Καιρός: Διαβάστε μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα - Πλησιάζει ο καύσωνας

Καιρός: Διαβάστε μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα - Πλησιάζει ο καύσωνας

Βίντεο καιρού με τις αναλυτικές θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή - Πότε έρχεται το μεγάλο «κύμα» καύσωνα με τα 40αρια - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις θερμοκρασίες ανά περιοχή

kairos_athens_podilata_megali_deutera
Ο καιρός επιμένει σε καλοκαιρινό μοτίβο, με το μεγάλο κύμα καύσωνα να βρίσκεται προ των πυλών.

Οι πρώτες πολύ υψηλές θερμοκρασίες έκαναν ήδη από χθες Τρίτη την εμφάνισή τους στο νησί της Κρήτης. Αν και σήμερα ο υδράργυρος δεν αναμένεται να φτάσει στα ύψη, διατηρώντας φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, από την Παρασκευή αναμένεται να είναι πιο θερμή η ημέρα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Θεσσαλίας, ενώ στους 38 με 39 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα σε όλη την χώρα

-Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 30 με 32 βαθμούς κυρίως στη Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο
-Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ
-Αραιή συννεφιά κατά περιόδους

Ο καιρός σήμερα 

Για σήμερα Τετάρτη, αναμένεται ηλιοφάνεια, με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση. Οι βόρειοι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις στα νότια. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Στο Αιγαίο οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες και θα συμβάλουν στον περιορισμό της ορατότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παρακολουθήστε αναλυτικό βίντεο με τις θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή από τον Σάκη Αρναούτογλου
ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 12/05/2020 | ΕΡΤ


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 27, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 26 και στην Κρήτη από 14 έως 32 βαθμούς.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - Εως και 35 βαθμοί στην Πελοπόννησο σήμερα
kairos_kausonas_thermokrasies


Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ από το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως έως το πρωί θα φτάνουν τοπικά τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.
athina_thermokrasies_xartis


Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν έως το πρωί από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

kairiko_map_wen


Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται εκ νέου η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_map_thu


Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια μετά το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι
βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 και πιθανώς τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

kairiko_map_fri
Ειδήσεις σήμερα:

Ο Χρυσοχοΐδης πλησιάζει τους δολοφόνους της Marfin

Τα «μαύρα μεσάνυχτα» των επιστημόνων - Εννέα ερωτήματα χωρίς απάντηση

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: DNA Ξυλούρη-Καλομοίρη στα όπλα και στους κάλυκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης