους ξενοδόχους και τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο αφού σύμφωνα με τους ξενοδόχους το 50% των ξενοδοχείων ίσως να μην ανοίξει αυτό το καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.

Κι όμως μέσα σε αυτά την δυσάρεστη κατάσταση υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που δείχνουν πως η αγάπη των ξένων για την Ελλάδα δεν θα σταματήσει μπροστά στον κορωνοϊό. Και αναφερόμαστε στον λάτρη του ελληνικού καλοκαιριού Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην βασιλική οικογένεια αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και αυτό το καλοκαίρι για τις διακοπές του. Ο Εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι αναμένεται να έρθει τον Αύγουστο στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Σύμφωνα με άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στην βασιλική οικογένεια και ο οποίος μίλησε στο ΘΕΜΑ, ο Εμίρης αναμένεται να φθάσει με το ιδιωτικό αεροσκάφος του πιθανόν στην Κέρκυρα όπου θα τον περιμένει η πολυτελής θαλαμηγός της οικογένειας Katara, την οποία χρησιμοποιεί και ο πατέρας του και πρώην εμίρης Χαμάντ Μπιν Χαλιφα Αλ Θάνι. Στην Κέρκυρα είναι και μια από τις επενδύσεις της βασιλικής οικογένειας το πολυτελές θέρετρο Domes Miramare. Από την Κέρκυρα αναμένεται να κατηφορίσουν προς την Κεφαλονιά και το Φισκάρδο, ενώ τελικός προορισμός θα είναι η Μύκονος.

Θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που η βασιλική οικογένεια του Κατάρ δεν θα προτιμήσει τη Σαρδηνία ή άλλες μεσογειακές χώρες για διακοπές ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα επιλέξει μονάχα την Ελλάδα. Φυσικά όλα θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τα μέτρα που θα ισχύουν. Βέβαια η ασφάλεια που τους παρέχει η θαλαμηγός τους είναι αποτρεπτική προς τον κορωνοϊό, ενώ αναμένεται όλο το πλήρωμα να τηρεί αυστηρούς κανόνες προστασίας και υγιεινής.

Φυσικά δεν είναι μονάχα ο Εμίρης και ο πατέρας του λάτρεις της Ελλάδας, μιας και άλλα μέλη της βασιλικής δυναστείας Αλ Θάνι προτιμούν τη χώρα μας. Ο σεΐχης και πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ Μπιν Τζασμίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, έρχεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκιάθο όπου φθάνει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και στη συνέχεια επιβιβάζεται στην πολυτελή θαλαμηγό του Al Mirqab η οποία ξεχειμωνιάζει πολλούς μήνες στη χώρα μας και πάντα τον περιμένει ανοικτά της παραλίας Κουκουναριές στη Σκιάθο.

Όπως είπε άνθρωπος της βασιλικής οικογένειας στο ΘΕΜΑ το πρόγραμμα της παραμονής του σεϊχη θα είναι πιο σύντομο από τις άλλες χρονιές και αυτό λόγο κορωνοϊού. Μάλιστα αντι για φέτος να έρθει από Ιούλιο όπως συνήθως κάνει φέτος έχει προγραμματίσει να έρθει τον Αύγουστο και ίσως και τον Σεπτέμβριο. Από τη Σκιάθο θα βρεθεί και στη Μύκονο ενώ δεν αποκλείεται να ταξιδέψει και μέχρι την Κρήτη ή την Ρόδο κάτι το οποίο θα αποφασιστεί όταν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Η Σκιάθος, είναι το πλέον αγαπημένο νησί του Εμίρη του Κατάρ ενώ τον περασμένο Ιανουάριο είχε προσκαλέσει στο Κατάρ και τον δήμαρχο του νησιού στον οποίο είχε αποκαλύψει ότι θα τον ενδιέφερε μια επένδυση στο νησί του Παπαδιαμάντη το οποίο επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του και τους φίλους του.

Ο σεΐχης του Κατάρ με το πλωτό παλάτι του στη Σκιάθο [βίντεο]


«Όπως συζητήσαμε θα τον ενδιέφερε να επενδύσει στον τουριστικό τομέα και συγκεκριμένα για την κατασκευή κάποιου ξενοδοχείου. Από την πλευρά μου του είπα για την μαρίνα του νησιού η οποία ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι, ώστε να αξιοποιηθεί και μου είπε ότι θα το σκεφτεί, ενώ του ζήτησα και να υπάρξει και απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Ντόχα, τους καλοκαιρινούς μήνες» είχε πει πριν από λίγους μήνες στο ΘΕΜΑ ο δήμαρχος του νησιού Θεόδωρος Τζούμας.

Ο σεϊχης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Τζασμίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια μένει πάντα στην θαλαμηγό του την AL Mirqab η οποία συμπεριλαμβάνεται στα θαύματα, όχι του κόσμου, αλλά της ναυπηγικής! Διαθέτει δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Για τους γκουρού της αγοράς σκαφών, αυτή τη στιγμή είναι το εικοστό μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα δέκα ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πολυτελές γιοτ έχει και δική του σελίδα στο Wikipedia. Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού ήταν ο Tim Heywood ενώ την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε ο Andrew Winch, διακεκριμένος designer θαλαμηγών και γιοτ.Ειδήσεις σήμερα:

Στον ανακριτή την Τετάρτη ο 76χρονος που φέρεται να ασελγούσε στις 4 εγγονές του

Συνελήφθη Αλβανός για ληστεία κοσμημάτων αξίας 1 εκατ. ευρώ στην Αρχαία Ολυμπία


Η Ιερά Σύνοδος «αδειάζει» τον Αμβρόσιο - Μόνο η ολομέλεια των Μητροπολιτών μπορεί να αφορίσει
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (41)

ΓΕΟΡΓΙΟΣ

Ανεπιθύμητος

Τουρκολάγνος χρηματοδότης της κάθε χεζμπολαχ

Μαζί με τους τουρκους Ιρανούς και φυσικα εχθρός του Ισραήλ και της Αμερικης εχθρός, τουλάχιστον ελπίζω να βγει από το χρυσό κλουβί του και να αφήσει λεφτα στους νησιώτες σαν καλός πραγματικός τουρίστας το να αρμενίζει στα ανοικτά Η να ρίχνει άγκυρα μόνο έξω από κάθε λιμάνι νησιού να βγαίνει ο τροφοδότης Για νερό και καύσιμα που και αυτο δεν είναι σίγουρο αν το κάνει στην ελλαδα δεν μου λέει κάτι

Ενημέρωση

Πλούσιοι Άραβες από Κατάρ και Σαουδική Αραβία και μέλη της βασιλικής οικογένειας τους άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα, κυρίως από την εποχή της χούντας του Παπαδόπουλου. Μάλιστα ο Βασιλιάς Σαούντ έτυχε να μένει στην Αθήνα (την εποχή της χούντας) όπου και πέθανε. (King Saud died at the age of 67 on 23 February 1969 in Athens after suffering a heart attack in his sleep.) Από τότε, ποτέ δεν διακόπηκαν οι στενές σχέσεις αραβικού κόσμου και Ελλάδας.

blizard

Πόσους τέτοιους έχει το Κατάρ ? κανεις δεν ξερει ΄) Εχει πλακα η υπόθεση γιατι μοιαζει σαν ταινια του Βουτσα, αλλα απο την αλλη εχουν λεφτα και τα σκορπανε εσκεμενα νομιζω τρελα

Ελλαδιστανός

Έτσι Ελληνάκο. Κάτσε εσυ κλεισμένος μέσα κανα δυο μήνες, να μην εχεις να φας με την επιχειρηση σου κλειστή, ωστε να μην έχει πολλά κρούσματα η Ελλάδα, για να μπορεί το καλοκαιράκι να έρθει να κάνει τα μπανάκια του ο Εμίρης. Μπεεεε Μπεεεε

κα

Η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ σε μια εποχή που καταρρέει ο ελληνικός τουρισμός είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Μακάρι να μπορούσε η ελληνική τουριστική βιομηχανία να κάνει περισσότερα προς τέρψη των Αράβων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας αντί να αναλώνεται σε μπατιροευρωπαίους μεθύστακες που σε ολόκληρες της διακοπές τους ξοδεύουν όσα ξοδεύει ο Εμίρης σε 5 λεπτά της ώρας.

Δεξιός Νεοδημοκράτης

Καραμανλοσυριζάκια, πόσο πολύ πονάτε που θα έρθει, άλλη μια φορά, ο πρίγκηπας να αφήσει τα ωραία του εκατομμύρια στην Ελλάδα; Έτσι θα σας γλέντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Johnny

No one cares about the Arabs, stop posting sensless articles about petrol money and camels no one cares. Post articles about Greek people making money and living the life. Last time i looked around the Saudis chopped someone up in a consulate. Arabs, whores, prostitutes, Mykonos and bullshit stories no one cares, kits and decadance tales, you need to think out of the box.

Walker

The Emirs and Mykonos represent the upper echelons of the quality tourism Greece needs. Greece needs more of this and less of the one kalamaraki and two pitogyra for 4. Nobody gives a shit what the kyrio Thimio with his keftedakia doing.

Daniel

Το Κατάρ, είναι μαζί με το Ιράν και την Τουρκία, το μουσουλμανικό τρίο που παλεύουν χρόνια τώρα για την επανίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου που τον Μεσαίωνα είχε καταλάβει σχεδόν όλη την Ευρώπη. Ειδικά το Κατάρ, με τον "φερετζέ"των επενδύσεων, με δισεκατομύρια δολλάρια, χρηματοδοτεί ΜΚΟ, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτικούς κλπ, και προωθεί την ισλαμοποίηση της Ευρώπης μέσω της λαθρομετανάστευσης, που γίνεται μαζικά κυρίως μέσω της Τουρκίας. Άρα;;...μάλλον σαν μελλοντική ισλαμική αποικία βλέπει την χώρα μας.....

Ενημέρωση

Οι λεφτάδες καλοπερασάκηδες δεν ασχολούνται με θρησκείες, θείες κοινωνίες και μεταφυσικά. Αυτά είναι για τους φτωχούς και τους αγράμματους. Οι πλούσιοι προτιμάνε clubbing, ποδοσφαιρικές ομάδες κι επενδύσεις.

Tροχανας

Παλι θα βγαλει λεφτα ο Ρεμος δηλαδη..

γγ

Μιλαμε για πρακτορα τουρκων...μαριονετα ....το ξερετε ολοι;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης